fbpx

Zveřejněno: 22. 8. 2017

Rakovina. Slýcháme o ní každý den. Řada lidí v našem okolí s ní právě bojuje, někteří svůj boj již prohráli. Jaké poselství nám ve skutečnosti přináší?

Anita Moorjani s rakovinou bojovala celé čtyři roky. Byly to roky plné bolesti, strachu a úzkosti. Její tělo nakonec vypovědělo službu a ona se ocitla na samém prahu smrti. V tu chvíli se dostavila nesmírná úleva a s ní jasné poznání, že to byl právě její vlastní strach, co jí bránil se uzdravit. Koncept boje a úporná snaha rakovinu co nejrychleji dostat ze svého těla byly hlavním důvodem, proč nad svým zdravím ztratila moc.

Když Anita znovu nabyla vědomí, její stav se zlepšoval závratnou rychlostí. Za několik týdnů ji bez jakýchkoli známek nemoci propustili domů. Díky nemoci pochopila, že opravdové zdraví, stejně jako radost a štěstí, můžeme najít, jen když milujeme sami sebe.

Toto poselství šíří během svých přednášek po celém světě. Kniha, kterou o své cestě od nemoci k opravdovému uzdravení napsala, se stala světovým bestsellerem. Vedle Anetina životního příběhu obsahuje množství inspirujících myšlenek, které je dobré si často připomínat: „Pokud v životě ztratím směr a připadám si ztracená, znamená to jenom to, že jsem se přestala vnímat. Nejsem spojená s tím, kým opravdu jsem a kým jsem na tento svět přišla být.“

doktor shutterstock 158366573

Skutečné léčení však spočívá v poznání a pochopení souvislých zákonitostí života. Znamená to, že si musíme něco mnohdy velmi nepříjemného poctivě přiznat.

Jasný úmysl projevit život

„Obdivuhodných obratů zpět do života při dotyku smrti v současné době přibývá, a to nikoliv z nevysvětlitelných a magických důvodů, ale z jasného úmyslu projevit život,“ uvádí ve své knize Život naživo léčitel Vladimír Kafka. Také jeho příběh je nesmírně inspirativní. Pohlížet smrti do tváře byl díky onemocnění cukrovkou zvyklý už od dětství. Lékaři mu dávali rok života. Žije dodnes a s nadhledem sobě vlastním pomáhá dalším lidem, aby umírání za živa proměnili v oslavu života. Tímto způsobem vrátil na cestu zdraví již více než tři sta lidí, kterým lékaři sdělili, že pro ně neexistuje naděje a zbývá jim sotva několik posledních týdnů či měsíců života.

Vladimír Kafka je malíř, který o získání léčitelských schopností nijak neusiloval. Přišly jako dar z nebe po návštěvě egyptského Karmaku a naplno se rozvinuly, když rakovinou onemocněla jeho tchýně. Vlastně už umírala, její přítel ji přinesl, aby se naposled rozloučila s dcerou a vnuky. Když se však její oči setkaly s Vladimírovýma, naplnila ji jistota, že bude žít. A žije, od události uplynulo přes dvacet let.    

nemoc shutterstock 169835591

A co vy? Chcete se léčit nebo se vyléčit?

Pochopit souvislosti života

Rakovinu vnímá Vladimír Kafka jako posla, který přichází s výzvou přehodnotit náš život. Někdy dokonce o rakovině hovoří jako o krásné dámě. Strach z bolesti a utrpení nás bohužel vede k tomu, že na tohoto posla zaútočíme. Místo abychom přijali jeho poselství, snažíme se ho všemožnými prostředky zničit.

Skutečné léčení však spočívá v poznání a pochopení souvislých zákonitostí života. Znamená to, že si musíme něco mnohdy velmi nepříjemného poctivě přiznat. K tomu je zapotřebí opravdová snaha spojená s odvahou a otevřeným srdcem. Rozhodující je úmysl žít a nechat život tvořivě projevit skrze sebe a lásku.

Žádná nemoc, dokonce ani smrt nás nehodlá zabíjet, pokud nejprve my sami nepohřbíme svůj život neustálými obavami, touhou po moci nebo válečnými postoji zbavenými lásky,“ shodují se Vladimír Kafka i Anita Moorjani.

Přejete si být zdraví a plní vitality? Říct své ano životu můžete v kterémkoliv okamžiku. Stačí projevit jasné rozhodnutí žít a tvořivým způsobem projevovat svoji jedinečnost a originalitu. 

 

foto: Shutterstock, zdroj: Anita Moorjani: Musela jsem zemřít

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...