fbpx

Zveřejněno: 31. 7. 2017

Když v roce 2006 srazilo Michaelu Mikulenkovou auto, její šance na přežití byla jedna ku milionu. Poté, co se po třech týdnech, kdy už nikdo nedoufal, probrala z kómatu, připravili ji na nejhorší – že nebude chodit. Míša se ale 100% uzdravila. Tvrdí, že nedostala druhou šanci zadarmo, a proto se rozhodla svůj život proměnit v jednu pomoc za druhou.

V rámci maturitního projektu uspořádala benefiční akci Životní příběhy známých i neznámých, na kterou pozvala lidi s handicapem, aby se podělili o své nelehké osudy. Mezi aktéry akce byli například spisovatel Michal Viewegh či sportovec Martin Zach. Úspěch benefice byl veliký, a tak Míša uspořádala druhý ročník.

snimek obrazovky 2017 07 26 v 0.36.46

Trvalo tři týdny, než se probudila z kómatu.

Výtěžek z obou akcí putoval na dobročinné účely. Na tomto projektu pracuje již třetím rokem ve svém volném čase a bez nároku na honorář. Míša o této problematice hovořila i na Základní škole v Luhačovicích a chce v těchto aktivitách pokračovat.

Za svoje skutky byla dvaadvacetiletá slečna z Brna nominována na Laskavce. Tuto cenu Nadace Karla Janečka má už od dubna doma.

foto: Nadace Karla Janečka, zdroj: Nadace Karla Janečka

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...