fbpx

Zveřejněno: 22. 8. 2017

Hledáte smysluplné využití času na předposlední zářijový víkend? Zajděte se podívat na Festival Evolution. Zde pod jednou střechou najdete vše, co jste kdy chtěli vědět o zdravém životním stylu i osobním rozvoji. 

Dozvíte se kupříkladu, jaké tuky konzumovat pro své zdraví, Jitka Rychnovská vás zasvětí do tajů Taichi a  pocítíte na vlastní kůži sílu myšlenky. K tomu všemu si můžete umixovat lahodné smoothie. 

Není tuk jako tuk

Ne všem tukům je potřeba se vyhýbat, některé nejenže neškodí, ale i prospívají. Určité mastné kyseliny podporují hubnutí, omlazení pleti, jiné zlepšují paměť a další působí antidepresivně. Tyto látky mají v těle rozličné efekty. Když znáte jejich vlastnosti, máte možnost využít jejich působení ve prospěch svého zdraví. Které to jsou a ve kterých potravinách se skrývají, prozradí ve své přednášce dr. Barbara Miller, výživová specialistka z Německa.  

zdrave tuky shutterstock 380349367

Jak rozeznávat zdravé tuky od těch škodlivých vás naučí dr. Barbara Miller.

I vějíř se může stát zbraní

Že je Taichi cvičení vhodné pro každého bez rozdílu věku a nadání, vás přesvědčí Jitka Rychnovská. Pohyb může mít různá zaměření – zdravotní, duchovní, sebeobranné nebo relaxační. Ve workshopu se naučíte  jednoduchou sestavu, kterou můžete sami doma cvičit, podíváte se, jak vypadají pokročilé sestavy s mečem nebo vějířem, a vyzkoušíte si správné dýchání a uvolnění těla. 

Jak myslíme, tak žijeme

Vyzkoušejte si princip myšlení založený na vědomé změně uvažování a zvládnutí své mysli. Cítit vnitřní štěstí, spokojenost a svobodu může každý z nás. Jde o naši volbu, zda se rozhodneme zvládnout svoji mysl – u myšlenky vše začíná. Jak myslíme, tak se cítíme. Svobodné a vědomé myšlení je umění, které nevyžaduje speciální talent, je tu pro všechny a nepodléhá soutěži ani konkurenci. Pojďme se společně s Radanou Makariusovou naučit, jak se cítit příjemně a spokojeně. 

 

Víc vám prozradíme zase příště :-). Přejeme vám krásné letní dny a těšíme se na viděnou v září. Vstupenky můžete koupit online ZDE.

P. S. Nezapomeňte si zapsat do diáře: Festival Evolution, 23. – 24. 9. 2017, Výstaviště Praha Holešovice.

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...