fbpx

Zveřejněno: 3. 10. 2017

Superpotraviny jsou v souvislosti se zdravou výživou poměrně hojně skloňovaným tématem. Víme, že mají vysoký obsah vitamínů, minerálů a živin, jsou přirozenými antioxidanty a podporují imunitní systém. Víte ale, které z nich vás navíc dovedou ke (g)astronomickému orgasmu?

Za afrodiziaka je dnes považováno ledacos, ovšem víte, jak zelpšit svůj sexuální život a přitom zůstat zdraví? Záhoďte španělské mušky a dejte si celer! 

Chřest jako zdroj zdraví, vitality i ženské promiskuity

V sanskrtu se nazývá šatavari, což v překladu znamená „ta, která má mnoho manželů.“ Chřest u žen zvyšuje plodnost, sexuální vitalitu a prohlubuje sexuální vnímavost. U mužů posiluje produkci pohlavních tekutin, zlepšuje sexuální potenci a upravuje předčasnou ejakulaci a oslabenou sexuální touhu. Takže, pánové, čím víc chřestu, tím líp. Ale u svých partnerek mějte jeho konzumaci raději pod kontrolou.

shutterstock 538349719

Chřest zvyšuje sexualitu u mužů i žen.

Avokádo jako přírodní symbol pohlavních orgánů

Zvyšuje hladinu testosteronu u mužů a kvalitu spermatu. Staří Aztékové nazývali avokádový strom „ahuacatl,“ což ve volném překladu znamená strom varlat. Plody rostou vždy v páru, jistá podobnost by zde tedy byla. Snad aby to ženám nebylo líto, avokádo se svým tvarem podobá také děloze. Možná kvůli této podobnosti ho katoličtí kněží v Mexiku v 16. století zakázali svým věřícím konzumovat. My máme to štěstí, že ho můžeme pojídat dle libosti.

S čokoládou v pozoru až do konce

Původcem pocitů radosti, úlevy i vzrušení při konzumaci čokolády je kakao. To obsahuje látku fenyl etylamin, který podporuje produkci dopaminu v mozku, navozuje uvolnění a zbavuje zábran. Pomáhá uvolňovat hormon serotonin, který podporuje dobrou náladu, pocity štěstí i sexuální touhu. Zároveň podporuje koncentraci. Čokoláda je prospěšná také k fungování krevního oběhu a pomáhá mužům k erekci až do vysokého věku. Skvěle chutná v kombinaci s jahodami.

shutterstock 381308083

Čokoláda pomáhá uvolňovat serotonin - tzv. hormon štěstí.

GOJI, životabudič z Číny

Kustovnice čínská – někdy nazývaná „goji“ – je doplněk stravy, který je mimo jiné proslulý svými antioxidačními účinky. V Číně je symbolem mužské síly a vytrvalosti. Při dlouhodobé a pravidelné konzumaci se podílí na zvýšení sexuální energie a touhy, podporuje imunitu, má enormní antioxidační účinky a je největším přírodním zdrojem beta karotenu.

Medové potěšení

Staří Germáni využívali med k výrobě medoviny. Ta byla tradičním nápojem novomanželů po svatbě a její konzumace měla vést k povzbuzení vášně. Přemýšleli jste někdy o tom, proč se v angličtině líbánkám říká „honeymoon?“ Vysvětlení je nasnadě. Med, stejně jako čokoláda, je ve svém tekutém stavu ideální k nejrůznějším postelovým hrátkám nejen pro novomanžele.

Granátové jablko pro explozi rozkoše

Tento plod je jednou z nutričně nejbohatších potravin na světě. Obsahuje velké množství vitamínu C, antioxidanty a větší množství zinku, který je pro mužskou „akceschopnost“ stěžejní. Jablko je také pradávným symbolem hříchu, proto k postelovým hrátkám přímo vybízí.


shutterstock 161094242

Granátové jablko obsahuje vitamín C, antioxidanty a zinek.

Vlašský ořech alias Jupiterův žalud

Vlašské ořechy mají v jídelníčku své místo už přes 8 000 let a již starým Římanům byly známy jejich afrodiziakální účinky – odtud název Jupiterův žalud. Působí blahodárně na kůži, nehty, vlasy, podporují chuť k jídlu. Obsahují hodně zinku, vitaminu E a argininu, který působí na pružnost tepen, a tím podporuje potenci. Navíc mají pozitivní vliv i na mozkovou aktivitu. Při pravidelné konzumaci se prý nemusíte obávat nejen sexuálního, ale ani intelektuálního selhání.

Rozkoš začíná u kořene celeru

Kořen celeru zvyšuje potenci, nať sexuální touhu. Takže je to jasné. On dostane k večeři kořen, ona nať a vzrušující jízda může začít! Celer prokrvuje pohlavní orgány bez rozdílu pohlaví, nicméně obecně má silnější účinky na celkovou sexuální vitalitu mužů. Nezaručí vám okamžitý účinek, proto ho využívejte v kuchyni tak často, jak to jen jde. Nechte se inspirovat madame de Pompadour. Ta ho vařila králi Ludvíku XV. a z historie jistě víte, kam až to dotáhla.

 

foto: Shutterstock, zdroj: Beztíže

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...