fbpx

Aktivujte potlačený vnitřní život podle slavného jogína: zbavíte se bolestí, únavy a dojdete štěstí 1 fotografie
Zdroj: Shutterstock

Představte si, že vám bude stačit jen pouhých 30 minut k tomu, abyste začali svůj život vnímat zcela jinak. Praktikováním technik Inner Axis jógového mistra Maxe Stroma dokážete pomocí dechových cvičení a asán během této krátké doby nastartovat to, co ve vás dlouho spalo, a přesto to má velmi blízko k opravdovému smyslu života.

Zveřejněno: 30. 5. 2023

Opravdový životní smysl má každý z nás zaznamenán v sobě. S věkem a ovlivňováním externími vlivy ale naše vnitřní hlasy utichají. „Mým cílem je pomoci lidem vzpomenout si, kdo jsou hluboko uvnitř a jaké je jejich poslání. Aby začali žít tak, aby byli poháněni inspirací místo kofeinem. Nabízím nástroje, aby se mohli ‚nastartovat‘, aby se stali šťastnější a objevili to, co bylo léta potlačeno,“ tvrdí Max.

Učitel jógy před několika lety vytvořil nový model, který pomáhá lidem se rychle otevřít a odkrýt svůj vnitřní život. „Trvá to asi 30 minut a lidé najdou nový nebo dlouho potlačovaný vhled do sebe sama. V mnoha případech to poté vede k rozhodnutím, která zásadně změní jejich život pozitivním a posilujícím směrem,“ dodává.

Změníte přístup k okolnímu světu

K modelu nového učení se Max dostal přes hatha jógu. Když ji začal praktikovat, zjistil, že se cítí a spí mnohem lépe. „Celkově se změnil můj přístup k okolnímu světu. Těžko se to vysvětluje, ale můj způsob rozhodování se změnil, protože se změnily moje priority. Poprvé v životě jsem se cítil opravdu šťastný a nepotřeboval jsem stimulanty, abych se cítil ‚plný života‘, nebo naopak prostředky, které by utlumily bolest,“ popisuje.

Toto učení se zaměřuje především na jógový pohyb úzce propojený s dechem a vědomou pozorností. Velmi efektivně řeší zejména problémy se spánkem, stresem a úzkostmi. Cílem je ale i celkové posílení fyzické i psychické kondice, umění relaxace, zlepšení spánku, vyrovnání dysbalancí, nalezení spokojenosti a radosti a tím i celkové zlepšení kvality života.

I minulost je třeba vydýchat

Každý z nás v sobě zadržuje chaotické emoce. Ty jsou propojeny se stresem, depresí, posttraumatickými stresovými poruchami nebo úzkostmi. Soustředěná dechová cvičení v nás mohou probudit vyšší podstatu, hlas intuice, moudrosti a svědomí.

K tomu, aby člověk došel naplnění, je třeba si osvojit základní způsoby dýchání (The Essential Breathing Patterns), první kroky na cestě k emoční vyrovnanosti (The Beginning of Emotional Healing), naučit se meditaci v pohybu (Dynamic Meditation) a též moudrost přesahující cvičení (Wisdom Beyond the Mat). Jak na to zjistíte v instukrážních videích. 

Související…

Víme, proč emoce dočasně vypínají některé části našeho systému
Vojtěch Žák

foto: Shutterstock, zdroj: Youtube.com

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...