fbpx

Zveřejněno: 11. 7. 2017

Pepřová omáčka je příjemně pikantní, rychle hotová a navíc je výborná. Opepří dokonce i jednoduchý recept, kde hrají prim ty nejobyčejnější těstoviny. A navíc je i zdravá. Pepřovník je popínavá rostlina pocházející z Indie. V Evropě se objevil asi ve 4. století, od té doby si jeho drobné plody našly v naší kuchyni svoje nezastupitelné místo. Čerstvě mletý pepř je každopádně opravdová lahůdka.

shutterstock 587861231
Jak připravit lahodné těstoviny:

1 najemno nasekaná cibule

2 stroužky česneku

3 lžíce nakládaného zeleného pepře

Špetka bílého mletého pepře

120 ml biokuřecího vývaru

200 ml smetany ke šlehaní

100 ml 12 % smetany

Máslo

sůl

350 g těstovin

Cherry rajčátka na ozdobu

Postup:

Cibulku podusíme do měkka na středním plameni. Přidáme prolisovaný česnek, zelený pepř a promícháme. Vlijeme kuřecí vývar a smetanu. Přivedeme k varu, zmírníme plamen. Necháme zlehka povařit, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec dochutíme bílým mletým pepřem a dosolíme podle potřeby. Podáváme s těstovinami a zdobíme cherry rajčaty.

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...