fbpx

Zveřejněno: 19. 9. 2017

Kdo jsem? Devatenáctiletá studentka online marketingu a sociálních médií, podnikatelka, youtuberka a influencerka. Ano, zdá se to dost komplikované, ale do jednoho pojmu se to bohužel shrnout nedá. Kdybych to ale chtěla naopak ještě více rozebrat, můžu dokonce říct, že jsem sama sobě i fotografka, kameramanka, střihačka, grafička, scénáristka, režisérka, sekretářka, asistentka, účetní, šoférka a asi bych mohla pokračovat až donekonečna. Teď si možná říkáte, co tedy vlastně dělám?

Část z vás mě může znát pod přezdívkou Carrie. Carrie Kirsten. V roce 2012 jsem psala blog, kde jsem vyprávěla své zážitky a prezentovala své myšlenky, názory a tak dále. Od roku 2014 jsem pak přešla spíše k audio-vizuální formě projevu a začala natáčet videa na server youtube.

To, proč jsem se rozhodla přispívat sem, na Flowee, má jeden speciální důvod. Chtěla bych se projevit sama za sebe, za Carly, a ne za svou roli na internetu, která se jmenuje Carrie. Když člověk natáčí videa, hraje v podstatě nějakou roli, za kterou vystupuje a kvůli které si ho lidé oblíbili. Když se pak začne postupem času měnit a přetvářet, lidé ztrácejí zájem.

carrie4

Tohle jsem já. Carrie i Carly v jednom.

Má druhá tvář

Zároveň si myslím, že je super znát oba pohledy na mě, nebo vlastně objevit obě moje tváře. A proč by to mělo být zajímavé? Když se porovnám například s mými vrstevníky a podívám se na to, co musím denně řešit za problémy já a co řeší oni, jsou tam mnohdy opravdu diametrální rozdíly, ale o tom si popovídáme později.

Ráda bych ve svých článcích rozebrala jisté kontrasty společnosti, ve které se pohybuji. Budu psát o tom, jak musím komunikovat s různými kategoriemi lidí od dětí až po vysoce postavené byznysmany, a přesto se umět všem přizpůsobit, vžít do jejich věku, postavení a mnoho dalšího. S tím souvisí i časté pochybnosti nebo nejistoty…

Je hrozně těžké najít sama sebe a být svá, když se musím neustále adaptovat na jiné prostředí. Lidé mnohdy nechápou, proč mám stavy, při kterých se chovám, jako by mi bylo 10 let, a pak jsou naopak situace, kdy řeším věci ohledně byznysu a kdy dokážu vystupovat jako třicetiletá vyrovnaná žena. Upřímně, nejsem ani jedno.

Velká očekávání, nebo přehlížení

Hodně věcí ovlivnil i fakt, že jsem začala od 16 let "pracovat" a podnikat. Okolí se ke mně chovalo dvěma způsoby. V první řadě se ode mě očekávaly nadlidské úkony (na můj tehdejší věk). Tedy hlavně dospělé chování a vystupování, dokonalost, bezchybnost v rozhodování a podobně. Nikoho ale už nezajímalo, že je mi pořád pouze těch směšných 16 let a že v lidském mozku nejde dospět ze dne na den do úrovně, které běžní lidé dosahují třeba v těch 30 letech.

Anebo na mě lidi nahlíželi druhým způsobem, který občas ještě přetrvává, a to je pohrdání mou osobou jenom kvůli věku. Na tom asi není moc co k vysvětlování, ale pro některé jedince, a to i kdybych dokázala cokoliv, nebudu už jenom kvůli tomu, že je mi pouze -náct, nikdy dost dobrá.

To jsem se ale už trochu víc rozepsala, než bych vůbec chtěla. Nicméně to vše a mnohem více vám na stránkách Flowee chci vyprávět. Třeba vám i pomohu předejít zbytečným chybám, které jsem já dělala a za které jsem nesla nejhorší následky… No, na úvod by to bylo zatím vše. Příště začnu s vyprávěním, hezky od začátku mého příběhu!

xoxo C.

foto: Carrie-kirsten.com, zdroj: Carrie Kirsten

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...