fbpx

Zveřejněno: 16. 11. 2017

Snad odjakživa mě přitahovalo vše, co souvisí s nadpřirozenem. Ovšem víc než Supermanův laserový zrak a vysunovací drápy Wolverina jsem obdivoval schopnosti lidí v reálném světě. Když jsem nedávno narazil na video vědmy Helen Stanku, okamžitě mě zaujala. Neváhal jsem a objednal se na výklad karet i otevření třetího oka. Po chvilce sezení jsme přišli na to, že pocházíme ze stejného města. Náhoda? Nemyslím si. Pokud by vás stejně jako mě zajímalo, zdali mezi námi žijí duchové či upíři a jak nenaletět šarlatánům, určitě vás potěší právě tento rozhovor.   

Helen Stanku zdědila schopnosti po svých předcích. Věnuje se především výkladu karet a otevírání třetího oka. Třetí oko je šestý smysl neboli šestá čakra. Svůj výklad provádí blízko Karlova mostu, který už sám o sobě má silnou pradávnou energii. 

Projevovaly se u vás schopnosti už v dětství? Uvědomovala jste si to, nebo vám to docházelo následně?

Magie funguje i na principu daru. Chcete, aby se vám něco splnilo, plánujete si, že se to vydaří, a tak za to dáte dopředu nějakou úlitbu. Vnímala jsem to jako hru a přišlo mi to samozřejmé. Děti mají svůj svět a dokážou komunikovat například s vílami, dévy či ostatními tvory.

img 2083

„Mariášky“ říkají pravdu natvrdo.

Už jste si někdy zahrávala s černou magií?

Víte, že si tohle ani nevybavuji? Kdysi jsem dělala kouzlo na lásku. To víte, taková sranda, co si musí vyzkoušet každá holka. Bohužel jsem pak měla problém nápadníka setřást, protože ke mně byl chtě nechtě připoutaný. Zrušit takové kouzlo může znamenat potíže. Ale že bych dělala černou magii stylem voodoo, to opravdu ne. Někdy se stane, že vás někdo naštve, a vy si jenom pomyslíte: „Hrom do tebe a deset blesků,“ a náhodou se v krátké době dotyčnému může přihodit úraz. Náhoda nebo magie? Každopádně umět znamená mít odpovědnost. Proto jsem si nikdy vědomě s černou magií nezahrávala.

Žijí mezi námi čerti, démoni, duchové a upíři, nebo si myslíte, že existuje pouze zlo?

Duchy sama odvádím a vidím, jak se projevují. Najednou se vám třeba zježí chlupy na těle a zničehonic se vám udělá fyzicky nevolno. Můžete být v nepohodě, cítit negativní emoce, i když vlastně nemáte proč. Často se stává, že čistím lidi od duchů ještě před aktivací třetího oka. Zlo může existovat v různé formě. Víte, řeknu to takhle. Jablko se dá vyjádřit mnoha výrazy – apple, apfel, jablško, alma a pořád je to jablko. Bude to pravděpodobně tentýž druh energie, ale lidé pro to můžou mít různá pojmenování.

img 2074

Ze spisovatelů Helen Stanku nejvíce ovlivnil František Drtikol.

Jsou kolem nás i dobří duchové?

Jsou, ale musíme se vyladit na jejich vyšší energie. Existují i nižší duchové. Je vhodné mít dobře uzavřený energetický obal a být energeticky nabití. Poté se budou těžší formy energií držet od vás dál. Samozřejmě pokud to nejsou takoví ti „šedáci“ nebo „černí“, kteří jednoduše občas chodí kolem. Pak je dobré umět s nimi pracovat. Například si myšlenkou přivolat světlo. Lidé mi popisují, že když se jim tato skutečnost stává, jsou paralyzováni a nemohou skoro ani mluvit a dýchat. Myšlenky ale zůstávají nám – je to naše právo a nikdo nám jej nemůže vzít.

Má na vás nějaký vliv úplněk?

Jistěže, protože úplněk je život. Dává sílu a na rozdíl od novu, který znamená smrt, nabíjí pozitivní energií. Lidé by měli žít ve shodě s měsíčními fázemi. Uvědomte si, že měsíc dokáže zvedat oceány i hladiny vod na této planetě, a naše tělo je tvořeno převážně z vody. Jsou lidé, kteří jsou velmi citliví, a právě na ně bude mít úplněk extrémní vliv.

Pomáháte lidem dostat z těla špatnou energii. Jak se chráníte? Nezasáhne vás to? 

Občas se stane, že přemýšlím o příběhu dotyčného, a musela bych být z kamene, aby mi to bylo lhostejné. Každopádně se dokážu čistit od energií, které nejsou mé. Každý máme své techniky a techniky svých Mistrů.

img 2084

Na zdraví se může podívat i přes intiutivní kresbu.

Jak poznáme dobrou vědmu? Podle čeho by si lidé měli vybírat, ke komu půjdou na výklad?

Dobrou vědmu poznáte vždy podle výsledků. Když je člověk správně „nakopnutý“ alespoň půl roku, „zaplať pánbůh“ za takovou vědmu. Měli by se rozhodnout podle referencí a také dát na svou intuici. Můžu k tomu říci jednu věc. Pokud nemám názor na danou vědmu, nechám si vytvořit výklad na následující tři měsíce a odškrtávám si, co se z její předpovědi splnilo. Pokud se splní méně než 50 %, je lepší si házet korunou, pokud 70 %, je to slušný člověk a 100 % by věděl jen Pán Bůh. Pokud mi vyšla většina věcí do tří měsíců, takovému člověku mohu tedy důvěřovat.

Otevírání třetího oka se budeme věnovat v některém dalším článku.

foto: Alex Tran

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...