fbpx

Naučte se vědomě odpočívat a nechte život, ať jedná za vás

Zveřejněno: 12. 6. 2018

Podle mayské kosmologie vstupujeme v úterý 12. června do období 1-Cauac (Déšť, Bouře), ve kterém se můžete otevřít zázrakům a hojnosti života. Je však důležité tyto příležitosti umět rozeznat. Snažte se naleznout klid v tomto hektickém světě a uvědomte si jeho snovou podstatu. Zaměřte se na věci opravdu důležité, protože ty jsou často jiné povahy než ty, které jsou nám okolím předkládány. Tento život se jménem, které nosíte od svého narození, žijete jenom jednou. Žijte tak, aby váš příběh byl neopakovatelně krásný.

Související…

Mayský astrolog: Jak se vám bude dařit v červenci? Najděte si své znamení
Robert Policar

V tomto čase, který potrvá do 24. června, se může intenzivně probudit snová aktivita u mnoha lidí. Tyto sny budou něčím zvláštní a vy to rozpoznáte. Pro lidi, kteří se snaží rozvinout schopnost „vědomého snění“, to může být velká příležitost. Období deště vám nabízí možnost setkat se s hlubší podstatou naší existence. Dávejte pozor na to, co si přejete, protože život vám tato přání s radostí splní. Zpomalte svou činnost, chůzi a vše, čemu se zrovna věnujete. Pěstujte bdělou pozornost v každém okamžiku a vezměte toto kormidlo do svých rukou. To, čemu věnujete pozornost, nabere na síle. Naopak věci a lidé, které zanedbáváte, mohou z vašeho života zmizet nebo začít dělat problémy.

Vědomě odpočívejte

Na úrovni těla může dojít k vyléčení vašich dlouhodobých nemocí nebo neduhů. Bude to však vyžadovat vaši pozornost. Živte své tělo zdravým jídlem a hodně pijte vodu. V období deště se hodně sprchujte a představte si, jak vás déšť nejen očišťuje, ale zároveň přináší inspiraci. Naučte se vědomě odpočívat a nechte život, ať jedná za vás. Při cvičení jógy nebo posilování vnímejte každou buňku svého těla a plně si to užívejte. Některé ženy, které nemohou dlouho otěhotnět, mají velkou šanci tuto smůlu ukončit. Pomůže tomu upřímná modlitba a následné odevzdání.

Nenechte se vtáhnout do hektického tempa, a pokud to už nejde, trénujte klid v pohybu.

V pracovních záležitostech je potřeba naučit se pracovat s vlastní pozorností. Věnujte se tomu, co chcete, aby rostlo. Žádejte o hojnost a novou práci, pokud jste v té stávající nespokojení. Vaše mysl může mít v tomto čase větší schopnost přitahovat vše, na co se zaměří. Otevřete se novým výzvám i příležitostem a nebojte se inovací. Každý den se v práci pořádně protáhněte, udělejte pár hlubokých nádechů a výdechů a zeptejte se, jaké příležitosti se vám nabízejí. Nenechte se vtáhnout do hektického tempa, a pokud to už nejde, trénujte klid v pohybu. Čtěte nové knihy, choďte na inspirativní přednášky a sledujte synchronicity, kterých bude opravdu mnoho.

Co se týká vztahových záležitostí, bude důležité věnovat pozornost vztahům, na kterých vám opravdu záleží. Když se nebudete s lidmi, které máte rádi, pravidelně stýkat, možná váš vztah pohasne. Pokud na někoho často myslíte, ale nic neuděláte, můžete později nést následky v podobě ochlazení vztahů. Věnujte se svým partnerům, dětem, přátelům i spolupracovníkům. Nezapomeňte se na druhé usmát s vděčností v srdci. Tento život není tak dlouhý, jak se zdá, a jednoho dne zjistíte, že jste možná přišli o hodně zábavy. Neberte se příliš vážně a věnujte pozornost lidem kolem vás. Možná, že vás život překvapí setkáním, které vás silně zasáhne. Pokud jste nezadaní a potkáte někoho nového, kdo je vám sympatický, je důležité tomuto vztahu věnovat pozornost. Lidé jsou jako květiny. Pokud jim nedáte vodu v podobě vědomé pozornosti, začnou uvadat.

Oživlé sny

Na úrovni ducha se bude dít mnoho věcí. Sny mohou ožít takovou měrou, že to někoho může až překvapit. Může dojít k setkání s „Velkým Duchem“ v podobě snu nebo zvláštní synchronicity ve vašem každodenním životě. Trochu zpomalte a vnímejte události, které se kolem vás dějí. Možná nejsou tak samozřejmé, jak se zdají. Mnoho z vás se může důsledkem nějaké skutečnosti hluboce proměnit. Je to rovněž vhodný čas navštívit někoho, kdo je známý svou schopností druhé léčit. Otevřete se tedy těmto zvláštním situacím a lidem, skrze které bude jednat „něco jiného“. Požádejte své sny o vedení a očekávejte zázrak.

Přijímejte jen to, čemu opravdu rozumíte a co ve vás neprobouzí strach.

Kombinace znamení Blíženců a 1-Cauac (Déšť, Bouře) může zesílit četnost různých náhodných setkání s lidmi, kteří na vás mohou mít v tomto čase velký vliv. Vnímejte druhé jako posly, kteří vám chtějí říct něco důležitého. Nemusíte přijímat všechno. Přijímejte jen to, čemu opravdu rozumíte a co ve vás neprobouzí strach. Rovněž může skrze vaši mysl proudit vyšší inspirace, a tak si své myšlenky v následujících dnech zapisujte. Zvlášť vhodné je pořídit si nebo oživit snový deník.

Slunce vstupuje do znamení Raka 21. června a tím se ohlašuje letní slunovrat. Je to jeden z osmi hlavních svátků jak Keltů, tak Slovanů. Doporučuji tento den pořádně oslavit a otevřít se vyšší inspiraci. Požádejte život o léčení, zázraky a hojnost a potom se otevřete neobvyklým náhodám, které budou odpovědí na vaše modlitby. Pokud se vám tento den bude zdát nějaký sen, určitě si ho zapište, ať je jakýkoliv.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Zdají se mi sny?
  • Jaký vztah potřebuje mou pozornost?
  • Jakou kvalitu mají mé myšlenky?
  • Pečuji o své tělo s láskou?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Sledujte ve svém okolí nezvyklé souhry událostí.
  • Věnujte svou pozornost lidem, které máte rádi.
  • Inovujte a otevřete se novým příležitostem ve své práci.
  • Požádejte snový zdroj o vedení každý večer, než půjdete spát.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...