fbpx

Zveřejněno: 15. 3. 2017

Ovoce připravené ,,na slano“ dovede dobře obohatit jídelníček. Typická chuť manga v kombinaci s koriandrem a česnekem hned pozvedne obyčejnou rýži na vyšší úroveň. A omáčka teryiaki – to je jenom třešnička na dortu.

Typické kouzlo orientální kuchyně spočívá v tom, že jde vždy o neobyčejné spojení chutí. Tato symfonie bude lahodit vaším smyslům a uvidíte, že si nezvyklý recept doslova zamilujete a jistě ho zařadíte jako stálici do vašeho kuchyňského repertoáru.

mango chutney shutter
Na dvě porce magového čatný budete potřebovat:
1 cibuli
1 mango
2 mrkve
2 stroužky česneku
10 rozdrcených semínek koriandru
přepuštěné máslo
sůl
pepř
lžičku melasového cukru
uvařenou rýže basmati
omáčku teryiaki

Postup:

Na přepuštěném másle osmažíme cibuli s mrkví a česnekem, přidáme koriandr, cukr, osolíme a opepříme. Když je mrkev měkká, přidáme pokrájené mango a pomalu dusíme přibližně 30 minut. Podáváme s rýží basmati, na závěr na talíři zakápneme omáčkou teryiaki. Pokud jste masožrout, osmahněte na pánvi ještě kuřecí prsa. Už cítíte tu lahodnou vůni?

Foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...