fbpx

Zveřejněno: 17. 12. 2017

Máme za sebou další adventní týden, před sebou ten poslední, Vánoce a pak zase nový rok. Naštěstí nemusíme moc myslet na to, jak to rychle běží, protože nám život předkládá stále nová překvapení. 

Překvapením ovšem nebylo, že vás v pondělí bavila fashion s Carrie Kirsten nazvaná Business look tak trochu jinak. A jak je vidět, člověk může míz byznys look a dělat byznys i v devatenácti. Kromě obrázky Carrie vás zajímala také odpověď na otázku, zda je mléko spíše lék nebo jed. Je fakt, že mléko cizích živočichů kromě člověka (věrtšinou toho od krávy) žádný jiný živočich nepije, ale když nám to dělá na kocovinu dobře?

Praha konečně bez kol!

Že jim udělalo rozdělení Československa dobře, se shodli i někdejší premiéři Václav Klaus a Vladimír Mečiar. Slovensko je akorát víc na východě a má euro. Jinak se toho vlastně až tak moc nezměnilo. Cyklisté v Praze zablokovali Křižovnickou ulici, aby protestovali proti zákazu kol v centru města. Radnice totiž chystá přepravu lidí v centru pomocí kamionů. Tak v něčem ta Praha přece jen výjimečná bude.

shutterstock 511558084

Tomu se musí zabránit. Po Praze by chtěli jezdit cyklisté tak jako v jiných západních metropolích.

V úterý jste se hodně zajímali o to, zda existuje souvislost mezi cukrem a rakovinou. Když jste se dověděli, že ano, dala si většina z vás kávu s dvojitým cukrem a četla si poučný komentář Violy Černodrinské o prokrastinaci a nicnedělání. To piráti ve sněmovně nezahálejí a rozhodli se, že Hradu sníží rozpočet kvůli bezpečnostním opatřením, která slouží k tomu, aby se turisté na Hradě lépe poznávali ve frontách. Jejich návrh tak jako všechny předešlé opět nikoho nezaujal.

Sněmovní mandátový a bezpečnostní výbor zase pěkně trpělivě čeká, dokud někdo nepošle do sněmovny dopis s prosbou o vydání Andreje Babiše kvůli čapímu hnízdu. Už je to trochu nuda, ale zatím nic nepřišlo. 

Hrajte si, máme vládu 

Bez jakékoli souvislosti s výše zmíněným se vám ve středu nejvíc líbil článek o tom, jak čelit demenci pomocí her. Bavilo vás také odemykat potenciál vašich (nebo cizích, to je jedno) dětí s Janem Mühlfeitem a Kateřinou Novotnou

Prezident Zeman se konečně pochlapil a jmenoval Babišovu vládu. Prý si přeje si, aby získala důvěru do února. A když ne, tak nevadí, protožr přesně tuhle vládu si většina voličů přála. Sněmovna dostala žádost o vydání poslance Růžičky z ANO. Tak konečně má ten mandátový a imunitní výbor co dělat. Růžička nejdříve se svým vydáním nesouhlasil, teď už ale prý souhlasí. 

Ve čtvrtek jste se zajímali o to, jak konopí ovlivňuje spánek. Nikoli tedy konopná mast, ale pokouřeníčko. Prý se po něm lépe, hlouběji a klidněji spí. Bohužel i tehdy, když kouříte v poledne. Četli jste i pohledy našich slavných na to, co pro ně znamenají Vánoce. Všichni si samozřejmě stěžovali, že to jsou svátky konzumu, a tvrdili, že oni to tak nemají. Jak se jim spí, to ovšem nevíme. 

Podle ještě nedávno nadějného politika a náměstka pražské primátorky za ČSSD Petra Dolínka zatím nikdo nepotvrdil, že by lávka v Tróji spadla kvůli konstrukční vadě. Je to drama, zřejmě spadla jen tak. Bez ohledu na Dolínkovy závěry vytáhly lávku z Vltavy hasičské tanky a její zbytky navezly do trojské benotárky. Tam se zjistí, jestli ocelovou konstrukci někdo nenahryzal. ČSSD se každopádně preventivně omlouvá už za všechno.

Ranní očista Miloše Zemana

V pátek jste se zajímali o to, jak si vyčistit srdce prostřednictvím emocionální hygieny, ale vlastně i to, jak si vyčistit tělo prostřednictvím jógy tak, jako to dělá Vašek Krejčík. Nevíme, co a jak si čistí Miloše Zeman, každopádně víme, že si vytáhl volební číslo sedm. Ani tak ovšem poslanci nezvolili komunistického poslance Zdeňka Ondráčka do čela komise pro kontrolu Generální inspekci bezpečnostních sborů. V tajné volbě získal jen 85 hlasů. Tak se to holt zkusí zase v úterý. Jednou to přece poslanci, který se nejvíc proslavil tím, že mlátil lidi na Václaváku v roce 1989, vyjít musí.

shutterstock 344838023

Zlaté časy z Václaváku jsou už pryč. Ale zasahovat proti komu stále ještě je.

V sobotu jste nejvíc četli článek o tom, že vám přerušovaný půst dobije baterky a vyčistí hlavuřerušovaný půst vám dobije baterky a vyčistí hlavu. Nesmíte ho ale přerušovat na moc dlouho. No a když se chcete soustředit, je dobré si naplánovat třeba celý den. A to včetně přerušovaného půstu.

Studenti středních škol v Moravskoslezském kraji by preferovali za prezidenta Miloše Zemana. Asi jim to jméno něco říká. V jiných krajích by studenti raději volili Jiřího Drahoše. A to bez ohledu na to, kdo to je. 

Tomio jako ochrana před imigrací

Tomio Okamura, který bohužel na prezidenta zatím nekandiduje, se nudí, tak si pozval na konferenci příznivce krajní pravice, nizozemského odpůrce islámu Geerta Wilderse a francouzskou šéfovou tamní Národní fronty Marine Le Penovou. Politici se shodli na tom, že už je tu imigrantů včetně Okamury dost. 

Bez ohledu na barvu kůže jste si v neděli četli článek o tom, proč je lepší natírat pleť oleji než vodou. Prezidentskiý kandidát Pavel Fischer začal v kampani omylem zastupovat Tomia Okamuru a marně se snažil vysvětlit, proč by homosexuál neměl být ústavním soudcem. Nakonec mu někdo řekl, že mluví trochu proti ústavě, tak se snažil omluvit, ale pořád ještě nikdo nezjistil, kdo to ten Fischer je.

Komunisté v neděli zjistili, že pořád trvají na tom, aby poslanec Zdeněk Ondráček vedl komisi pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sborů. Šéf komunistů Vojta Filip zavzpomínal na zlaté Ondráčkovy časy a prohlásil, že doufá, že si Andrej Babiš v ANO zavede pořádek. A to on zase umí. No a když tak mu Ondráček třeba pomůže, no.

Není ale třeba věšet hlavu, protože v neděli si konečně dáme bez ohledu na Okamuru a imigranty salát s kaprem. Rozbalíme dárky a v nových ponožkách z kousající vlny budeme přemýšlet, koho budeme příští rok volit za prezidenta. A také o tom, jestli se sluší, že jí Okamura na Vánoce suši.

Každopádně, kdybyste ještě někdo neměl na Vánoce dárky, tak se dá leccos sehnat tady na našem e-shopu. A alternativní program k pocení a marném hledání štěstí v nákupním centru najdete ZDE.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...