fbpx

Zveřejněno: 28. 9. 2017

Už v dobách minulých byla červená barva velmi populární, především u šlechty. Dodnes je proto označována jako královská a slavnostní. Měla také mnoho jiných různorodých významů. Symbolizovala hněv, zlobu, ale zároveň erotičnost. Dnes se červené tóny těší velké oblibě a staly se klíčovým trendem podzimní sezóny.

Ať už zamíříte do jakéhokoliv obchodu, na všech místech uvidíte rudě, to doslova. Červená barva totiž ovládá letošní podzimní trendy. Dalo by se říct, že právě probíhající období bude plné radosti, hojnosti a spokojenosti. V čínské tradici se totiž o červené píše jako o barvě štěstí. Historií dálného východu se nejspíš inspirovali všichni světoví návrháři. Ti zahrnuli tuto barvu napříč svými kolekcemi. Už se neobjevuje pouze na spodním prádle, ke kterému neodmyslitelně patří. Narazit můžete na kabáty, svetry, kalhoty, boty a jiné doplňky. Pokud si chcete pořídit tuto vysoce módní barvu, myslete na to, že budete nepřehlédnutelní. Není tedy ničím pro ty, kteří jsou neradi na očích.

moda cervena shutterstock 337841933

Smyslná, slavnostní i symbol prolité krve, to je červená barva, která je trendem letošního podzimu.

Červená barva má tu přednost, že sluší opravdu všem. Pokud se necítíte na sytý odstín plný agrese, můžete zvolit zastřenější vínovou. Není tak výrazná a tím pádem nepoutá tolik pozornosti. Co se týče kombinací s jinými barvami, nemáte co zkazit. Oku lahodí společně s černou, šedou, hnědou či modrou.

Beauty trendy

Není pouze módním výkřikem, hojné využití našla i v kosmetickém světě. Například rudé rtěnky či nehty jsou už nějaký ten čas absolutní špičkou a nestárnoucí klasikou. Výrazné rty jsou ženské, nesmírně sexy a dodávají nositelce mnohdy ztracené sebevědomí. Na muže působí stejně jako rudý hadr na býky, dráždí je, ale jen v pozitivním smyslu.

Nezapomeňte se podívat do naší galerie na přehlídku top kousků z českých obchodů. 

foto: Shutterstock a archiv firem

Galerie

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...