fbpx

Stavby příznivě působí na rostliny, na vodu a podle jejich stavitele i na člověka

Zveřejněno: 22. 7. 2018

Všechno začalo tím, že se Karel Pálka přestal věnovat svému povolání strojaře. Jenže na odpočinek v důchodu to v jeho případě prostě nevypadalo. Chtěl si splnit svůj sen: zjistit, jak fungují pyramidy a co všechno by se v nich mohlo odehrávat. A to nejen, co se týče života člověka, ale i přírody. Nechtěl o tom jen teoretizovat, ale ověřit si to v praxi. Dnes tvrdí, že pyramida skýtá náměty pro stovky disertačních prací.

Související…

Miloš Matula: Všechny čakry Egypta
Miloš Matula

Bývalý podnikatel ze Zlína, který se nyní věnuje už jen svým zálibám, původně vystudoval strojní inženýrství. A elektroniku má jako koníčka. Se stavbou vlastní pyramidy začal v srpnu 2009, zkolaudována byla až po osmi letech, tedy v roce 2017. Od té doby slouží všem, kteří v ní chtějí načerpat energii, relaxovat nebo jsou stejně jako její majitel zapáleni do pyramidálního výzkumu.

Pětipodlažní jehlan

Pyramida se zastavěnou plochou 256 m2 má základnu 17x17 metrů, pět podlaží a dosahuje výšky 15 metrů. V přízemí vás nejdříve zaujme zimní zahrada i s jezírkem. Kolem něj jsou palmy, které tu prý rostou jak o závod, ostatně stejně jako rajčata v další malé pyramidě na zahradě se základnou 4,75x4,75 metru, která slouží jako experimentální pařeniště. Zatím největší zdejší rajče prý vážilo 1,5 kilogramu.

Díky mikroenergii pyramida působí jako slabá mikrovlnka, což způsobuje vysoušení vlhkosti a de facto mumifikaci všeho.

A protože bylo od začátku jasné, že v pyramidě v Postoupkách u Kroměříže budou probíhat i elektrické pokusy, jde o dřevostavbu potaženou nevodivou polykarbonátovou plochou. Pyramida proto nemá rozvedenou elektrickou síť, která by pokusy mohla jakkoliv ovlivnit.

Ze země i z kosmu

Podle Karla Pálky pyramida funguje jako tvarový zářič a rezonátor, v němž se setkává zemská energie s energií kosmickou. „Aby to fungovalo, pyramida musí mít čtvercovou vodorovnou základnu a jedna stěna musí být orientovaná severo-jižním magnetickým směrem,“ vysvětluje Karel Pálka. V důsledku toho v pyramidě vzniká zvláštní energie, která byla prý již oficiálně uznána jako „dosud neznámá forma“, která byla podle Pálky nazvána mikroenergií.

Kdyby to věděli místní vinaři, měli by malou pyramidu u každého sklípku.

Tato energie podle strojního inženýra vibruje na frekvenci 1,428 GHz, přičemž v pyramidě je nejintenzivnější kolem jejího těžiště a ve tvaru plamene svíčky stoupá ke špici, nad níž se tvoří energetické víry. Díky této energii pyramida působí jako slabá mikrovlnka, která pracuje na frekvenci 2,45 GHz, což způsobuje vysoušení vlhkosti a de facto mumifikaci všeho. Živí tvorové a rostliny – až na výjimky – v ní prosperují za předpokladu, že mají dostatek vody.

pyramida 1

„Opakovanými pokusy jsme zjistili, že po deseti dnech je v pyramidě z kostky masa tvrdá seschlá hmota, takže třeba pršut by se tu vyráběl naprosto skvěle. Víno už po třech měsících získá úplně jinou kvalitu a vyzraje. Bílé víno de facto zezlátne. Kdyby to věděli místní vinaři, měli by malou pyramidu u každého sklípku,“ tvrdí inženýr Pálka.

Pyramidální voda

Také se podle něj ukázalo, že semena umístěná v pyramidě na 2 až 3 dny před setbou lépe klíčila a rostliny byly zdravější. Zelenina a ovoce jsou v pyramidě déle čerstvé, protože plody nejsou napadeny hnilobou. Po vyzrání začnou sesychat, až se úplně vysuší. Voda, v níž nejsou ryby ani jiní živočichové, tu zůstává čistá a bez řas.

Každý návštěvník může také vyzkoušet, jak chutná energetická a antiseptická pyramidální voda, která se vyrábí v prostoru těžiště pyramidy. Pravidelné pití pyramidální vody prý dokonale vyčistí zažívací ústrojí a hojí žaludeční vředy. Při omývání touto vodou se zlepšuje barva i kvalita kůže a rychleji se hojí jakékoliv rány. Také je možné s ní zalévat rostliny, které pak rychleji rostou, nebo napájet zvířata, která jsou pak zdravější a vitálnější. Na místě jsme si pochutnali i na kafi uvařeném z pyramidální vody. A chutnalo... jinak a lépe.

Harmonizace čaker?

Nejzajímavější ze všeho je však přímé působení pyramidální energie na lidský organismus. Pyramida prý nic nepokazí a může jedině pomoci. „Vyzkoušejte si to sami, v dalších patrech jsou matrace a lehátka, do nichž se můžete na čtyřicet minut uvelebit. Zkuste přitom nemyslet na běžné starosti, jenom se uvolněte,“ vybízí nás Karel Pálka. A odpočinek to byl po nachozených kilometrech velmi příjemný.

Pobyt v pyramidě prý také vitalizuje neuronové spoje v mozku, čímž se člověku zlepšuje paměť a bystrost.

Poté jsme byli dotázáni, jestli jsme přitom vnímali nějaké tělesné vjemy či pocity. Tlaky nebo bolesti totiž podle Karla Pálky poukazují na minulé či budoucí zdravotní komplikace v místech, kde jsme tyto tlaky cítili. Pokud žádné tělesné vjemy nepřicházejí, je člověk patrně zdráv. Pobyt v pyramidě prý také vitalizuje neuronové spoje v mozku, čímž se člověku zlepšuje paměť a bystrost.

pyramida 2

„Lidé, kteří tuto terapii zkusili, popisují, že vnímali, jako by byli v nějakém proudu, který jimi procházel shora dolů nebo naopak, ale především po pobytu v pyramidě přestávají cítit bolest a zlepšuje se jejich zdravotní stav,“ dozvídáme se. Jak je to možné? „Pomocí přístrojů jsme zjistili, že pyramida resetuje momentální stav čaker, tedy energetických center těla, takže organismus uvádí do původního nastavení.“ V něm jsou všechny čakry otevřeny stejně a proudí jimi do těla dostatek energie. Tehdy totiž začíná náš imunitní systém pracovat naplno. Aktivují se autoregenerační schopnosti těla, čímž se navrací pocit zdraví.

Jak to vidí v Postoupkách

Nemoci podle inženýra Pálky vznikají při poškození svislého proudění energie v těle, které je způsobené deformací čaker neboli rozvaděčů vnější energie do těla. K tomu dochází při dlouhodobém stresu, strachu, nevhodné stravě a podobně. Šarlatán? Pro někoho možná. Já si to nemyslím.

Karel Pálka se momentálně podle vlastních slov v očích místních nachází ve fázi ustupujícího blázna.

Samozřejmě mě zajímalo, jak se v malé vesnici s názvem Postoupky na zdejší pyramidu dívají její obyvatelé. „Nejdřív si místní ťukali na čelo, ale v podstatě to je v pořádku. Cokoliv neobvyklé je nejdříve považováno za šílenství, následuje výsměch, a když to poté náležitě zveřejní média, vezme se to jako norma,“ shrnuje Karel Pálka.

Momentálně se podle vlastních slov v očích místních nachází ve fázi „ustupujícího blázna“. Pyramida je vzata na milost a díky jejím poměrně hojným návštěvám možná už začíná vzbuzovat zájem i zvědavost. Sjíždějí se sem nejen jedinci, kteří touží po chvíli klidu a ozdravení, ale také se zde konají různé semináře, cvičení jógy, vzdělávací a meditační pobyty a tak podobně.

„Pyramidu jsem se rozhodl zpřístupnit všem, kteří o to projeví zájem, včetně nadšených badatelů, kteří si zde po dohodě mohou vyzkoušet různé fyzikální, chemické či jiné jevy. Nebo i těm, kteří s námi chtějí spolupracovat na dalším výzkumu,“ říká inženýr Pálka. Jeho největším přáním však je využít energii, která je všude kolem nás, ve prospěch lidstva. Vlastně tak, jak to uměl už geniální Nikola Tesla.

foto: Autorka, zdroj: Pyramidy v Postoupkách

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...