fbpx

Období 1-Ahau (Slunce, Květina) potrvá od 4. do 16. května

Zveřejněno: 4. 5. 2018

Podle mayské kosmologie vstupujeme do období 1-Ahau (Slunce)-7. Ve středu tedy začíná třináctidení, ve kterém se můžete zaměřit na vyšší duchovní principy a oslavit život. Neberte ten život ale příliš vážně a oddejte se radosti, která pozvedá ducha. Buďte tvůrčí svým vlastním způsobem a inspirujte druhé tím nejlepším, co v sobě nosíte.

Děkujte za všechno, co jste v minulosti prožili, i předkům, kteří vám dali život. Bez nich byste nebyli takoví, jací jste. Tento nepříliš dlouhý pobyt na planetě Zemi je neobyčejným darem. Probuďte v sobě umělce života a sněte svůj život svým neopakovatelným způsobem.

Související…

Buďte hodně v přírodě a naslouchejte jejímu poselství, radí astrolog
Robert Policar

Po moudrém období Jelena nastává období Slunce, které vám otevře spoustu dveří k vyššímu vědomí a pocitu jednoty. Možná zažijete spoustu náhod, které moderní psychologie nazývá synchronicitami. To, jak se cítíte uvnitř, se manifestuje symbolickým odrazem ve vnější realitě. To, jak se opravdu vnitřně cítíte, do svého života přitahujete. V tomto čase se zaměřte na svůj vnitřní pocit štěstí, který je mnohem důležitější, než co si o tom myslí vaše okolí.

Na úrovni ducha nastalo požehnané období, kdy mnoho lidí může cítit propojení s vyšší jednotou.

Když dokážete najít štěstí, které nemá vnějších podmínek, začne se pozvolna vaše vnitřní světlo šířit do vašeho snu, a tím ho postupně proměňovat. Někdy tento proces trvá déle, ale výsledky se nakonec dostaví. V těchto dnech budete svědky, jak se vaše vnitřní světlo prodírá ven. Dejte tomu prostor, ať zbytečně nezacláníte zázrakům, které na vás čekají.

Díky za zdraví

Na úrovni těla poděkujte za zdraví své i těch nejbližších. Popřejte štěstí všem živým tvorům na tomto světě a uvidíte, že se díky tomu budete cítit sami lépe. Zeptejte se svého těla, jak byste ho mohli potěšit. Máte dostatek dobrého milování? Jíte zdravá a chutná jídla? Vykonáváte pohyb, který je vám příjemný? Odpovězte si na tyto otázky a ihned pro své tělo něco udělejte.

Jděte na masáž, zacvičte si jógu, pomilujte se se svou drahou polovičkou nebo se jen jděte projít ven do přírody oceňovat krásu života. Ke svému tělu mluvte vždy s láskou a ono vám to oplatí stejnou měrou.

Vnitřní ticho

Na úrovni mysli a práce se zaměřte na své myšlenky. Jakou kvalitu mají? Jestli si neustále na druhé stěžujete nebo jste příliš sebekritičtí a často propadáte smutku, něco není v pořádku. Zaposlouchejte se do své mysli a prohlubte vnitřní ticho. Možná zjistíte, že se některé myšlenky dokola opakují, a tak je nechte plynout dál.

Nenechte se vyrušovat a poslouchejte. V tichu se rodí velké myšlenky a ty na vás možná čekají. V práci se zaměřte na pozitivní stránky svých kolegů i nadřízených, což u některých lidí může vyvolat velké napětí. Není to vždy jednoduché, ale stojí to za to. Uspořádejte malou pracovní oslavu. Vždy se najde někdo, kdo má narozeniny, a když ne, oslavte jednoduše život či nový projekt.

Vztahy v rodině

Na úrovni vztahů si uvědomte svůj vztah k rodičům, prarodičům i k zemřelým předkům. S těmito lidmi jste svázáni po celý život, přestože již nemusí mít fyzickou formu. Pokud máte problémy s mužskými autoritami, možná vám chyběl otec nebo tento vztah byl nějakým způsobem komplikovaný. Jestli nemáte dobrý vztah s maminkou, možná žijete sen, ve kterém si myslíte, že je všeho nedostatek.

Uvědomte si lidi, kteří vám možná v minulosti ublížili, ale vy si tento jed nesete dál. Tento jed se pak může neviditelně přenášet na běžné vztahy, a to může být smutné. Zaměřte se tedy na slunečnou stránku všech, se kterými jste se setkali. Pokud jsou tyto vztahy složité, nenuťte se, pracujte s lidmi, se kterými to jde jednoduše. Pak naberte dostatek sil, abyste mohli pracovat s těžšími "případy". Pozvěte rodinu, přátele nebo kolegy v práci na nějakou společenskou akci a prohlubte tyto vztahy.

Díky za maličkosti

Na úrovni ducha nastalo požehnané období, kdy mnoho lidí může cítit propojení s vyšší jednotou. Jestli něco takového necítíte, je nutné pro to vytvořit prostor a obětovat tomu čas. Funguje to jako se vším. Když to neučiníte, nestane se to. Proto doporučuji každý večer zapálit malou svíčku jako symbol Slunce a poděkovat za všechny hezké maličkosti, kterých jste si během dne všimli.

Usínat s pocitem vděčnosti má hluboký léčebný efekt, který může ovlivnit i vaše snění. Pokud jste nějakým způsobem tvůrčí, podělte se o své umění s druhými. Umění je most k duši, a proto jsou umělci tak oblíbení. Je dobré si však uvědomit, že samotný život je umění, a tak sdílejte s druhými své poznatky a příběhy.

Kombinace znamení Býka a 1-Ahau (Slunce, Květina) vás vede především k vašemu tělu. Otevřete se intimitě, požitkům a ke svému tělu se chovejte s největší úctou. Je to váš chrám a symbol toho, jak si sami sebe a života ceníte. Kupte si nějaký dárek. Mohou to být šaty, oblek nebo profesionální relaxační masáž. Pravidelně cvičte jógu, abyste se ve svém těle cítili dobře. Tancujte, choďte na koncerty i do vybraných restaurací. Za vše děkujte a otevřete se ještě větším darům života. Pokud v těchto oblastech strádáte, začněte s málem. Trénujte vděčnost každý den večer a uvidíte, že se život dá do pohybu.

Novoluní v Býku nastane v úterý 15. května a bude to výjimečný den. Je to období, kdy můžete začít nový projekt, který se bude týkat velkých rozhodnutí, jako je bydlení, kariéra nebo vize vyššího výdělku. Uran tento den vstoupí do zemského znamení Býka, a tak po příštích sedm let nastanou velké změny v ekonomickém sektoru. Cena nemovitostí a měnová politika se budou nepředvídatelně měnit, a pokud v této oblasti budete vynalézaví a pružní, můžete jen získat.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Těším se ze svého těla?
  • Jsem vděčný za svůj život?
  • Co mi přináší radost?
  • Věřím ve vyšší princip?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Tančete, malujte, milujte a tvořte s radostí.
  • Pravidelně meditujte soustředěním na plamen svíce.
  • Uctěte své předky a požádejte život o ochranu svých nejbližších.
  • Navštěvujte společenské akce v přírodě.
  • Vnášejte radost a světlo tam, kde sídlí smutek.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...