fbpx

Zveřejněno: 28. 10. 2017

Mluví váš partner o nějaké ženě ze svého okolí podezřele často? Vyzdvihuje její přednosti? Dává vám ji nenápadně příkladem? To by pro vás mělo být první varovné znamení. Imponuje mu totiž někdo jiný. Ale proč?

40 % mužů potkalo svou novou lásku na pracovišti. Tam se totiž mužům dostává onoho ocenění! Ženy si jich tam váží a chválí je za to, co dokázali. Dokážou ocenit jejich úsilí a snahu. Muži si pak připadají důležití. Konečně.

Zajímejte se o jeho práci 

Kolikrát se váš partner pokoušel s vámi doma mluvit o nějaké zakázce nebo pracovní záležitosti a vy jste ho odbyla s tím, že teď je doma a nebudete rozebírat práci a pracovní věci? Že by si mohl konečně začít všímat vás, a ne pořád myslet na to, co musí udělat do práce? A přitom třeba jen potřeboval nahlas zvážit všechny možnosti a zhodnotit nastalé situace. 

kolegove shutterstock 529624288

Svou novou lásku potkalo v zaměstnání 40 % mužů.

Vy jste mu to neumožnila, ale kolegyně v práci ho vyslechne a nabídne mu tím podporu. Dokonce s ním ráda půjde na oběd a celou dobu s ním bude zakázku probírat. Ráda s ním zůstane v práci déle, aby společně našli to správné řešení. A vy ho ani nevyslechnete a odbudete ho tím, že vás to nezajímá nebo tomu nerozumíte. Ale uvědomte si, kolik hodin denně člověk tráví prací. Je to velká a podstatná část života. A když vy neprojevíte o tuto část života vašeho partnera zájem, můžete čekat, že ten zájem projeví někdo jiný.

Buďte ráda, že se vám svěřuje 

Pokud má váš partner potřebu probírat s vámi i věci pracovní, zajímejte se o ně a buďte ráda. Bere vás totiž jako svého parťáka. Jako někoho, na jehož názoru mu velmi záleží a cení si ho. Pokud by tomu tak nebylo, vůbec by se neobtěžoval vám něco takového říkat. Nemyslel by si, že jste vůbec schopna věc pochopit nebo mu poradit.

Stanovte si hranice

Tráví váš partner i přesto s kolegyní více času, než se vám líbí? Promluvte s ním o tom, kde jsou pro vás akceptovatelné hranice jejich pracovního vztahu. Požádejte ho, jestli by nebylo možné, aby tyto záležitosti raději řešil s nějakým kolegou. Narovinu mu řekněte, že byste se pak cítila lépe, jelikož ho milujete, a klidně přiznejte, že i trošičku žárlíte. Vašemu partnerovi to zvedne sebevědomí. Jestli jste ale trochu více výbušná, pokuste se vyvarovat žárlivých scén. Ty nemá nikdo rád. Pokud na partnera rovnou udeříte a sdělíte mu vaše podezření o nevěře, je zřejmé, že všechno popře. Dokonce popře i to, že by vůbec na nevěru pomyslel – pokud k ní opravdu ještě nedošlo.

shutterstock 598997147

Na vztahu se musí neustále pracovat. Jakmile vás něco trápí, promluvte si o tom při první příležitosti.

Málokterý muž by vám narovinu řekl: „Ano, Maruško (dosaďte si jméno), máš pravdu. Helenka (kolegyně) se mi opravdu moc líbí, je moc pěkná a chytrá, chápe mé potřeby a je mi oporou. Je mi s ní moc dobře. Ano, spal jsem s ní a moc jsem si to užil, protože je to pěkná dračice.“ Nebo: „Ano, zcela vážně uvažuji nad tím, že ji svedu a vyspím se s ní. Moc mě přitahuje a strašně toužím po tom, dotýkat se jejího těla. Ty už mě moc nebereš a stejně na to nemáš nikdy chuť a pořád tě bolí hlava.“ Vážně byste tohle chtěla slyšet?

Zapracujte raději na vašem vztahu

Připomeňte vašemu partnerovi, proč se zamiloval právě do vás. Nebojte se mu dát najevo, jak si ho ceníte. Naplánujte nějaký společný výlet, večeři, kino, iniciujte sex. Řekněte mu o svých pocitech a o tom, jak se cítíte. Ale vyhněte se debatám o milenkách a zapomeňte na výčitky. Klidně řekněte, že si myslíte, že se ve vašem vztahu začalo něco vytrácet a že nechcete, aby se to vytratilo úplně. Snažte se rozpomenout na vše hezké, co jste spolu zažili, a vašemu partnerovi to připomeňte. Navštivte místa, kde jste spolu byli, a připomeňte si staré časy (vezměte si na pomoc Pracovní sešit Vzpomínky na partnerství). Oživíte si tím vzpomínky a uvědomíte si, proč jste vlastně spolu.

foto: Shutterstock, zdroj: Šťastné a sebevědomé ženy

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...