fbpx

Zveřejněno: 3. 9. 2017

Uplynulý týden se vyznačoval především tím, že začal podzim. Učitelé ale počasí zmátli a místo toho, aby šli s dětmi do školy, tak šli demonstrovat. Zkoušejí, zda by jim politici ještě před volbami nechtěli přidat na platech. Politici by ale byli sami proti sobě, protože kdybychom měli vzdělané voliče, nemohli by volit politiky, které máme dnes. Ale o tom zase jindy.

A co nejvíc táhlo v uplynulém týdnu vás? V pondělí jsme se společně dověděli, proč máme tak rádi roztomilá videa s kočičkami a další podobně přitažlivou zvířenou. Protože pak prý lépe pracujeme. Komu se to zdá jako protimluv, nechť se začte. Bavilo vás ale i o něco lehčí téma, zda je lépe se nechat zneuctít, anebo zemřít. Než se člověk rozhodne, zda si nechá uříznout roku, nebo na čelo vyřezat hákový kříž, měl by si možná přečíst článek o konopí, které pomáhá proti stresu

V lehkém stresu je zřejmě (nejen) z minulého týdne i Andrej Babiš, který si musel tentokrát položit otázku, jestli nechal zlikvidovat kvůli vlečce firmu FAU. Ministr obrany Martin Stropnický naštěstí slíbil, že se zvýší výdaje na obranu, a bývalý jihočeský hejtman Jiří Zimola, který si nechal na Lipně postavit barák od kámoše, jemuž jako šéf kraje schvaloval plat, šel učit na vysokou školu. Taky byste se chtěli naučit, jak se to dělá?

shutterstock 666816769

Politici by se měli postarat o lepší podmínky ve věznicích. Kartáček na zuby tam prý dostanete jen na vyžádání.

50 odstínů kampaně

Úterý bylo velmi poučné. Nejvíce jste se zajímali o videorozhovor s profesorkou Annou Struneckou, která upozorňuje na jedy a civilizační choroby všude kolem nás. Je jich docela dost. Abyste si po tomto zjištění zlepšili náladu, hodně jste si četli také informace, co s naším tělem dělá nedostatek spánku, a není to vskutku jen padesát odstínů šedi pod našima očima.

Ty největší politické strany postupně zahajují předvolební kampaň, i když se zdá, že už to všechno dávno běží. ČSSD slibuje to, co nestihla prosadit, ale o potřebě držet legálně drženou zbraň v ruce a bránit naši zem v ulicích už se zase tak nemluví. Přitom to byl tak prima nápad. Ombudsmanka zároveň kritizovala praxi, že ve vězení dostanete kartáček jen na vyžádání. No, kde to jsme? Nemluvě o tom, že v Českém Těšíně varovali před vzteklinou.

Ve středu jsme poradili ženám, jak mají bojovat s věkem. Hlavní je se nepřejídat, a to ani ve dvaceti, ani ve čtyřiceti, ani v devadesáti. Pak už je to jedno. Lékař Jan Vojáček zase tvrdí, že trocha stresu potřeba je, musíme se s ním ale snažit vyrovnat. Nikoli přejídáním, samozřejmě.

Netušíme, zda je ve stresu i Robert Pelikán, který chce být dál ministrem spravedlnosti, a proto neustále řeší policejní vyšetřování v kauze Čapí hnízdo. Asi se mu ta zdejší spravedlnost nějak nezdá. ODS zase při startu své kampaně prozradila, že chce na dávkách ušetřit 10 miliard. Šetřit mohla už na kampani, které říká "modrá vlna". Někteří z nás si ale ještě pamatují oranžovou tsunami.

Komu tady chcíp pes?

Nevěru si nějak potřebuje zdůvodnit každý, tedy skoro každý. Jeden bývalý český prezident ji před médii hrál tak špatně, že jí nevěřila (té nevěře) ani jeho žena. Materiál Pravidla nevěry: Čím více atraktivních lidí známe, tím snáze podlehneme pokušení, ale stál za přečtení. Podle nás by se to ovšem dalo i otočit podle toho, jak moc atraktivních lidí znáte z domova. Obzvlášť, když žijete sami se ženou nebo ona s vámi.

Už jsme tady nenápadně naznačili, že nám chca nechca začíná nový školní rok. Není se ale čeho obávat, vypadá to, že děti brzy vyrazí do tříd jen proto, aby tam konečně něco zkazily. Svůj lepší týden měl i ministr pro vědu, která je bez portfeje, Pavel Bělobrádek. Ten nemá problém s nevěrou, ale s humorem, který kromě něj nikdo nechápe. Dívce, která si na Facebooku postěžovala, že jí umřel pes, vnímavý politik odepsal, že jí pes neumřel, ale chcípl. Hned poté vyloučil sestavení vlády s Andrejem Babišem  

To Jana Nečasová, která byla dřív Nagyová (neplést s tou, co Babišovi poradila, ať si vezme na čapák 50milionovou dotaci, ta se taky jmenovala Jana Nagyová, teď je Mayerová...), podala žalobu na Piráty, protože je vyobrazena na jejich vězeňském autobuse. A to už vážně přestává legrace. A sněmovní výbor doporučil vydat Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.

shutterstock 436380796

Dítě s kornoutem může být šťastné, dokud nedorazí do třídy, kde nikdo žádný kornout nemá

Bez kornoutu bos

V pátek jste si spolu s Margit Slimákovou položili otázku, zda dokážeme zhubnout jen díky síle myšlenky. Asi jo, jen bychom u toho neměli myslet na jídlo. S Margit Slimákovou, ale také s desítkami dalších osobností a hostů, jsme se potkali na lodi BigMedia, kde se mimo výstavy Gott My Life občas odehraje i nějaká ta oslavička. Tentokrát šlo o decentní připomínku toho, že Flowee je s námi už půl roku. Kam směřujeme a jak moc vás přitom potřebujeme, se dočtete v editorialu naší šéfredaktorky Jany

Ještě než pošlete svá dítka do první třídy, nezapomeňte se podívat na první část našeho seriálu Rodič v 21. století. A kornouty nechte doma, je totiž nakonec docela jedno, který je větší. V ANO mimochodem nevidí žádný důvod, aby zbavili poslanecké imunity Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka a vydali je k policejnímu stíhání. Ještě nedávno neviděli důvod, proč existuje poslanecká imunita. Ale což, všechno kolem nás se vyvíjí. 

Stát třeba najímá hackery, aby otestovali zabezpečení systémů před volbami. A omilostněný (to nemělo nic společného s poslaneckou imunitou) Jiří Kajínek by se mohl vrátit před soud. Čelí totiž trestnímu oznámení, že pomlouval Vojtěcha Pokoše. To je ten, co ho Kajínek pořádně nezastřelil.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...