fbpx

Zveřejněno: 13. 6. 2017

Proč hledáme moudrost všude jinde, když máme my sami bohatou duchovní minulost? O kořenech české spirituality bude hovořit dlouholetý odborník, šaman a především dobrosrdečný člověk Zdeněk Ordelt.

Většina lidí se vydává hledat poznání do jiných zemí, protože se zvláště v poslední době rozvinula potřeba dostat více do kontaktu s přírodní moudrostí. Zdá se, že v Čechách nejsou takové možnosti, a tak všichni odjíždějí za šamany a léčiteli do Jižní nebo střední Ameriky či za mistry východu. Zdeněk se sám nechal prakticky ovlivnit těmito tradicemi, a proto získal velmi dobrý základ pro svou vizi.

Posílení české duchovní tradice

Zdeněk Ordelt má záměr obnovit a posílit českou duchovní tradici skrze rituály a ceremonie, které vycházejí ze staré slovanské tradice. Přestože historie mluví o bohatých vlivech germánských, keltských či slovanských, tak si Zdeněk vybral slovanskou tradici, která měla v naší historii významný vliv.

zdenek a robert

Šaman Zdeněk Oldert spolu s astrologem Flowee Robertem Policarem

Význam ceremonií a rituálů

Význam ceremonií spočívá v hlubším pochopení určitých přírodních principů, které tu vládnou od nepaměti. Tím, že se člověk zúčastní rituálu, zapojí do prožitku nejen svou mysl, ale i své pocity a další složky svého bytí. Tím získává mnohem hlubší duchovní zkušenost, než by mohl nabýt jen teoreticky.

Oslavte svátek Kupalo

Tento starý slovanský svátek je obdobou letního slunovratu. Pojďte se Zdeňkem oslavit 21. června v Něčíně svátek Kupalo a prožijte atmosféru ceremonie, která se nedá zcela popsat bez přímé zkušenosti. Ochutnáte tradiční postupy a prakticky prožijete to, o čem Zdeněk mluví v tomto pro mne velmi inspirativním rozhovoru.

Čtěte také: 

Náš vnitřní Čech aneb jak se projevuje slovanská krev?

Základní esencí Vesny je hudba, říká její zakladatelka Patricie 

Za křesťanskou mystikou Prahy hledejte naše pohanské předky

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...