fbpx

Zveřejněno: 21. 12. 2017

Pokud váš manžel, otec, dědeček nebo přítel má Slunce, Lunu nebo ascendent v tomto ohnivém znamení, dozvíte se, proč má převážně pořád dobrou náladu a v životě tak neuvěřitelné štěstí. Jeho smysl pro humor je nakažlivý a někdy velmi přímý. Má dar intuice, která odkrývá pravdu, a občas se může zdát docela netaktní. Důležité je pro něj vyjádřit svou moudrost, kterou se snaží nejen hledat všude možně, ale umí ji s velkou dávkou humoru i předat.

Je to rozený učitel a cestovatel. Nejspíš se rychle dozvíte, jaké země navštívil a co tam všechno zažil. Je bezprostřední a velmi zábavný. Má neobyčejné charisma, které dokáže druhé přitáhnout již na první pohled.

Jeho humor je oduševnělý a přímý. Často ho používá, aby vás upozornil na to, čemu se ještě můžete naučit. Má nevědomou tendenci vám předat to, na co sám ve svém životě přišel. Když uznáte jeho moudrost, bude mít pocit, že konečně našel nadaného žáka. Je to dobrý učitel, který umí své žáky nadchnout svou veselou náturou.

shutterstock 506778331

Cestujte s ním, poznávejte a nebraňte mu v objevování.

Vnitřní a vnější cesty

Tento muž potřebuje mít cíle, a to často velmi vzdálené cíle. Rád cestuje, a to jak doslova, tak i ve své mysli. Je jako Odysseus na svých výpravách, díky kterým mohl projevit nejen své hrdinství a moudrost. Neustále potřebuje něco objevovat a zároveň spoléhá na přízeň Bohů. Je to dobrodruh, který nepostojí na jednom místě, protože se cítí doma v jakékoliv zemi.

Přesto se rád bude vracet do svého přístavu, kde může se svými nejbližšími a žáky sdílet své zkušenosti z dálek. Jak jsem se už zmínil, tyto cesty nemusí být jen vnější. Muž ve znamení Střelce je schopen cestovat i ve své mysli a díky tomu může mít i prorocké vhledy do daleké budoucnosti. Sny a duchovní zážitky mohou zcela změnit jeho dosavadní pohled na život, právě proto se stává inspirujícím učitelem.

Jupiter jako vládce znamení Střelce

Po celý život kryje této dobrodružné duši záda planeta Jupiter. I když se mu stane něco těžkého, vždy se o něj někdo postará. Je to nejšťastnější znamení zvěrokruhu, jehož negativní stránkou je právě nedostatek negativních vlastností. To občas vede k přemrštěnosti a přílišnému pozitivismu, kterými druhé paradoxně ubíjí.

shutterstock 93337504

Je vtipný, má učitelské sklony a rád se vám bude vracet domů.

Jelikož je však velmi inteligentní, většinou ví, jak svou pozitivní moudrost druhým předat. Je to přece jenom znamení učitelů a často i králů. V jeho životě ho provází štěstěna a ve společnosti se mu může dařit velmi dobře. Bude životem procházet s lehkostí a přímou moudrostí.

Jeho citový život

Tento muž se narodil v ohnivém znamení, a tak jeho city budou silné v začátcích, ale poté prudce klesnou. Je to cholerik, který může rychle vybuchnout, ale nebude mít kapacitu zůstat v této rovině příliš dlouho. To by ho nebavilo, a tak vše raději hodí do humorného podtextu. V tom je expert, a také proto je vyhledávaným společníkem.

S věrností může mít tento muž problém, protože si rád užívá, a navíc je mu všechno odpuštěno. Za to může asi planeta Jupiter, která je spojena s Diem. Když ho tedy rozčílíte, můžete se zeptat za pět minut, jak se cítí, a zjistíte, že už je zase v pohodě. V těžkých emocích dlouho nezůstává, protože toho musí ještě hodně stihnout, a především se přišel na zem bavit.

Jak mu udělat radost?

Jeďte s ním na dobrodružnou cestu, a podporujte ho v jeho objevech. Moc ho neomezujte a nebuďte příliš žárlivá. Je to nespoutaný duch, který nemá rád diktaturu. Bavte se s ním o vyšších principech a studujte s ním nějakou exotickou nauku, kterou právě objevil na svých nedávných cestách.

Naslouchejte jeho názorům a hodně se ptejte. Přestože vás bude občas provokovat, že už všechno máte vědět, ve své podstatě bude rád. Je duší učitelem a po celý život hledá to pravé vědění.

Jaké jsou jeho slabiny?

Není jich moc, ale každé znamení je má. U muže Střelce je to netrpělivost, kterou můžete najít u všech ostatních ohnivých znamení. Někdy může mít tendence k dogmatismu, který je důsledkem jeho hlubinného zájmu o nějaké téma.

Jelikož se se svou moudrostí ztotožňuje, může být v určitých oblastech nedůtklivý. Jeho největší slabinou může být to, že bude tvrdohlavě přesvědčen o své pravdě. Také může hýřit silami a užívat si přes míru, na což pak bude reagovat jeho fyzické tělo. Když si nedá pozor, může tento život vyplýtvat silně pozitivní „karmu“, kterou si přinesl jako odměnu z minulých životů.

Jak ho odradit?

Odradit takového muže není opravdu těžké. Buďte co nejnudnější a nejlínější, jak to jen půjde. Nikam s ním nechoďte, ale dělejte mu žárlivé scény, které se týkají všech jeho známých a kamarádek.

Stěžujte si neustále na něco, o čem dobře víte, že se nedá změnit. Pomlouvejte všechny kolem a nedovolte mu cestovat a chodit na zajímavé duchovní přednášky. Když ho navíc budete shazovat a říkat, že jeho víra je totální nesmysl, už ho nikdy neuvidíte.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...