fbpx

Nebojte se nových výzev a berte život jako tragikomickou hru, ze které se můžete mnoho naučit, radí mayský astrolog

Zveřejněno: 30. 5. 2018

Podle mayské kosmologie vstupujeme do období Smrti, které vám dává možnost obnovit váš život a zbavit se všeho nepotřebného. Možná někteří lidé z vašeho života odejdou a jiní přijdou. Přivítejte tedy ty, kteří přicházejí, a nechte odejít ty, kteří odejít chtějí. Vzdejte úctu všemu, co v minulosti předcházelo, protože bez toho byste nebyli takoví, jací jste. Otevřete se novým zkušenostem a nebojte se vejít do neznáma. Důvěřujte moudrosti života a plně se odevzdejte proudu nového. Období 1-Cimi (Smrt) potrvá do 11. června.

Nastal čas odvahy, činu a velké obnovy života. Zaměřte se v tomto období na to, co je potřeba změnit. Zřejmě se v tomto čase objeví naprosto jasně, co to pro vás konkrétně znamená. Zbavte se všeho, co narušuje vaši rovnováhu, a posilte ty oblasti života, které to potřebují nejvíc. Může se to týkat důležitých vztahů, finančních záležitostí nebo vaší seberealizace. Nebuďte příliš dlouho smutní, abyste neztratili sílu měnit váš život k lepšímu. Uvítejte neznámo ve svém životě a ponořte se do tance života, který na váš čeká.

Na úrovni tělesné možná zjistíte, že vám určité metody, jak udržovat své zdraví v dobrém stavu, již nefungují. Zkuste nový druh cvičení, stravy nebo změňte svůj spánkový režim. Máte-li málo energie, je důležité se naučit regenerovat. Pravidelně cvičte, protahujte se a relaxujte. Co se týká financí, uvědomte si jejich neustálý pohyb. Možná k nim budete muset přistupovat jinak než doposavad. Naučte se vytvářet rezervy a ucpěte „pomyslné díry“, kterými vaše peníze unikají. Netrapte se změnami, které přijdou, ale raději na ně ihned reagujte.

Život jako hra

Na úrovni mysli a práce může dojít k velkým změnám na vašem pracovišti. Někteří lidé mohou odejít a další se zaseknou na dovolené a uvědomí si jiné priority. Zkrátka můžete očekávat neočekávaný pohyb, který zřejmě ovlivní i vás. Nebojte se nových výzev a berte život jako tragikomickou hru, ze které se můžete mnoho naučit. Změňte myšlenky, které vás činí nešťastnými, a cíleně se zaměřte na podporu těch myšlenek, které vás budou na vaší cestě v budoucnu podporovat. Naučte se přijímat nové lidi a nechte odejít ty, kteří odcházejí. Lidé obyčejně neumí slavit různé konce, protože naše kultura má stále k mystériu smrti rozpačitý postoj. Uvědomte si, že smrt je jen ukončený cyklus, a tedy zároveň začátek cyklu nového.

Na úrovni vztahů může dojít k hlubokým změnám. Některé vztahy skončí a ty, co zůstanou, naberou jinou kvalitu. Každý konec jakéhokoliv vztahu může být velmi bolestnou zkušeností, protože umírá i část nás samých. Nicméně to opravdové nikdy nezemře. Nebojte se některých změn ve vašich vztazích, které jsou nevyhnutelné. Když jeden vztah skončí, je více než jasné, že na vás v tomto vesmíru čeká jiný, pro vás lepší vztah, který však zatím nevidíte.

Přivítejte nové lidi, kteří vám vchází do života, a těm, kteří odcházejí, popřejte upřímně štěstí na jejich cestě.

Mysterium smrti vyžaduje odvahu projít „tunelem tmy“, což není snadné. Vyžaduje to odvahu, pokoru a schopnost se neotáčet zpět, abyste si v pomyslném tunelu neprodloužili svůj pobyt. To pak není nic příjemného. Přivítejte nové lidi, kteří vám vchází do života, a těm, kteří odcházejí, popřejte upřímně štěstí na jejich cestě.

Očistný smutek

Na úrovni ducha může v mnoha případech dojít k vytoužené změně a transformaci, která může jít do velkých hloubek. Tuto proměnu může vyvolat určitá zkušenost, která se může zdát na první pohled těžká, ale nakonec to bude to nejlepší, co se vám mohlo stát. Nečekejte na to, až vás bude měnit život, ale staňte se sami člověkem, který si svůj život vytváří.

Zapojte se do proudu života a zbavte se lítosti, která vám jen bude ubírat energii k novému životu. Existuje smutek, který je vznešený a léčí. Je to však úplně něco jiného než sebelítost a obviňování druhých ze svého neštěstí. Tento vznešený smutek pochází z hlubších rovin vaší vnitřní bytosti a oznamuje ukončený cyklus, který byl krásný. Tento smutek je zároveň i úctou k právě ukončenému cyklu. Doprovází ho často pláč, který není vynucený a je hluboce očistný. Posiluje ducha a činí vás moudřejšími, krásnějšími a silnějšími.

Kombinace znamení Blíženců a 1-Cimi (Smrt) naznačuje, že hlavním tématem bude změna vašich názorů, myšlenek a některých vztahů. Nepřemýšlejte příliš nad důvody toho, proč se stalo ono či tamto. Raději se zaměřte na myšlenky, které vás posilují a vytváří lepší svět. Pracujte s afirmacemi a zpívejte mantry. Napište někomu dopis na rozloučenou, ale zároveň mu projevte úctu za čas, který vám tento člověk věnoval. Dávejte si pozor na to, co říkáte o druhých i sami sobě. Nebojte se otevřít novým myšlenkám, které mohou být pro vás tím největším požehnáním, pokud se nebudete bát.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co bych ve svém životě měl změnit, abych se dostal do vytoužené rovnováhy?
  • Jakou kvalitu mají mé myšlenky?
  • Jaký přístup mám ke svým financím?
  • Věnuji se svému zdraví dostatečně?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Otevřete se novým výzvám ve svém životě.
  • Vzdejte úctu všemu, co z vašeho života odchází.
  • Navštěvujte místa a lidi, kteří jsou pro vás zcela neznámí.
  • Nechte odejít ty, co chtějí odejít, a přivítejte ty, kteří přicházejí.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...