fbpx

Zveřejněno: 7. 10. 2017

Dřevo, snadno dostupný materiál z matky země, který je lidstvem hojně využíván už odnepaměti. Primárně sloužil pro domácí potřeby, ať už ve formě topiva, stavebního materiálu či funkčních doplňků. Dřevo je jednoznačně nepostradatelné. Aktuálně je ale velmi oblíbeným prvkem i v módě.

Módní doplňky ze dřeva se těší čím dál tím větší oblibě. Lidé si tento přírodní poklad velmi oblíbili. Jedním z nejdůležitějších aspektů je to, že výrobky jsou šetrné k životnímu prostředí. Mimo to jsou elegantní, decentní a netradiční, ač se jedná o jeden z nejrozšířenějších materiálů vůbec. Nejčastěji je naleznete v kombinaci s dalšími přírodními prvky, jako je kůže či kámen. Se dřevem pracují nejen světové značky, ale stále častěji i ty české.

drevo bryle shutterstock 229804201

Dřevěné sluneční brýle jsou stylovým doplňkem každého outfitu.

Buďte eco - friendly

Jedním z nejznámějších výrobců dřevěných doplňků je bezpochyby belgická společnost Komono. Ti, kromě toho, že pracují se dřevem, se snaží své produkty posunout ještě o něco dále. Zmínit můžeme unikátní kolekci slunečních brýlí Neutro. Je kompletně vyrobena ze speciálního bio materiálu. Do designu Neutro promítla ekologický standard udržitelnosti výroby a důraz na dlouhou trvanlivost produktů. Tónované bio čočky a obroučky jsou ze speciálního lehkého a pružného bio plastu EcoPaXX®, částečně vyrobeného z ricinového oleje. Z recyklovaných materiálů je také pouzdro a čisticí hadřík. Kolekce brýlí je výsledek úspěšné spolupráce značky Komono s nizozemskou vědeckou společností DSM Engineering Plastics, která se dlouhodobě zabývá vývojem technologií snižujících emise skleníkových plynů.

 bewooden denique 1290 kc

Motýlek z kolekce BeWooden dodá šmrnc i obyčejné košili. Seženete jej za 1290 Kč.

Móda z Čech 

Zmínit bychom měli určitě i firmu BeWooden. Kromě vybraných materiálů dbají detailně na design jednotlivých doplňků. Každý výrobní krok je uskutečněn v přenádherné krajině v Beskydech. V jejich sortimentu si na své přijdou jak dámy, tak pánové. Vskutku originální jsou především motýlky, zvláště pak limitovaná edice Made by Africa. Při koupi motýlku z této kolekce neuděláte radost pouze sobě, ale i dětem. Z každého produktu BeWooden věnují částku právě na výstavbu škol v Tanzánii. Spojíte tedy příjemné s užitečným, a o to jde.

Na další tipy se podívejte do naší galerie. 

foto: Archiv firem a autora, Shutterstock

Galerie

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...