fbpx

Zveřejněno: 31. 5. 2017

Eryn, Eva a Melody – tak se jmenují tři dřevěné příbytky v podobě koulí, zavěšených v korunách stromů. Obytné glóbusy se nacházejí ve výšce 10–14 stop od země. Společně tvoří přírodní hotel Giant Spherical Treehouse a nachází se v kanadském deštném pralese Lush Vancouver Island v Britské Kolumbii. Na svědomí je má Tom Chudleigh – strůjce projektu.

Průměr jednoho dřevěného obytného glóbusu činí přibližně tři metry. Přespat v jeho interiéru mohou dvě osoby. I když se jedná o přírodní zařízení, zakládající si na doslovném odevzdání se lesu, jsou tyto příbytky moderně vybaveny. Naleznete v nich kompostovací toaletu a koupelové apartmá. 

K standardní výbavě patří také wifi síť, ohřívač a elektřina, bez které se moderní člověk zkrátka neobejde. Trojici hotelových koulí doplňuje ještě jedna. Jmenuje se Gwynn a slouží jako kancelář resortu. Každá ze stromových kabin byla vyrobena z mahagonového a teakového dřeva. Nakonec byl použit také sklolaminátO výrobu se zasloužila firma Free Spirit Spheres, díky které se tento druh ekologického bydlení může dostat do celého světa. 

hotel v korunach

Obytné glóbusy poskytují všechen dostupný komfort.

Fanoušci Tolkiena jásají

Pokud patříte mezi obdivovatele tohoto světoznámého spisovatele, tak vás jistě zaujme krásný interiér. Ten od prvního pohledu vypadá jako hobití nora, již si určitě vybavíte z filmů Pán Prstenů nebo Hobit. Pokud se podíváte na les jako takový, připomene vám elfí temný hvozd Lothlórien. Je to, jako byste vešli do světa Tolkiena ve 21. století.

Autor projektu Tom Chudleigh k tomu dodává: „Architektura je způsobem, jak vytvořit prostředí, které odráží pocity návštěvníků a harmonizuje s představou deštného pralesa. Koule je formou architektury, jež dává myšlenku jednoty. Tam, kde čtvercová/obdélníková skříň odděluje stěnu, podlahu i strop tvrdými čarami a častými změnami barev materiálů, značí to, že všichni v kouli se stanou její součástí“.

Aktivity při pobytu 

V hotelu Giant Spherical Treehouse se můžete zúčastnit mnoha zajímavých činností. Od pěší turistiky přes kajakování až po pozorování velryb. Na ostrově se nachází jak drsné hory, tak divoké břehy. Každý si tedy vybere, kam se vydat. Za noc v jedné z dřevěných kabin vytáhnete z kapes 130 dolarů. 

 

Čtěte také:

Největší, nejvyšší, nejdelší...: Čtyři světové rekordy, které musíte poznat

Budeme bydlet v zemělodích? Na projekt už jede sbírka!

Španělský architekt proměnil starou cementárnu v dechberoucí domov

foto: scontent, zdroj: Earthables

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...