fbpx

Zveřejněno: 25. 6. 2017

Snad každý z nás už slyšel nebo četl nespočet rad, v jakých hodinách vystavovat svou pokožku slunci i kolik minut bychom měli škodlivým paprskům věnovat. Není žádnou výjimkou, že názory odborníků či výsledky studií se v mnoha ohledech různí. Ty nejradikálnější z nich doporučují v létě pomalu nevystrčit nos z domova, další zas říkají, abychom se na lehátku smažili třeba v pravé poledne. Ať už se však řídíte jejich doporučením nebo vlastním selským rozumem, máme pro vás několik pomocníků, se kterými chybu neuděláte opravdu nikdy.

Alabastrová pleť byla v minulosti velmi žádaná a vyznačovala se jí šlechta. Opálení patřilo jen chudým vesničanům, kteří trávili celé dny obděláváním polí. Tyto časy jsou ovšem dávno pryč a dnešní trendy volají po bronzové pokožce. A jsme to hlavně my ženy, kdo po ní touží, vždyť jejím hlavním plusem je všeobecně známý optický klam. Ano, ten zeštíhlující. Chcete-li dosáhnout nejlepšího efektu, neměly by vám v domácnosti tedy chybět tyto unikátní kosmetické produkty. Kromě toho, že s jejich pomocí docílíte kýženého vzhledu, se navíc vyznačují čistě přírodním složením bez přidaných chemických sloučenin. 

opalovaky

Nepostradatelní pomocníci v boji proti nezdravému opálení

1. Sbohem, pigmentové skvrny! 

Jestliže jste letos ještě neviděli oceán ani z dalekohledu a vaše kůže má podobnou barvu jako nejčastější výmalba stěn v obýváku, vsaďte na bioaktivní mořský kolagen. Z vlastní zkušenosti můžeme říci, že s tímto doplňkem stravy se chytá bronz o poznání lépe a mnohem rychleji. Předejdete dokonce i nechtěným pigmentovým skvrnám, a pokud už je náhodou máte, Inca Collagen je výrazně zesvětlí. Oceníte i jeho silně omlazující účinky – vyhladí drobné vrásky, zvýší elasticitu pokožky a intenzivně hydratuje. Pravidelné užívání navíc snižuje riziko výskytu rakoviny kůže. S čím vším ještě může pomoct, se dozvíte právě zde

inca collagen ilustracni foto

Po celé léto můžete Inca Collagen kupovat se slevovým kódem C01 000 666, přičemž získáte 140 Kč slevu, poštovné zdarma a balení vitaminu C jako dárek. Bez této akce je jinak měsíční kúra k dostání i ve vybraných lékarnách za 1260 Kč.

2. Sluncem políbená a přes noc? 

Dovolená v nedohlednu a pracovních povinností máte tolik, že z kanceláře vycházíte prakticky až po setmění? Nebo vás snad jen nebaví čekat, až pokožka po několika dnech slunění konečně zhnědne do požadovaného odstínu? V tom případě doporučujeme samoopalovací kosmetiku Eco by Sonya. Přírodní vodu speciálně určenou na obličej a dekolt zvláště uvítají majitelé mastné a aknózní pleti. Rychle zasychá a nezanechává žádné stopy. Středního až olivového tónu na vašem těle docílíte snadno s krémem od stejné značky. Po aplikaci můžete jít v klidu spát, zatímco vaše opálení se přes noc bude vyvíjet. A nebojte, povlečení určitě neušpiníte! Podívejte se na další produkty z této řady

eco by sonya

Samoopalovací voda Face Tan Water vydrží až 50 aplikací a pořídíte ji za 750 Kč. Krém Invisible Tan zaručí opálení trvající 7–10 dní a stojí 950 Kč.

3. Opálení, které drží  

Pobyt na slunci se nakonec ale nikdy neobejde bez přípravků, které vás ochrání před UVA i UVB zářením. Spolehlivým bodyguardem je opalovací mléko s faktorem SPF 30 od české rodinné firmy Topvet, které vás ušetří nejen spálenin, ale i vysušení pokožky. Další nedocenitelnou výhodou je odolnost vůči vodě, písku a potu a je určeno i pro světlý, citlivý typ pleti. Nezapomeňte se také vybavit mlékem poopalovacím. Zregeneruje podrážděnou kůži, příjemně chladí a rakytníkový extrakt s beta karotenem v něm obsažený krásně zafixuje opálení. 

topvet

Opalovací mléko Aloe Vera SPF 30 seženete za 230 Kč a mléko po opalování za 133 Kč.

foto: Shutterstock, archiv autora a Inca Collagen

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...