fbpx

Zveřejněno: 12. 7. 2017

Aby nám čekání na premiéru filmu Po strništi bos lépe uteklo, udělám vám každý týden jeden krátký comics a něco vám k tomu i povím.

page 1

Na tom prvním vidíte Edu Součka, jak jde ze školy. Chtěli jsme připomenout, že jde o příběh stejné rodiny jako v Obecné škole, proto jsme natáčeli na tom samém místě na pražském Bohdalci. Školní pavilony tu byly postaveny jako provizorní už před válkou, takže je div, že ještě vůbec stojí. Dnes patří bezdomovcům a zepředu už nemají ani okna. Ale stačilo pořezat křoví, kterým škola zarostla, odvézt náklaďák odpadků, natřít zašlá prkna a aspoň pro tento jeden záběr se podařilo vrátit čas.

Tatínka Součka hraje tentokrát místo mého tatínka Ondřej Vetchý. Pracuje také v elektrické rozvodně, ale krásný mramorový pult s budíky, který jsme ještě zachytili v Obecné škole, byl již dávno rozebrán a nahrazen moderním. Interiér jsme natočili ve vodní elektrárně v Poděbradech. Postavil ji v roce 1923 architekt Antonín Engel a nejen, že má budíky zasazené do stěn z černého mramoru, ale světe div se, její původní turbíny vyrábějí elektřinu dodnes! Teď jsem se dočetl, že letos byla tato stavba vyhlášena národní kulturní památkou. Takže hurá, zase jedno místo k natáčení zachráněno!

 

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...