fbpx

Ve svém literárním sloupku tentokrát nechá Věra Kudynová promluvit rozumné ženy v posilovně.

Zveřejněno: 17. 5. 2018

Dřív jsme se scházely na kafe nebo na dvojku, dnes chodíme do fitka, jen tak se lážo plážo protáhnout. Dozírající trenér Kadleček na nás zprvu pouštěl hrůzu. „Musíte mít zátěž a tempo, vaše šolíchání je na nic!“

Související…

VELKÝ HOLKY: Konflikt dvou morálek
Věra Kudynová

„Jakýkoliv pohyb je lepší než žádný, tak se spokojte s naším hlemejžděním,“ odpálkovala ho Helena. Kadleček pak po půl roce přiznal, že jsme mu sympatičtější s naším přístupem než muži, co si dají rovnou velké dávky, logicky je nevydrží a pak brečí a fňukají nad pochroumanými svaly a klouby.

Pondělní cvičení bylo konverzační záležitostí s mírným pohybem.

„Holky, kluk ke mně přilítnul a křičel, že svou ženu načapal in flagranti v kuchyni!“ Řekla Helena.

„Jsou spolu teprve rok, to je divné,“ žasla Hedvika.

„Načapal jí totiž, že smaží topinky s česnekem! Můj syn Dan předčil otce. Houžvička mě buzeroval, jak co má být složený a vyžehlený.  Hrnky zásadně uchem doprava a ne halabala každé jinak.  Dan peskuje Magdu, jak má vytírat, volnými rovnoběžnými tahy zprava doleva, v kuchyni za tři sta tisíc nesmí vařit, protože to smrdí. A když se ze služební cesty vrátil o den dřív a načapal ženu s ordinérním česnekem, tak ho trefil šlak.“ Helena lituje Magdu, ale otcovy geny jsou tak velké, že je nedokáže umravnit.

„Já měla zábavný víkend, víte, že mám chalupu po rodičích, což je fajn, protože jsme se o ni při rozvodu nemuseli tahat. Luděk tam za dobu našeho manželství opravil střechu, nahodil omítky, postavil ploty, má k domu citový vztah. V pátek mi volal, jestli mám ošetřený trávník. Když jsem řekla, že ne, poukázal na agrotechnické termíny. V sobotu přijel se svojí ženou dát trávník do takového stavu, aby se za exmanželku nemusel stydět. Chodila jsem se smát za chalupu, zatímco jeho žena byla vzteky zelenější než ta tráva,“ smála se Alena.

„Tak to je druhá blbá na světě jako já,“ kývla Radka.  „Můj manžel opustil první ženu a dům a nastěhoval se ke mně a mým dětem do paneláku. Já ho opečovávala svíčkovou, všechno čerstvé, on mi nosil kytky a dělal pomyšlení. Od pondělí do pátku. Soboty měl jako pracovní a dělal s tím velké tajnosti. Nevěděla jsem, že v sobotu jezdí za bývalou a na svém exdomě natírá plot, opravuje dlažbu, přitlouká, seká trávu. Prostě udržoval majetek. Když jsem na to přišla a zavelela, že s tím musí skončit, málem natahoval moldánky, že musí ještě natřít okap!“

foto: Profimedia

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...