fbpx

Zveřejněno: 24. 9. 2017

Uplynulý týden byl u nás tak trochu ve znamení festivalů a zdravotnických témat. V pondělí jste se nejvíc zajímali o rozhovor fyzioterapeuta Tomáše Rychnovského, který tvrdí, že bolesti zad způsobuje i strach a nedůvěra v sebe samé.

A Tomáš Rychnovský byl také spolu s psychoterapeutem Tomáše Studničkou jedním z desítek přednášejících na nedělní části Festivalu Evolution. Pokud vás také bolí záda a už pomýšlíte na důchod, tak dobrou zprávou je, že vláda v pondělí přidala důchodcům průměrně 475 korun.

rychna studna

Milan Studnička a Tomáš Rychnovský na Festivalu Evolution. Nemluvili jen o bolesti zad.

Carrie, Krnie a bakterie na prkýnku

V úterý vás kromě posilování pánevního dna zaujal také fakt, že se pro Flowee chystá pravidelně psát Carrie Kirsten. Vlastně ne, bude psát pod svým pravým jménem Carly Kirstenová a měla by to být taková osobní zpověď úspěšné blogerky na pokračování.

Pražská primátorka Adriana Krnáčová, která blog zatím nepíše, nesplnila očekávání taxikářů, že zasáhne proti Uberu. Naopak slíbila, že policie zasáhne proti taxikářům, kteří se kvůli Uberu chystají blokovat Prahu. Tento spor bude zajímavé sledovat hlavně při jízdě metrem.

Číst si o tom, že mobil má na sobě víc bakterií než prkýnko záchodu, vás ve středu docela bavilo. Někteří z nás si začali displej i otírat hadříkem namočeným v lihu nebo v octě. U Staroměstského náměstí byly vybudovány betonové zátarasy. Prý to není kvůli taxikářům, ale jako prevence proti teroristickému útoku.

Ve čtvrtek jste si s radostí četli zpověď publicisty Petra Casanovy. Přišel na to, že žijeme ve vztahové době ledové. Není to tak docela pravda. V Ostravě totiž zorganizovali mohutný protest proti podnikateli Zdeňku Bakalovi a asi dvacet lidí opravdu přišlo.

Sex, vztah a doktor Rath

V pátek jsme se dověděli, že je Den antikoncepce. Sexuolog i poradil, co si máme na jeho oslavu dát. Prý dvojitého Holaňďaňa. Kdo netušil, která bije, četl raději zprávu o tom, že je nejlepší vařit čaj v mikrovlnce. Média mezitím řešila, že na Nově proběhne den před volbami debata volebního šéfa ČSSD Lubomíra Zaorálka a šéfa ANO Andreje Babiše, zatímco ostatní lídři stran budou na ČT. Člověk si může alespoň svobodně vybrat a nekoukat ani na jednu.

Sobota už patřila výše zmíněnému Festivalu Evolution. Ty, kteří jsou dlouho ve vztahu, možná ještě zaujala zpráva, že délka tohoto vztahu nebrání chuti na sex. Tedy dokonce na sex s tím partnerem, se kterým jste v tom dlouhém vztahu. Doktor Rath si pověsil na krk fonendoskop a podal ústavní stížnost kvůli odposlechům ve své korupční vinařské kauze. Odposlechům se prý už dneska nedá věřit.

V klidu na B-side bandu

Neděli jsme strávili stejně jako sobotu na Festivalu Evolution, takže jsme moc nevěděli, co se jinde děje. Víme jen, že americký prezident vynadal Kimovi, který si furt pouští nějaké rakety, a sportovcům, kteří klečí při americké hymně.

Povolební spolupráci s hnutím ANO odmítl i šéf komunistů Vojtěch Filip. Pak se objevila zpráva, že polovina lidí vsází u bookmakerů na vítězství hnutí ANO. Šli jsme tedy raději na koncert Vojty Dyka a B-side Bandu, který zakončoval Festival Evolution.

b side

Zakončení festivalu: Vojtěch Dyk & B-side band

A co nás čeká v týdnu následujícím? Vyhodnotíme si vaše hlasování o tématech, o nichž byste na Flowee chtěli číst. A kromě svátku Svatého Václava začíná ve čtvrtek i festival plný přednášek zajímavých hostů ITC Prague. Je pořádně našlapaný, tak si ho nenechte ujít.

foto: Shutterstock, Flowee

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...