fbpx

Zveřejněno: 11. 5. 2017

Když vstoupí do místnosti, okamžitě se kolem ní rozzáří intenzivní aura. Pod jejíma rukama by svět podlehl opět matriarchátu. Co dělá ženu silnou? Její vnitřní tvář bojovníka, obětavost nebo schopnost nestydět se za svou citlivost?

Silná žena otevřeně prožívá bolest, překonává i ty situace, které jinými otřásají, a zároveň má ve svém srdci místo i na odpuštění. Takové zástupkyně něžného pohlaví se nebojí plavat i v těch nejhlubších vodách, až se jim samotným tají dech. Ony totiž dobře chápou proces učení – jeden den jsou mentory a druhý mohou být žáky.

silna zena shutterstock 73157935

Silná žena potřebuje vyrovnaný protějšek.

Silná žena nepotřebuje muže, který za ni bude bojovat

Muži potřebují cítit, že jsou chtění, že jsou ženami obdivovaní. Potřebují bojovat za lásku a obdiv jejich ženy – téměř jako trubadúři/truvéři ve starověké Francii. Vědomé ženy dávají jasně najevo, že milují svého muže, ale stejně tak jsou i samostatné a nezávislé. Bojují za oba dva, za sebe i za svého muže. V boji si však vystačí samy, nepotřebují muže v podobě pěšáků, kteří budou jejich problémy řešit za ně. Někteří lidé tuto sílu nezvládají, pokud však mezi ně nepatříte, měli byste vědět, že je důležité, abyste kráčeli vedle nich, nikoli před nimi.

Silná žena ví, co chce

Takové ženy si jsou naprosto vědomy toho, co musejí udělat, aby dosáhly požadovaných cílů. Stejně tak si uvědomují své kvality i všechny kroky, které musely udělat, aby stály právě tam, kde jsou nyní. Jestliže chtějí nějakého muže, pak nečekají na jeho první krok a prostě za ním jdou samy. Jejich houževnatost však některé muže spíše zastrašuje. Další z kvalit je to, jak dokážou milovat – z celého srdce – a objevovat svět mohou s mužem, nebo i bez něj, protože na tom jim nesejde. Kvalitu života totiž neurčuje vztah k jinému člověku, ale především k sobě samým. Takový typ ženy je oříškem vhodným k rozlousknutí pro sebevědomé muže s vytrvalou duší.

Silná žena vyžaduje poctivost 

Silné ženy se stavějí čelem k hlubokým traumatům a zkušenostem, které jejich životy zcela proměňují. Proto chtějí žít s mužem, který tohle všechno na svých bedrech unese. Potřebují vědět, že je jejich partner schopen navést je správným směrem v oceánu nejistot a světě plném šílenství. Silné ženy nemají strach z minulosti, uchovávají si vzpomínky, které z nich dělají bytosti, váží si toho, co bylo, a vždy se z toho snaží vytěžit maximum pro jejich růst a kvalitní život podle jejich představ. Tyto ženy si hledají muže, kterým nevadí stát ruku v ruce na mrakodrapu, který se kývá nalevo, napravo a život na něm je každý den odlišně rozmanitý.

silna zena shutterstock 148700801

Kvalitu života neurčuje vztah k jinému člověku, ale především k sobě samým.

Silná žena se nebojí intimně projevovat

Ženy tohoto typu se nebojí projevovat svou intimitu ve všech podobách. To samé požadují i od svého muže, od společného povídání (což je podle Mgr. Denisy Říhy Palečkové, CSB u žen přirozené, protože jsou sdílnější) až po milování. Vzhledem k tomu, že vědomé ženy se přijímají ve všech aspektech ženství, očekávají intimní otevřenost také od svého partnera. Potřebují cítit vášeň, touhu a být ujištěny, že jsou pro muže ty pravé.

Silná žena prohlédne lži

Čestnost a naprostá důvěra ve vztahu – to je pro vědomé ženy velmi důležité. Lež dokážou vycítit už v prvním okamžiku, a tak se ani nemusíte snažit ji zakrýt. Jestliže budete s podobnou ženou ve vztahu, nebudete mít po ruce žádnou záchrannou brzdu, tomu věřte. Uvědomělé ženy totiž faleš a sobectví netolerují.

Silná žena vyžaduje stabilitu

Ženy s vnitřní silou potřebují cítit stabilitu, nikoli nesrovnalost nebo nerozhodnost. Partneři, se kterými žijí, by měli představovat muže slova a činu, měli by mít respekt a smysl pro integritu. Co se ale stane, když mají pocit, že se od nich jejich muž vnitřně odpojuje? Nemají problém ho nechat jít. Ony samy milují bezpodmínečně a to samé chtějí cítit od svého protějšku. Jestliže se začnou cítit nerespektované, řeknou to nahlas. A nejhorší, co můžete v tomto případě udělat, je to, že zařídíte, aby se cítily slabé...

lez shutterstock 326247749

Uvědomělé ženy prohlédnou lež okamžitě a odmítají ji tolerovat.

Silná žena prožívá svůj život intenzivně

Uvědomělé ženy jsou také jen lidmi. Jsou sice extrémně silné, ale to většinou proto, že ušly velký kus cesty a zažily mnoho poučných situací. Neviděly je jako překážky, ale spíše jako výzvy k překonání. Silné ženy vědí, že ve svém životě zvládnou cokoli. Toto intenzivní prožívání však není přijatelné pro každého, a tak to často doléhá na partnera a ty nejbližší. Silné ženy jsou schopny svěřit své prožitky a jizvy druhým, chtějí být však podporou i pro své okolí. V jejich světě totiž neexistují žádná tajemství.

Silná žena nečeká

Houževnaté ženy vás budou následovat až do samotného pekla, když si budou jisté, že jste jim zavázáni. Ovšem jakmile ucítí, že se straníte, nechají vás jít. Ony totiž nečekají, než se muž rozhodne, zda s nimi chce být, nebo si vybere nějakou jinou. Rozhodují se samy. Silné ženy nehrají holčičí hry, buď s někým jste a chcete být, nebo jednoduše nejste a nechcete být. Nic mezi tím není.

Silná žena miluje bezpodmínečně

Láska vyzařující z uvědomělé ženy je stálá, čistá a skutečná. Stejně jako matky vychovávají své děti s láskou a vytrvalostí, budou silné ženy hýčkat a opečovávat svého prince. Jestliže cítí, že je láska oboustranná, udělají vše pro to, aby se muž cítil milován. Budou ho podporovat, kdykoli budou pomocnou rukou, nebo společně s ním budou bojovat za to, co si zaslouží. Někteří lidé však tento otevřený druh lásky nezvládají, mají totiž z tak intenzivního dávání strach. A tak se stává, že muži od žen utíkají právě ve chvíli, kdy jim dají najevo svou bezpodmínečnou lásku.

shutterstock 592759652

Ve světě silných žen neexistují tajemství.

Silná žena vám ukáže, kým skutečně jste

Je velice těžké přijmout na sobě to, co se nám nelíbí, co nenávidíme nebo chceme změnit. Ve vztahu s uvědomělými ženami se připravte na zrcadlo, díky kterému se posunete vpřed. Podle Kaji Silverman je to být zrcadlem pro někoho druhého určitým osvobozujícím aktem vztahu. Není na tom nic špatného. Silné ženy vám ukážou, jak úžasní a silní jste. Budou stát při vás a dají vám najevo, že stojíte za přijetí a důvěru, i když si tak nepřipadáte. Silné ženy ve vás najdou silného muže.

Podle vztahového odborníka Barryho Paula Price ne každý muž zvládne být se silnou uvědomělou ženou. Nejdříve si musí být jistý sám sebou. Muži si potřebují být jistí svými kvalitami natolik, aby zvládali plnit potřeby žen. A možná jen stačí být tím, kým jste, a užívat si přítomnost toho druhého, aniž bychom se navzájem „pitvali“.

Čtěte také: 

Váží si vás váš partner, nebo si to jen myslíte?

3 akcelerátory mužské síly: respekt, úcta i ocenění 

7+1 věcí, které ženy milují na mužích

 

foto: Shutterstock, zdroj: Power of positivity

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...