fbpx

Odpusťte minulosti, těšte se na budoucnost a žijte naplno právě teď

Zveřejněno: 3. 4. 2018

První dvě třetiny tohoto měsíce můžete pocítit napětí vyvolané velkým zmatkem a probuzenou dravou energií Berana. Je na vás, abyste se také vy opřeli do uskutečňování vašich snů. Uvědomte si svou jedinečnost, kterou sice v sobě neseme paradoxně všichni, ale je u každého diametrálně jiná. V poslední třetině dubna se atmosféra uklidní a příroda bude sílit. Dejte svým snům formu, aby vaše ideály pronikly i hmotnou úrovní stvoření.

Do 20. dubna bude procházet Slunce ohnivým znamením Berana, který nám chce ukázat, jak je důležité jít odvážně za svými osobními cíli. Dělejte, co vás baví, a nebojte si na to vyhradit čas. Přestože mnozí vás budou od některých věcí odrazovat, řiďte se svým srdcem a jedinečnou intuicí, která vám byla dána do vínku. Naučte se své sny s druhými sdílet a nebojte se před druhými ukázat v plné kráse. V tomto čase se všichni máme učit vyjádřit svou vlastní esenci tak, jak to opravdu cítíme. Nečekejte na dokonalý okamžik. Ten nejdokonalejší okamžik je vaše přítomná chvíle. Odpusťte minulosti, těšte se na budoucnost a žijte naplno právě teď.

Související…

Kozorozi v dubnu: Překonejte všechny překážky
Robert Policar

Vyjadřujte se jasněji

Do 15. dubna, kdy retrográdní Merkur může vnášet do vašeho života plno zmatků, odkladů a nedorozumění, je velmi důležité, abyste byli pro druhé víc čitelní. Jinak hrozí riziko, že se s mnohými lidmi dostanete do světa domněnek a nereálného očekávání. Pokud vycítíte, že s někým něco vázne, nebojte se být aktivní a promluvte si s touto osobou, aby bylo jasno. Dávejte si pozor na dopravu a včasné příchody, protože doprava a životní okolnosti mohou věci různě protahovat.

 Možná zjistíte, že vás naplňuje pomáhat druhým lidem, a tak se dáte na dráhu poradce nebo terapeuta.

Oživte záměr své duše

Pokud ve svém životě pocítíte ztrátu energie a zdánlivé nesmyslnosti, rozhodněte se svou energii vložit do nějakého vznešeného cíle, který bude prospěšný nejen pro lidi, ale i matku Zemi. Najděte takový cíl, který vás doslova zelektrizuje a obnoví vaši fyzickou energii. Posilte své tělo, abyste měli potřebnou sílu uskutečňovat vaše vysoké ideály. Vyhněte se drogám, alkoholu a jiným závislostem, které ubližují nejen vaší duši.

Rozviňte své léčivé síly

Od 8. dubna začíná jaguáří období podle mayské kosmologie, které je především o tom, abyste si uvědomili svou moc. Jelikož patříte k vodnímu znamení, které disponuje obrovskou empatií a schopností léčit, bude dobré, když tyto vlastnosti vědomě posílíte a jejich sílu využijete pro dobro lidí vyskytujících se ve vašem bezprostředním okolí. Pokud o své léčivé síle dosud nevíte, zajděte si na nějaký kurz, kde se učí energetickému léčení. Možná zjistíte, že všechno již děláte naprosto přirozeně. Najděte si nástroje, které budou v souladu s vaším srdcem a které vás budou těšit. Pravidelně choďte sami do přírody nebo na své oblíbené silové místo a očistěte svou energii od problémů druhých lidí.

Naslouchejte snům

Slunce vstoupí 20. dubna do zemského znamení Býka a následně začne období Jelena, které je rovněž velmi silně spojený s přírodní moudrostí. Choďte často na silová místa v přírodě a požádejte sny o vedení na vaší duchovní cestě. Nebojte se zajít za někým, komu opravdu důvěřujete, a sami buďte druhým oporou na jejich cestě. Možná zjistíte, že vás naplňuje pomáhat druhým lidem, a tak se dáte na dráhu poradce nebo terapeuta.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Uvědomuji si svou schopnost druhé léčit?
  • Mám dostatek energie?
  • Umím druhým nastavit správné hranice?
  • Pamatuji si své sny?
  • Neutíkám do světa snů příliš často?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Rozhodněte se druhým nezištně pomáhat.
  • Pravidelně choďte na procházky do přírody.
  • Naučte se obnovovat svou psychickou energii pomocí dechu.
  • Najděte vizi svého života nebo se v ní ještě víc utvrďte.
  • Důvěřujte svým snům a intenzivně s nimi pracujte.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...