fbpx

Zveřejněno: 16. 9. 2017

Když je velké horko a nikam se vám nechce, není nikdy na škodu mít doma zásobičku osvěžující zmrzliny. A nejlépe té homemade, protože ta je prostě a jednoduše nejlepší. Ale i babí léto si žádá zmrzlinu! Protože kdy jindy než teď.

Kombinace malin a mascarpone je tak dokonale vyladěná, že už skoro nic jiného nepotřebuje. Snad jen trochu cukru a smetany na zjemnění a mistrovské dílo je na světě.

malinovy nanuk shutterstock 451717198

Tak po téhle dobrotě se jen zapráší.

Na šest nanuků budete potřebovat:

2 hrsti mražených malin
200 g mascarpone
4 lžičky tmavého třtinového cukru
Špetku vanilkového prášku
4 lžíce smetany ke šlehání

Postup:

Zmrzlé maliny rozmixujeme s cukrem a postupně přidáme mascaropone. Pečlivě vyšleháme. Když je hmota dobře promíchaná, zjemňujeme smetanou a dál šleháme. Dochutíme vanilkovým práškem. Vzniklou směs nadávkujeme do nanukových formiček a necháme 14 hodin zamrazit.

 

 

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...