fbpx

Zveřejněno: 9. 6. 2017

Máte pocit, že vám partner dělá jen naschvály a je geniální v tom, jak vás vytočit? Proč jedná tak impulsivně, nebo je naopak jako leklá ryba? Zkuste prozkoumat jeho tři hlavní znamení, která ho celoživotně ovlivňují, a možná se na místo rozčilování, pobavíte nad tím, jak je astrologie dokonalá stejně jako vaše druhá polovička. 

Všichni jsme svým způsobem herci, kteří se mají naučit dobře sehrát roli v často tragikomickém dramatu zvaném život. Astrologie, jako metafyzický jazyk, dokáže věci nazývat pravými jmény. Přináší hluboký vhled do nitra našich nejbližších, odpuštění a přijetí je pak díky ní mnohem jednodušší. Se správným pohledem na toho druhého můžete projevit více laskavosti a pochopení namísto hněvu a neuvědomělého ubližování. 

Nejdříve je dobré si uvědomit, že astrologie pracuje s živlovou dynamikou. Každý z nás je jinak uzpůsoben a různě projevuje své niterné potřeby. Váš partner určitě do jisté míry také, protože nikdo z nás nejsme úplně stejní. Proto je dobré znát minimálně tři základní dominanty, které každého z nás nejvíce ovlivňují. Jsou to ascendent, sluneční a lunární znamení

Ascendent je pro většinu lidí nejviditelnější, protože ukazuje především na to, jakým způsobem vystupujeme před ostatními. Lunární znamení ukazuje na hlubší potřeby naší osobnosti, a je to velmi důležité znamení, protože Luna má co nejvíce dočinění s našimi niterními tužbami. Toto znamení se nejvíce projeví mezi čtyřmi stěnami domova. A nakonec sluneční znamení, které ukazuje na hlavní smysl a cíl tohoto života. Když tyto tři hlavní znamení navíc zkombinujete s hlavními oblastmi života, které jsou symbolicky vyjádřeny v podobě astrologických „domů“, dostanete hluboký vhled do motivů a hlavních cílů života vašeho partnera, a tím ho lépe přijmete. 

astrologie par shutterstock 465321512

V každém z nás se skládají kousky čtyř živlů, které tvoří dokonalou osobnost.

Přijetí partnera 

Když víte, jaký živel vašeho partnera je dominantní, možná pochopíte jeho zvláštní povahové rysy a zároveň sami poznáte svou vlastní dynamiku. Když bude mít například na ascendentu živel ohně (Beran, Lev, Střelec), může působit na první dojem jako rozený cholerik, ale pokud jeho Slunce a Luna budou v pomalých živlech (země, voda), může doma působit úplně jinak. Spíše jako melancholik nebo flegmatik. Není to tak, že by se přetvařoval, ale že v sobě nosí rozdílné archetypální síly.

Díky znalosti základní dynamiky partnera můžete lépe reagovat na jeho niterné potřeby a vztah se může stát velmi zábavnou a dobrodružnou cestou objevování. Vodní živel (Rak, Štír, Ryby) náleží povaze flegmatiků, zemský živel (Kozoroh, Býk, Panna)  melancholikům a vzdušný živel (Blíženci, Váhy, Vodnář) sangvinikům. Můžete tedy 12 základních znamení eliminovat jen na 4 živly a typologie bude mnohem jednodušší. Když poznáte partnerovu základní trojici, mnoho pochopíte a budete schopni být mnohem velkorysejší. 

Sexuální dynamika 

Astrologie také dokáže dodat hlubší vhled do intimních potřeb toho druhého, a tak se toho můžete hodně naučit, pokud tedy na to budete mít kapacitu. Zemská znamení jsou velmi smyslná a ráda si užívají tělesných rozkoší. Vodní znamení zase potřebují silné propojení na intimní citové úrovni a sexualita pro ně může být velmi léčivá. Ohnivá znamení milují divadlo, dobrodružství a především akci a vzdušná znamení ráda experimentují a při sexu často komunikují. Jelikož se často každý z nás skládá z hlavních tří znamení, jsme každý jinak namíchán, a tak nikdo není úplně stejný. 

Znamení, ve kterém stojí planeta Mars v ženském horoskopu, často vypovídá o tom, jaký typ muže upřednostní. U mužů zase vypovídá Venuše o tom, jaké ženy se jim líbí. A tak můžete zjistit, co daný jedinec preferuje. Můžete se učit projevovat všechny čtyři živly a stát se tak vyrovnanou lidskou bytostí. Každý mluví jiným jazykem potřeb a díky astrologii můžete rychleji zjistit, co ten druhý vyžaduje. 

atrologie par shutterstock 545505310

I v intimní oblasti nám může astrologie napovědět, jak na partnera.

Zákon přitažlivosti

Jak znamení, tak astrologické domy jsou pod vládou určitých živlů. A tak když potkáte někoho, kdo vás zaujme, může na vás působit úplně jinak než třeba na vaši kamarádku. Když ten druhý zasáhne svými planetami vaše vodní domy, najednou ucítíte hluboké duševní spříznění a pocity přitažlivosti budou probuzeny. Jestliže vám někdo svými planetami vstoupí do ohnivých domů, budete cítit silnou vášeň a touhu něco uskutečnit. Pokud „navštíví“ převážně vzdušné domy, budete mít potřebu si jen tak povídat a možná bude sranda. A nakonec se audience v zemských domech může projevit touhou něco vybudovat na materiální úrovni.

Je potvrzeno, že vztahy jsou hluboká alchymie a nikdy není zcela stejná. Nemusíte tedy být smutní ze srovnávání s druhými, protože z hlediska astrologie to ztrácí zcela smysl. Chcete se dozvědět více, navštivte stránky Roberta Policara.

 

Čtěte také:

Zjistěte, jak působíte na okolí. Prozradí to ascendent

Máte toxický vztah? Vysajte jed z ran!

Teorie podobnosti. Nehledejte jen hezký protějšek! 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...