fbpx

Zveřejněno: 3. 1. 2018

Každý je strůjcem svého štěstí. Na druhou stranu i kolektivní vlivy hrají důležitou roli při utváření lepšího života. Co nám chce říct rok 2018? Čemu bychom se měli naučit? Letošní rok půjde do velké citové hloubky. Mnoho lidí bude prověřeno ve své duševní upřímnosti a bude stát u bran svého vlastního podvědomí. Můžete udělat kvantový skok ve svém vlastním prožívání. Nebojte se být upřímní a pročistěte svou minulost, abyste mohli žít intenzivnější přítomnost.

Minulý rok měl přinést mnoho nových příležitostí a vizí, které buď mohly vyjít, nebo jste je museli během roku poupravit. Mohli jste potkat spoustu nových lidí, se kterými jste mohli mít odvážné plány, ale realita je velkou zkouškou, a tak vše nemuselo vyjít podle ideálních představ, které byly podpořeny číslem 17 (karta Hvězda).

Co přinese číslo 18?

Poslední dvojčíslí roku 2018 bude mít dominantní kolektivní vliv. Číslo 18 je spojeno s tarotovou kartou XVIII Luna, která prohlubuje kontakt s podvědomím, a tak se může probudit spousta pocitů a emocí, které souvisí s vaší minulostí. Tarotová karta Luna je spojena s astrologickými symboly Raka a znamení Ryb. Obě znamení patří k vodnímu živlu, a tak všichni budeme více zaměřeni na to, jak se v určitých situacích cítíme. Je to vhodný rok k vyjasnění dlouhodobých sporů s lidmi, na kterých nám citově záleží. Tito lidé vás mohou navštívit jak reálně, tak ve vašich snech. Abyste se posunuli dál ve svém vnitřním vývoji, je důležité uzavřít minulost. A k tomu budete mít letos šanci.

shutterstock 400432183

V roce 2018 se zaměříme více na sebe a „do sebe“. A můžeme v tom být i úspěšní.

Letos bude také dobré brát své pocity vážně, ale zároveň jim zcela nepropadnout. Negativním vlivem tarotové karty XVIII Luny jsou deprese, vnitřní citová rozervanost a neschopnost učinit krok k lepším zítřkům kvůli zátěži z minulosti. Až budete pracovat s hlubokými duševními stavy, bude to vyžadovat úctu ke všemu, co vás v těchto vnitřních světech čeká, a zároveň odvahu a rozhodnost se k určitým záležitostem nevracet.

Práce se sny, rodinné konstelace a umění rekapitulace

Rok 2018 přeje práci se sny, které mohou přirozeně ožít. Pořiďte si snový deník a pokoušejte se své sny interpretovat. Lidé, kteří se snaží vědomě snít, mají letos mnohem větší naději, že si tuto dovednost osvojí, což jim následně přinese spoustu výhod. Pokud budete cítit problém vůči svým rodinným příslušníkům, nebojte se zajít za někým, kdo dlouhodobě pracuje s rodinnými konstelacemi. Pamatujte, že z každé situace vede cesta k tomu, abyste se mohli cítit lépe.

Dnes existuje mnoho metod, které nám umožňují uvolnit staré bolesti tím, že se poučíme z bolestí minulých. Když se budete stydět jít do společnosti cizích lidí, využijte umění rekapitulace, která spočívá ve znovuprožití minulých zážitků pomocí dechových technik. Na to můžete být i sami. Přesto se však vyplatí mít u sebe někoho, kdo na vás bude dohlížet, aby vás ve chvílích krize podpořil. Může to být přítel nebo někdo, komu opravdu důvěřujete.

shutterstock 657766831

Letos máte šanci naučit se lépe zvládat svůj time management.

Saturn v Kozorohu a rok 2018

Planeta Saturn bude převážně po celý rok ve znamení Kozoroha, kterému vládne, a tak je jeho síla umocněna. V letošním roce se vyplatí vše nedokončené dokončit a nedělat zbytečné věci navíc. Buďte efektivní ve všem, čemu se věnujete, a nebojte se věci darovat. Zbavte se všeho, co nepoužíváte. Znamení Kozoroha bude tlačit na všechny, kteří se budou snažit udržet věci, jež jsou už zastaralé a nefunkční.

Díky pozici Saturna se můžete naučit dobře organizovat svůj pracovní život. Saturn vládne času, a proto si můžete pohrát s time mangementem tak, aby vám to vyhovovalo. Vaše organizační schopnosti se mohou tento rok enormně zlepšit.

Když se budete vyhýbat své zodpovědnosti a nedokončíte záležitosti, o kterých víte, že mají být dokončeny, Saturn na sebe vezme podobu člověka, který vás dotlačí k nějakému řešení, což nemusí být příjemné. Proto zkuste Saturn raději předběhnout.

Jupiter ve Štíru a rok 2018

Jupiter, planeta velkého rozvoje a štěstí, bude letos převážně ve vodním znamení Štíra, které přeje všem metodám, jež souvisí s proměnou vlastní osobnosti. Cvičte jógu, meditujte a pracujte se starými mentálními i citovým návyky. Tato pozice přeje i rozvoji sexuality, a tak si budete moci vylepšit svůj intimní život, pokud pro to něco uděláte. Jupiter tedy štěstí nabízí, ale potřebuje vidět odvahu a čin.

Planeta Jupiter letos také tvoří velmi dobré aspekty k transpersonálním planetám Pluto a Neptun. Proto je rok 2018 skvělý pro rozvoj vnitřních sil. Kdo začne během tohoto roku cvičit jógu nebo se naučí pracovat se svou myslí pomocí meditace či modlitby, může zaznamenat velmi rychlé pokroky. Ke konci roku Jupiter vstoupí do svého domovského znamení Střelce, a tak nastane velmi dobré období pro cestování, pozitivní myšlení a pěstování radosti a štědrosti.

Jak se postavit k planetám?

Jupiter a Saturn jsou letos převážně v pomalých živlech vody a země. Proto budou letošní rok hůře snášet lidé, kteří mají ve svém horoskopu převahu vzdušných a ohnivých sil. Vše se pro ně může zdát pomalejší a citově komplikovanější.

Na druhou stranu můžete opravdu svou vnitřní prací udělat hodně dobrého a se ctí ukončit určité záležitosti z minulosti. Když budete dělat to, co víte, že dělat máte, váš život se hluboce promění a vy nad ním získáte do jisté míry zase kontrolu. Bez ohledu na znamení a planety přeji všem, ať je pro ně rok 2018 požehnáním i milostí ve všech směrech.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...