fbpx

Ke konci května se vše zkomplikuje a život nabere rychlejší spád. Udržte si svůj střed uprostřed chaosu a často si doplňujte sílu v přírodě

Zveřejněno: 1. 5. 2018

První polovina května je pro vás ideální pro prohlubování vašich rodinných vztahů a vazeb. Jelikož mnoho z vás může mít v posledních letech problém s některými muži, manželem, otcem nebo jinými autoritami, využijte tento čas k napravení toho, co se zdá být neřešitelné. Použijte modlitbu a schopnost odpustit nejen sobě, ale i všem zúčastněným. Využijte příznivého času k tomu, abyste mohli své nejdůležitější vztahy povznést na novou úroveň. Ke konci května se vše zkomplikuje a život nabere rychlejší spád. Udržte si svůj střed uprostřed chaosu a často si doplňujte sílu v přírodě.

Související…

Lvi v květnu: Vyčkávejte a pak se vrhněte na svou kořist
Robert Policar

Mnoho z vás již v minulých letech prošlo hlubokou transformací, která mohla silně změnit váš přístup k určitým rodinným členům. Někteří z vás jsou v silném procesu, který je stále aktuální, a možná netušíte, co se to vůbec děje. Ze začátku května by mnohé z vás měla čekat dočasná přestávka a úleva. Využijte tohoto období a načerpejte síly, které budete ještě zřejmě potřebovat. Život se pohybuje ve vlnách a cyklech, které jsou cítit nejdříve v duši a teprve pak na sebe berou formu určitých zkušeností. Uvědomte si, že když změníte svá vnitřní nastavení, může přijít milost v podobě zázraků a milosti.

Děkujte životu za všechno

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, přeje oslavám a radosti. Je téměř vaší povinností, abyste se naučili mít sami sebe bezpodmínečně rádi. Choďte často do přírody a děkujte Slunci, Měsíci, Zemi a nebi za zázrak života, přestože je někdy velmi obtížný. Nakonec se vše vyjasní a souvislosti dojdou. V určitých okamžicích je potřeba hodně víry, protože nic jiného už nezbývá. Pokud je to zrovna váš případ, naučte se každý večer děkovat životu za svůj dech, sílu jít dál a radost druhých. Vděčnost má obrovskou sílu a je dobré ji naučit děti od útlého věku.

Projevte hloubku intuice

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které po vás bude chtít větší pružnost, než byste si možná přáli. Na druhou stranu vám život nabídne spoustu příležitostí, jak zlepšit svou pozici, pokud se odvážíte jít do popředí. Buďte věrní své pravdě a zbytečně druhým neustupujte. Na druhou stranu dávejte pozor na své „prvotní Ne“, které často používáte, když do vašeho života vstupuje něco nového. Buďte odvážnější a přizpůsobivější, než momentálně jste, ale zároveň buďte věrní své osobní pravdě. Chraňte si však i svou zranitelnost, protože právě ta vám dodává tak hlubokou empatii do duše druhých. Správnou míru musíte najít pouze vy sami.

Naučte se vyjadřovat své pocity

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, které po vás bude chtít mnohem více flexibility a slovního vyjadřování, což nemusí být pro většinu z vás zrovna silná stránka. Moc dobře víte, že slovy nelze vyjádřit pravou povahu hlubokých zkušeností, a proto se jim vyhýbáte. Nicméně zkuste brát slova jako převozníka, který může druhé dovést k hluboké empatické zkušenosti. Naslouchejte druhým a nestyďte se druhým poradit, neboť vaše slova působí jako lék na duši.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Co mi přináší největší radost?
  • Jaký vztah mám se svými rodiči a prarodiči?
  • Umím vyjádřit své pocity jasně a přímo?
  • Neschovávám se příliš často ve svém vnitřním světě? 

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Dovolte si pro sebe udělat něco, co jste si již dlouho nedovolili.
  • Poděkujte svým předkům za svůj život.
  • Cvičte se vyjadřovat slovy své pocity před svými nejbližšími.
  • Projevte navenek to, co uvnitř cítíte, a zbavte se strachu z nepřijetí.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...