fbpx

V tento den můžete potkat někoho, kdo vás zasáhne svým názorem a možná budete muset více přemýšlet, více pochybovat a nakonec i více věřit sami sobě

Zveřejněno: 29. 5. 2018

Během dnešního odpoledne proběhne úplněk ve znamení Střelce. Konkrétně jej tedy zastihneme 29. května v 16.20. Tento den v sobě můžete probudit jak vnitřního učitele, tak žáka zároveň. Ať jste v roli učitele nebo toho, kdo se učí, máte možnost si uvědomit, co utváří vaši víru a jakou roli pro vás hrají informace.

Každý něčemu věří, a abyste ve svém životě něčeho dosáhli, musíte se naučit věřit svým snům. Nebojte se druhým naslouchat, přestože budou mít naprosto odlišné názory na stejnou věc. Jen naslouchejte a hledejte to, co nás všechny spojuje, a to je touha být šťastný. Nechte se druhými inspirovat a možná se dozvíte něco pro vás významného.

Související…

V období Rákosu a Kukuřice můžete udělat skok ve vašich záměrech
Robert Policar

Každý úplněk vytváří prostor, kdy se lidé setkávají. Často jsou to lidé, kteří vás něčím provokují nebo vám dokážou nastavit zrcadlo, které nechcete vidět. Já tomu říkám „úplňková setkání“. Často vidím to, jak se lidé dohadují o téže věci, ale bohužel volí jen nepatrně jiná slova. Kdyby si lépe naslouchali, možná uvidí v druhých spíše dar než ohrožení svých vlastních názorů. V tento den můžete potkat někoho, kdo vás zasáhne svým názorem, a možná budete muset více přemýšlet, více pochybovat a nakonec i více věřit sami sobě.

Nepoučujte partnera

Znamení Střelce má v sobě něco učitelského. Rozhodně se nesnažte poučovat svého partnera, protože z dlouhodobého hlediska je to cesta do pekel. Ve vztazích vládne nelítostný zákon rovnováhy, který když je porušen, pomalu a pozvolna narušuje celý vztah. Budete-li se nad svým partnerem cítit nadřazení, jste to vy, kdo váš vztah ničí. Pamatujte, že vztahy založené na principu matka-syn, otec-dcera nebo učitel-žák jsou většinou předem odsouzeny k zániku.

Berte učení jako hru. Podívejte se na malé děti, které neustále střídají různé činnosti a neřeší, jestli jim něco jde nebo nejde.

 

Děti od rodičů odcházejí, protože jednou dospějí, a žáci se od svých učitelů oddělí, když se vše naučí. Proto vám doporučuji, hlídejte se a ve svých vztazích udržte rovnováhu sil. Každý v sobě nosí jedinečnou moudrost, která je nenahraditelná.

Otevřete se naukám

Nebuďte dogmatičtí. Ať jste profesor, inženýr nebo jiná kapacita, udržujte si v sobě mysl začátečníka. Neustále se učte věci, které vám nejdou, abyste zůstali ve svém vědění pokorní. Pokud podlehnete názoru, že všechno víte nejlépe, vaše vědomosti ve vás začnou hnít a časem se promění v určitou formu tuposti, která může být velmi dobře maskována.

Dávejte si pozor na zbytečné konflikty a vnímání stinných stránek svých i druhých lidí.

 

Na druhou stranu to nepřehánějte, abyste o sobě nezačali příliš pochybovat. To by mohlo být ještě zrádnější. Berte učení jako hru. Podívejte se na malé děti, které neustále střídají různé činnosti a neřeší, jestli jim něco jde nebo nejde. Otevřete svou mysl a neberte se příliš vážně. Můžete pak zažít jiný druh moudrosti, která není závislá na vašich znalostech.

Znamení Hada

Tento den vládne znamení Hada číslo nebes 13. Je to velmi silný, duchovní den, ve kterém se můžete ponořit hluboko do své duše. Zbavte se dnes nějakého dlouhodobého zlozvyku a nahraďte ho tvůrčím koníčkem nebo studiem něčeho vznešeného. Je to rovněž vhodný den pro cvičení jógy nebo tantra-jógy.

Had probouzí mnoho energie, a tak toho dnes můžete hodně zvládnout. Dávejte si pozor na zbytečné konflikty a vnímání stinných stránek svých i druhých lidí. Probuďte svou vášeň a naučte se něčemu novému. V intimních vztazích se nechte od svého partnera poučit a na druhou stranu i vy ho něčemu novému naučte.

Doporučené otázky pro tento den:

  • Čemu bych se chtěl naučit?
  • Co mohu druhým předat?
  • Jaký zlozvyk mohu odevzdat životu?
  • Jak mohu probudit své tvůrčí síly?
  • Jaká sexuální zkušenost mne přitahuje?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Cvičte jógu.
  • Zkuste s partnerem tantrická cvičení nebo jen něco nového.
  • Vypořádejte se se zlozvykem, kterého se nemůžete dlouhodobě zbavit.
  • Přijímejte druhé i s jejich citovými výkyvy.
  • Začněte se učit nový cizí jazyk.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...