fbpx

Anastázie Harris se čtenáře ve svém fejetonu ptá, zda má na to žít jako Warren Buffett či Simon Cowell

Zveřejněno: 10. 6. 2018

Chytrý telefon býval známkou výsadnosti, teď je pouhou samozřejmostí. Bez chytrého telefonu v kapse nejnižší články společnosti – jako donašeči pizzy nebo suši a všichni taxikáři Uber – nejsou s to se uživit, nejsou s to vykonávat svou práci.

Související…

Mámo, proč máš ten mobil radši než mě?
Anastázie Harris

Ale protože o škodlivosti nadužívání telefonů už nikdo nepochybuje, jak Apple tak Google chystají, že nové telefony budou mít zabudovanou pro uživatele konstantní připomínku toho, kolik času ten den strávili (ztratili) užíváním elektronické hračky.

Cowell je offline

Jedna z nejvytíženějších osobností showbusinesu Simon Cowell před deseti měsíci na dovolené ztratil svůj smartphone a od té doby ho nepoužívá. V rozhovoru pro Daily Mail řekl, že se tímto vzdal komunikace s 12 a půl milionem svých fanoušků, a zkušenost bez mobilu popsal jako zvláštní, ale: „Rozdíl je v tom, že jsem si začal zase všímat lidí kolem sebe a mnohem líp se soustředím. Dráždí mě, když mám s lidmi schůzku a všichni civí na své mobily…“ Cowell řekl, že bez mobilu se míň stresuje a cítí se psychicky v pohodě.

Nedávno přešel na „hloupý“ telefon, tedy instrument, který zatvrzele používá i nejbohatší muž světa Warren Buffet.

Před pětadvaceti lety mi šéf nadělil lesklý telefon a od té doby se začal víc vztekat. Myslel, že mě bude mít konečně pořád po ruce, místo toho zuřil, protože jsem mu telefon nebrala. Byla jsem workoholik a odváděla velký výkon, trvala jsem proto na tom, že musím mít svobodu vypnout, svobodu být několik hodin pro svého zaměstnavatele i pro své zaměstnance nedostupná.

Poprvé po dlouhé době vidím, že lidí, kteří se zbavují otrockých pout všudypřítomných telefonů, přibývá. Zatím, bohužel, je jich nejvíc jen mezi globální elitou.

Je možné, že nikdo jiný si nemůže dovolit starat se o své psychické zdraví?

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...