fbpx

Zveřejněno: 28. 8. 2017

Často se s lidmi bavím o tom, jak žít lepší život. V podstatě je jedno, jaká témata řešíme, nakonec je to vždycky o tom, jak se cítit lépe. A tady to často začíná. Kdy se cítíme lépe? Můžeme změnit mnoho věcí, vyřešit spoustu konceptů, odmazat myšlenkové vzorce na mnoha různých úrovních. A funguje to. Určitě ano. Ale podstatu to neřeší.

Je to jako uklidit si uvnitř malé krabičky naší vlastní každodenní reality.  Naprosto s tím rezonuji a chci se přidat k názoru, že je to opravdu základ – mít v životě pořádek.  Daleko lépe se s tím žije. Chci Vás vzít tentokrát ale ještě o něco dál. Klíčem k tomu je náš mozek. Tam to všechno probíhá. Znáte takové ty řeči o tom, že ho využíváme jen z 5 nebo 10 % a podobně?  No jistě. To už asi slyšel každý z nás nejméně 10krát. A co když ne? Co když ho používáme mnohem víc. Jen to neděláme vědomě.  Ne, nepůjdeme teď do žádné složité analýzy mozku, a jak funguje. Ale představím Vám situaci, kterou všichni určitě znáte. Na co koukáš? Nikam. Jen tak. Koukám do blba. Znáte ten pocit? Sedíte a zakoukáte se nikam. Prostě jen tak. Možná koukáte nějakým směrem, kde i něco je, ale ve skutečnosti Vás to nezajímá. Díváte se skrze to někam... Někam dál...

A teď ten pocit

Ten pocit je to, co nás zajímá. Jak se v takovou chvíli vlastně cítíte? Vzpomínáte na to? Je nám dobře. Je to nesmírně uvolňující. Jsme v tom spojení. Jsme totálně klidný a vypnutý. V těle nastane spousta procesů, vyloučí se endorfiny a jiné pozitivní látky a mozek je v sedmém nebi. Nebo jenom v nebi? Jo, to vypadá jako nebe. Totální klid. Spojení. Stav, kdy na nic nepotřebujete myslet. A je nám dobře. Jen tak. Stav přítomného okamžiku a podobně. 

No a jak s tím teda souvisí mozek? Pojďme si trochu představovat. Co když v tu chvíli, kdy jen tak sedíte a koukáte do nikam, najednou náš mozek přepne. Co když se zapne část mozku, kterou normálně nepoužíváme. A co když je to ta část mozku, která umí komunikovat v módu rozšířeného vědomí. Jako když počítač připojíme na internet. Není na internetu – je na internetu.

shutterstock 412619059

Co když má náš mozek část, která umí přemýšlet v lineární rovině?

Dobrý? V pohodě? Pokračujeme? 

Takže, co když má náš mozek část, která umí přemýšlet v lineární rovině. V naší každodenní realitě? Umí organizovat, přemýšlet, logicky skládat věci dohromady. Co když tato část našeho mozku způsobuje, že vidíme svět tak, jak ho vidíme? Stůl jako stůl, židli jako židli, barvy tak, jak jsme zvyklí, naše tělo jako stárnoucí biologickou strukturu, naše každodenní starosti...

No a co když ale má náš mozek i jiné části. Co když je designovaný na to, aby uměl fungovat tak trochu jinak. Komunikovat mimosmyslově. Jako když na někoho po dlouhé době myslíte a on Vám ten den sám zavolá. Nebo když nad něčím přemýšlíte a pak se Vám zdá sen a máte řešení? Ráno se probudíte a máte jasno. A mnohem víc... Co když tyto věci nejsou jen výjimečné schopnosti pár jednotlivců. Co když mozek každého z nás má "zatím" vypnutou část, která umí jít mnohem dál. Umí vidět věci, které se teprve stanou, protože čas je ve skutečnosti možná jen iluze mysli. Umí se připojit na informace v prostoru, když hledá odpověď na cokoliv. Umí spustit v těle samoléčící procesy. Umí vidět svět ne tolik jako stůl, židli, každodenní starosti a problémy, ale více jako věčně pohybující se svobodnou strukturu, ve které je všechno možné, tak jak to vidí například dnes kvantový fyzici a další lidé. 

shutterstock 648160354

Co když mozek každého z nás má "zatím" vypnutou část, která umí jít mnohem dál?

Věřím, že ano. Věřím, že náš mozek a naše tělo umí fungovat na mnohem vyšší úrovni. Věřím, že dnes více než jindy máme možnost tento potenciál jednoduše otevřít a přejít do další úrovně lidské evoluce. Ptáte se mě jak? Pro mnohé je to meditace. Pro mnohé je to výlet do přírody. 

Pro mě je to spojení s rekonektivními frekvencemi, protože to je jednoduše aplikovatelné pro každého. Ale každý to má v podstatě v sobě. Dříve jsme mysleli, že toho musíme dosáhnout. Dnes víme i z pohledu moderní vědy, že to nosíme v sobě. Náš mozek a naše tělo je mnohem víc, než co jsme doposud mysleli. 

Mějte se skvěle a objevujte...

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...