fbpx

Zveřejněno: 4. 11. 2017

Moje cukrářství v centru Prahy je nenápadný, ale osobitý podnik, který vás přivítá svou pohodovou atmosférou, kvalitou i dostupnými cenami. Pan majitel Jenček vládne svému království přirozeností sobě vlastní, zároveň se však občas rád zapojí i do samotné obsluhy. My jsme měli jedinečnou příležitost ochutnat nejen jeho skvělé výrobky, ale také se podívat do zákulisí výroby a provozu.

Cukrárna pana Jenčeka je výjimečná nejen svým umístěním přímo pod veganskou restaurací, ale hlavně velmi dobrým poměrem kvalita vs. cena. Spokojení zákazníci pochvalující si výborné zákusky, chlebíčky i zmrzliny jsou toho ostatně jasným důkazem. Pověstný je například ovocný páj, větrníky či malinové řezy. Samozřejmostí je také bio káva s certifikátem fair trade. My jsme měli to štěstí, že jsme kromě ochutnávky dortíků dostali možnost nahlédnout tak trochu „pod pokličku“ a dozvědět se, jak to v království pana Jenčeka vlastně chodí. Vy se na to můžete podívat níže.

img 1722

„Kvalita dostupná pro všechny,“ to je jedno z hesel pana Jenčeka a široké spektrum zákazníků je toho důkazem. Na dortíky, chlebíčky i kávu sem chodí studenti, manažeři v „kvádru“ i staré babičky.

img 1737

„Pro správné fungování podniku jsou nejdůležitější lidé oddaní své práci,“ tvrdí pan majitel, původním povoláním číšník. Takových zaměstnanců má naštěstí ve své cukrárně dost.

img 1760

Podle pana Jenčeka je nevýhodou polohy v centru přítomnost mnoha konkurenčních podniků. Moje cukrářství si však naštěstí na nedostatek zákazníků stěžovat nemusí.

img 1716

Holandské kakao, belgická čokoláda a vanilka z Madagaskaru – pro svůj podnik vybírá pan Jenček pouze ty nejkvalitnější suroviny, z nichž následně šikovné cukrářky vyrábí zákusky jedna radost.

img 1709
„Ve výrobně bývá rušno už od páté hodiny ranní,“ říká pyšný majitel, podle něhož je prý cukrařina tvrdý byznys, svou práci však očividně miluje.

img 1728

Dortíky bez mouky a zmrzlina i pro vegany. I tyto produkty najdete v tradičním Mém cukrářství, přestože pan Jenček trendům příliš nefandí a raději sází na klasiku a poctivost.  

img 1736

Zmrzlinu vyrábí v Mém cukrářství každý den z pečlivě vybraných surovin – vybrat si můžete z 6 druhů krémové a 6 druhů sorbetů. Z podzimní nabídky stojí určitě za zmínku například švestková s mákem, hrušková s rumovými rozinkami, karamelová, kaštanová, dýňová s kardamomem či tradiční laskonková.

img 1725

Cukrárna má i bohatou nabídku slaných dobrot.

snimek obrazovky 2017 10 25 v 11.06.46

Můžete si zde objednat i vánoční cukroví, a tak si alespoň trochu ulevit od předvánočního shonu.

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...