fbpx

Zveřejněno: 8. 9. 2017

Poprvé v historii uživatelé bikesharingové firmy Rekola jezdí na růžových kolech zdarma. Městská cyklistika se tak stává dostupnější všem. „Je to velká událost. Už dlouho pracujeme na tom, abychom nabízeli bikesharing pro všechny. To se konečně povedlo,“ prohlásil Vítek Ježek, zakladatel a majitel firmy Rekola.

Od 6. září jezdí uživatelé Rekol na růžových kolech 15 minut zdarma. „Věděli jste, že kolo je nejrychlejší dopravní prostředek na krátké vzdálenosti?“ pokračoval Vítek Ježek, „na rekole se teď náš uživatel dostane z bodu A do bodu B nejrychleji a ještě k tomu zdarma.“

Levnější než MHD

Největší provozovatel bikesharingu v České republice odstartoval partnerství s Hello bank!, která hradí prvních 15 minut každé jednorázové výpůjčky v Praze, Brně, Českých Budějovicích, Teplicích a Olomouci. Pokud tuto dobu uživatel překročí, platí zbylých 45 minut výpůjčky. Jelikož Rekola zatím nemají zkušenosti s plošným zavedením jízdného zdarma, není stanoven termín, do kdy bude prvních 15 minut zdarma platit. Veškeré aktuální informace bikesharingová služba uveřejní na svých webových stránkách

V každém z uvedených měst je odteď jízda na rekole levnější než jízda veřejnou dopravou. Doposud totiž stála služba stejně jako jízdné hromadné dopravy v daném městě. Cílem bikesharingové služby však není konkurovat hromadné dopravě, ale nabízet další spolehlivý a dostupný dopravní prostředek. „Věříme, že nyní naši uživatelé začnou rekola více používat na krátkou dobu, a tím se sami přesvědčí, že malé vzdálenosti se na kole překonají nejrychleji,“ dodává Ježek.

Záměr zpřístupnit službu více lidem pomohla zrealizovat Hello bank!, která na českém trhu brzy nahradí značku Cetelem a přinese nové bankovní produkty i moderní technologie. Hello bank! staví na uživatelsky přívětivém prostředí správy financí, a to především přes mobilní aplikaci. Nabízení svých služeb přes aplikaci z ní spolu s cílem být lidem na dosah a reagovat na jejich potřeby dělá vhodného partnera pro Rekola.

zdroj: Rekola

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...