fbpx

Zveřejněno: 10. 8. 2017

Tomu neuvěříte! Jakoby se pohádka Dařbuján a Pandrhola stala realitou. Na větvích však neuvidíte jitrnice, nýbrž kousky oblečení. Od 14. srpna do konce října se na čtyřiceti místech v Čechách, na Moravě i na Slovensku postupně objeví vzácné stromy, na kterých najdete skvělá sportovní trička. Co ale ještě musíte vědět, abyste se k nim dostali?

Netradiční akci si pro všechny aktivní nadšence připravila švédská značka Craft. Do hledání unikátních plodů se může zapojit opravdu každý, bez rozdílu věku. Toužíte po novém běžeckém úboru? Chcete stylový svršek do fitka? Pak vyluštěte indicie a buďte ve správný čas na správném místě. Nápovědu naleznete každé pondělí přímo zde. Ale pamatujte – každý strom je jiný. K některému dojdete snadno po svých, k jinému musíte třeba na kole. 

Co praví legenda? 

Daleko na severu, v drsných skandinávských podmínkách, v krajině hlubokých lesů, jezer a pustých plání se mezi lidmi během dlouhých večerů vypráví legenda. Legenda o stromu. Říká se mu Craftovník. Zvěsti o něm se poprvé objevily zhruba před 40 lety. Nikdo vlastně neví, jak vypadá. Nikdo ani neví, kde roste. To všechno až do chvíle, než jednou jedinkrát za svůj život rozkvete, aby nakonec vydal ty nejpodivnější plody, které kdo kdy spatřil. Trička. Jsou lidé, kteří tomu věří. Jsou lidé, kteří přísahají, že strom viděli. A jsou prý mezi námi i ti, kteří jako vzácný poklad uchovávají jeho semena. Je to už dávno, kdy se pár sportovních nadšenců rozhodlo ukázat, že tento příběh není jen legendou. Na čtyřiceti místech Čech, Moravy i Slovenska zaseli semena Craftovníku. Starali se o ně, hlídali je a chránili. Podařilo se. Přišlo léto a plody Craftovníku nyní konečně dozrávají. 

craft

Bezešvé tričko Craft je odolné proti žmolkování i oděru a je vyrobeno z polyesterové pleteniny, která je ze 45 % recyklovatelná. Seženete ho za 990 Kč, nebo si jej utrhnete?

 

foto: Craft

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...