fbpx

Zveřejněno: 13. 10. 2017

I když se módní trendy pravidelně mění dvakrát do roka, existuje několik kousků, které lze považovat za nesmrtelné stálice našich šatníků. Jedním z nich je bezpochyby košile. Hodí se pro každou příležitost, nosí se různé barvy a obléknout ji mohou i všechny postavy. Pomocí jednoduchých triků se navíc rázem proměníte v opravdovou star.

Kouzlit se dá i s obyčejnou business košilí. Vyzkoušejte těchto sedm neotřelých rad a rozhodně nebudete působit jako šedá myška. 

1. Klasika, která se neokouká 

Rozhodně nic nezkazíte tím, když si košili vezmete k tradičně modrým či černým džínům. Aby váš outfit dostal ten správný šmrnc, měly by být džíny rovného střihu s trendy vysokým pasem. Nezapomeňte košili nedbale zastrčit do kalhot tak, aby vykukoval pouze jeden cíp svršku.

kosile2z

1. Zara, 2. C&A 698 Kč, 3. C&A 350 Kč, 4. Takko 599 Kč

2. Nespoutaná elegance 

Košile je must-have především u těch, kteří pracují v kancelářích a mají předepsaný firemní dresscode. V tomto případě zkombinujte košili s elegantními kalhotami zvanými cullotes či palazzo. Cullotes jsou volné kalhoty do půle lýtek, palazzo jsou oproti tomu v prodloužené délce.

3. Boyfriend look 

Už dávno neplatí, že košile musí být dobře padnoucí a vypasovaná. Ba právě naopak. Trendem jsou oversize kousky, které působí dojmem, že jste je vzala svému partnerovi. Vypadají jako pohodlný domácí oděv, ale nenechte se zmást. Jsou jedním z klíčových prvků letošní sezóny. Můžete je nosit buď k džínům, sukním nebo jako šaty.

kosile3z

1. Lindex 499 Kč, 2. C&A 498 Kč, 3. H&M 599 Kč, 4. Zara

4. Sportovně chic

Dalším hitem je košile v kombinaci se sportovním oděvem, nejlépe mikinou, tzv. klokánkou. Košili v prodloužené délce oblékněte pod mikinu a máte hotovo. Ještě si pořiďte podzimní kabát v pánském stylu a váš outfit bude vypadat jako vystřižený z prestižního módního časopisu. 

5. V jednoduchosti je krása

Takovou klasickou variantou, která je oblíbená již několik dlouhých let, je košile a na ní svetr. Abychom se však drželi posledních módních diktátů, tak svetr by měl být pletený. Právě pleteniny jsou nepostradatelné pro podzimní i zimní čas. 

kosile4z

1. Mango, 2. C&A 798 Kč, 3. H&M 599 Kč, 4. H&M 1 999 Kč, 5. Zoot 1 049 Kč

6. Sexy krajka

Dalším ozvláštněním outfitu je rozepnutá košile. Oblékněte pod ni tílko s krajkou, které bude připomínat negližé, samozřejmě top přiznejte. Nepropínejte až ke krku. Pokud jste konzervativnější typ, zvolte obyčejné tílko či tričko z biobavlny.

7. Extravagantní diva

Tento model je určen především pro milovnice módy, které se nebojí experimentovat. Na obyčejnou bílou nebo červenou košili oblékněte korzet či hodně široký pásek. Tuto divokou kreaci velmi rádi používají na svých přehlídkových molech přední návrháři. 

kosile5z

1. Lindex 999 Kč, 2. Lindex 999 Kč, 3. H&M 899 Kč, 4. H&M 899 Kč, 5. Lindex

  

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...