fbpx

Kdo chce uspět na online seznamkách, měl by si dostatečně dlouho dopisovat

Zveřejněno: 23. 11. 2019

Kdo má na online seznamkách největší šanci proměnit první kontakt v úspěšný vztah? Podle průzkumů jsou to lidé podobného věku a podobného vzdělání, kteří si napíší alespoň 34 zpráv, než si vymění telefonní čísla.

V průzkumu seznamovací aplikace The League zpovídali sto párů, které spolu po seznámení vydržely alespoň rok. Dobrou zprávu mají pro ženy. Nejenže se na internetu nebojí být aktivnější, ale v jednom ze tří zkoumaných párů napsala první zprávu právě žena.

Muž potřebuje signál

Podle vztahové expertky Madeleine Masonové tomu ani v reálném životě není jinak. „Muž se málokdy začne snažit, pokud předtím od ženy nedostane signál zájmu, jako například úsměv nebo hraní si s vlasy,“ tvrdí Masonová.

V párech, kterým vztah vydržel, byl věkový rozdíl v průměru tři roky. Více než 80 procent z nich mělo stejný stupeň dosaženého vzdělání. Většina úspěšných párů si před setkáním dlouho dopisovala. V průměru si spolu vyměnili 34 zpráv předtím, než si dali svá telefonní čísla.

Na Tinderu se hledá vážný vztah

Jedna studie zkoumala mezi roky 2005 a 2012 zhruba 19 tisíc manželských párů. Manželé, kteří se poznali online, z výzkumu vyšli jako spokojenější než ti, kteří se seznámili mimo kyberprostor. Byla u nich rovněž menší pravděpodobnost, že jejich vztah skončí rozvodem.

Další výzkum zase prokázal, že většina uživatelů Tinderu na něm hledá dlouhodobého partnera. Ačkoliv Tinder v očích řady lidí symbolizuje spíše aplikaci pro nezávazný sex, prý až čtyři pětiny uživatelů na něj přišli proto, aby našli vážný vztah.

O své váze lžou čtyři lidé z pěti

Online randění má i odvrácenou stranu a jednou z ní jsou nepřekvapivě lži, které o sobě na internetu lidé šíří. Jednou z nejrozšířenějších je ta o váze. Lže o ní 81 procent lidí. Ke čtení informací se ale řada lidí vůbec nedostane, protože se podívají pouze na profilový obrázek. V tomto případě tak činí o 65 % častěji muži než ženy.

Obecně platí, že se častěji dávají dohromady lidé, kteří jsou podobně staří a ze stejné společenské skupiny.

Třetina lidí, kteří si dopisují na online seznamkách, nikdy nejde na skutečné rande domluvené přes internet. Co se týče rozvodovosti, jiná studie vyvrací výše uvedenou. Podle výzkumníků ze Standfordské a Michiganské univerzity mají naopak ti, co se seznámili online, menší šanci, že se vezmou, a naopak větší pravděpodobnost, že jim vztah nevydrží.

Jak interpretovat čísla

Obecně platí, že se častěji dávají dohromady lidé, kteří jsou podobně staří a ze stejné společenské skupiny. Nic nezkazíme tím, když si budeme s potencionálním partnerem déle dopisovat. A co se týče přibarvování reality, dejme ruku do ohně za to, že jsme se sami na svém profilu občas nedopustili drobné lži.

Související…

Jak moje dcera začala sextovat
Jana Abelson

zdroj: https://www.independent.co.uk

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...