fbpx

V druhé polovině můžete již slézt ze svého imaginárního stromu a podívat se, jaká kořist se to nabízí

Zveřejněno: 1. 5. 2018

Začátkem května se věnujte odpočívání a pomalému stabilizování svých dlouhodobých plánů. Zaměřte se především na praktické činnosti, abyste se jimi pak nemuseli zabývat, neboť vaše síla spočívá především v tvůrčím zápalu. Zaměřte se tedy na to, co je nezbytné, a ve svém volném čase se věnujte radostem života. Dělejte to, co vás baví, a zaměřte se na své smysly. Užívejte si vášní, radostí a zábavě. V druhé polovině můžete již slézt ze svého imaginárního stromu a podívat se, jaká kořist se to nabízí.

Související…

Vodnáři v květnu: Organizujte společenské akce
Jaromír Hasoň

V první polovině května tedy někam nespěchejte. Užívejte si rozkvetlé přírody a dobré společnosti, kterou si umíte zařídit. Buďte komedianti a potěšte ty, kteří tolik štěstí nemají. Máte velkou sílu druhé inspirovat a pozvednout jim náladu. Když se budou některé záležitosti protahovat a někdo bude zdržovat vaše smělé plány, nechte to být. Zajděte si na pivo, čaj či něco dobrého a s kamarády to proberte. Ke konci května se vám otevře mnoho příležitostí, které mohou vést k hlubokým inovacím a pracovním změnám, které se projeví v červnu.

Zorganizujte setkání nejbližších přátel

V mayském období 1-Ahau (Slunce, Květina), které začíná od 4. – 16. května, se má pořádně slavit, a to vy máte moc rádi. Zkuste zorganizovat nějakou akci, která bude zaměřena na čistou zábavu. Práci odložte, pokud tedy nepracujete v zábavním průmyslu, což možná většina z vás ano. Nicméně se prací moc nestresujte a dělejte jen to nejnutnější. Zaměřte se na své nejbližší přátele a rodinu. Zkuste je něčím milým překvapit. Sami si dopřejte všeho, co máte na životě nejraději. Ať je to dobrý sex nebo divadlo.

Dovolte si ještě víc zazářit

Od 17. – 29. května se ocitnete v mayském období 1-Ben (Kukuřice, Rákos), které je s vaší povahou ve velmi spřízněném vztahu. Projevte se jako pravý vůdce a inspirujte druhé svým vlastním vznešeným životem. Nebuďte však příliš zaujati sami sebou, protože byste ostatní mohli spálit. Buďte obratní, ale nedržte se zpátky. Život vám může nabídnout nejednu příležitost, která vás může posunout o míle vpřed. Když se budete dobře dívat, určitě neminete. Komunikace ke konci května poplyne snadno, a to váš potěší. Některé záležitosti dostanou rychlý spád, což nakonec oceníte.

Cvičte se v rétorice

Od 21. května vstoupí Slunce do vzdušného znamení Blíženců, které otevře dveře mnohým zvědavcům, ale i vážným zájemcům o to, čemu se věnujete. Naučte se ještě lépe prezentovat a uvidíte, že úspěch bude o to větší. Snaže se mluvit jasně, srozumitelně a s humorem. Nebojte se různých jednání, protože úspěch je na blízku. Jediné, na co si musíte dát pozor, abyste neoslnili sami sebe a nebyli příliš tvrdohlaví. Když se naučíte jisté pružnosti, uvidíte, že se vám otevře nemálo dveří.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Dokážu trpělivě vyčkávat?
  • Neztratil jsem v zápalu povinností svou přirozenou jiskru?
  • Za co mohu být v životě vděčný?
  • Dokážu ustoupit ze svého ega? 

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Naučte se číhat na správný okamžik.
  • Navštivte divadlo nebo se sami věnujte nějaké tvůrčí aktivitě.
  • Děkujte za život a jeho zázraky.
  • Při jednání s druhými se naučte být více flexibilní.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...