fbpx

Zveřejněno: 11. 10. 2017

Pokud se vaše dítě narodilo ve znamení Vah nebo má v tomto znamení ascendent či Lunu, bude silně ovlivněno tímto vzdušným znamením. Již od útlého věku může projevovat sklon k nerozhodnosti a usmiřování vašich sporů. Mír, harmonie a krása jsou ideály, ke kterým bude přirozeně směřovat. Dobré a harmonické vztahy jsou pro Váhy důležitější než hmotné zabezpečení, přestože krásným prostředím nepohrdnou.

Tyto děti jsou často již od dětství velmi oblíbené a kamarádské. Mají smysl pro krásu a již odmala jsou velmi dobrými diplomaty. Získají si vás svou roztomilostí a nevinnou nerozhodností. Myslí na druhé více než na sebe, což je někdy nebezpečné, hlavně když se jich ujme jejich zlobivý kamarád. Mají sklon se všemi vycházet dobře a místo boje volí inteligenci se smyslem pro strategii. Touží po dobré společnosti a dobré zábavě.

Živel vzduch

Spolu s Blížencem a Vodnářem patří Váhy ke vzdušnému živlu, což znamená, že tyto děti budou velmi společenské a většinou i oblíbené. Jsou to často velmi krásné děti, které vyzařují do prostoru určité kouzlo, jež druhé přitahuje.

Jejich život většinou plyne hladce, pokud tomu neodporují jiné faktory v horoskopu. Jsou přirozeně inteligentní a velmi šarmantní. Umí vystupovat na veřejnosti, a tak se mohou uplatnit v různých kroužcích zaměřených na umělecké a podobné aktivity.

shutterstock 489973516

Podporujte v dítěti jeho sklon k umění a citlivou duši.

Jak rozvíjet jejich potenciál?

Tyto děti mají výrazný smysl pro krásu a milují spravedlnost. Učte je dobrému vystupování, rozvíjejte jejich přirozené umělecké talenty a dovolte jim být ve společnosti jejich malých přátel. V jejich případě to může být jeden významný kamarád.

Jelikož mohou být občas velmi pasivní, protože soutěživost nenosí v krvi, je dobré je občas mile popostrčit. Snažte se to dělat co nejmírnějším způsobem, protože na jakýkoliv tlak reagují nelibě. Diplomacií toho dosáhnete mnohem víc než bez ní.

Váhy jsou rození dobráci, kteří se snaží udržovat vesmírnou harmonii, a tak buďte jen trochu trpěliví, aby vám nakonec děti ve znamení Vah daly šanci. Občas se budete muset poprat s jejich nerozhodností a probíráním všeho ze všech možných úhlů. Takže trpělivost je na místě.

Veďte je do akce skrze jejich silné stránky

Neustále těmto dětem připomínejte, jak jsou talentované a úžasné. Jejich sebevědomí potřebuje podpořit, protože jejich pozornost se často toulá v mysli druhých lidí. Připomínejte jim, aby myslely i na sebe, jinak mít dobré vztahy nebudou. Občas budete muset rozhodnout za ně, ale nedělejte to příliš často. Naučte je, aby to dokázaly samy. Vysvětlete jim, že hádka může být i dobrá, pokud se dospělí dokážou usmířit. Často se jich také ptejte, co potřebují a chtějí, a vytrvale čekejte na jejich vyjádření. Učíte je tak o nich samotných rozhodovat, což je velmi důležité.

shutterstock 90689437

Snažte se před dětmi ve znamení Vah nehádat. Berou to citlivěji než jiná znamení.

Venuše jako vládce znamení Vah

Láska a partnerství jsou pro tyto děti velkými mystérii. Přišly na svět, aby byl tento svět krásnější a mírumilovnější. Podporujte jejich přirozený cit pro krásu a dovolte jim, aby si samy vytvořily svůj vlastní vkus.

Jsou to rození umělci, diplomaté a usmiřovatelé. Venuše vládne všem vztahům a právě vztahy jsou pro tyto děti tím nejdůležitějším. Podpořte v nich všechny umělecké tendence a smysl pro krásu. Můžete je přihlásit na práva, diplomacii či psychologii. Díky znalosti potřeb druhých lidí jsou velmi oblíbenými společníky. Hrajte si s nimi, malujte a rozvíjejte jejich estetický cit.

Na co si dát pozor?

Nehádejte se před těmito dětmi příliš často. Vyhněte se vulgarismům. Váhy jsou velmi citlivé duše, které si pamatují jakoukoliv křivdu. Pamatujte, že jejich sklon ke spravedlnosti je tak silný, že se téměř vždy postaví na stranu slabšího, a tak racionální pravda nebude vždy to podstatné, podle čeho se rozhodnou. Mohou mít sklony k velké nerozhodnosti a pasivitě, a tak je zapište do kroužků, kam budou muset docházet, aby se naučily jednat s druhými.

Příklad z praxe

Toník je malý kluk, kterému jsou čtyři a půl roku. Je to velmi citlivý kluk, který podvědomě velmi silně reaguje na jakoukoliv disharmonii mezi rodiči. Narodil se v době, kdy rodiče váhali, jestli budou vést společný život. Není to pravidlem, ale často se stává, že dítě ve znamení Vah má podvědomě za cíl udržet své rodiče spolu.

Svou roztomilostí dává rodičům najevo, že jejich vztah smysl má a že stojí zato bojovat, pokud kdysi láska byla opravdu přítomna. Již odmala vyhledává harmonické prostředí a je vidět i velmi silný estetický cit v podobě výběru hraček a kreseb, které tvoří. Nemá rád násilí jakéhokoliv druhu a občas působí na svůj věk velmi kultivovaně.

Když se narodí dítě ve znamení Vah, má za úkol vytvořit harmoničtější vztahy, než to předtím dokázali jeho předci.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...