fbpx

V následujících dvou týdnech můžeme uvést své životy do rovnováhy, říká astrolog

Zveřejněno: 7. 4. 2018

Podle mayské kosmologie vstupujeme v neděli 8. dubna do období 1-Ix (Jaguára)-8. Začíná mocné období, které mnoho lidí prověří v jejich upřímnosti a síle. Máte možnost uvést svůj život do rovnováhy, a tak si připomeňte, v čem jste silní, a vrhněte se na vyřešení toho, co ve vašem životě nefunguje. Staňte se tou nejlepší verzí sama sebe a dovolte si skočit do neznáma. Dělejte vše, jak nejlépe dovedete, ale ne víc.

Po intenzivním období 1-Imix (Krokodýl, Drak), nastává období 1-Ix (Jaguár), které vám dává šanci a sílu se opět chopit kormidla svého života. Nebude to však snadné a mnozí budete muset projít zkouškou sebedůvěry a odvahy. V některých oblastech se můžete cítit silní, ale v jiných se můžete cítit naprosto bezmocní. V klidu vše pozorujte a počkejte si na vhodný okamžik, kdy se odhodláte ke svému jaguářímu skoku.

Související…

Berani v dubnu: Postavte se za své vlastní zájmy
Robert Policar

Posilujte tělo

Na úrovni těla přináší jaguáří moudrost poznání, že je důležité mít nejen pružné, ale hlavně silné tělo. Posilte partie svého těla, které zanedbáváte. Můžete zkusit naprosto odlišný sport, než na který jste zvyklí. Pokud se jen protahujete, zkuste posilování vlastní vahou těla. Nebuďte závislí na okolních podmínkách. Jednoduše se nevymlouvejte. Pozorujte svým jaguářím okem své chování. Staňte se pro sebe svou kořistí, a když objevíte slabinu, ihned ji nahraďte jiným pozitivním návykem. Toto období vám dodá větší vůli a nelítostnost, která vám pomůže při zvládání různých překážek života.

S elegancí jaguára

Na úrovni mysli a práce máte možnost posílit své pozorovací schopnosti a tříbit své smysly. Pokud si budete vědomi, že můžete ve své práci něco změnit, udělejte to. Počkejte si však na vhodný okamžik. Nejlépe po 15. dubnu, kdy Merkur přestane být retrográdní a vše se ještě více vyjasní. Do té doby vše jen pozorujte jako klidná šelma. Samozřejmě, pokud si budete celou bytostí jistí, že je ten správný okamžik, ničím se nelimitujte. Pokud však ve vás bude nejmenší pochybnost, vyčkávejte. Lidé si budou dokazovat moc různými způsoby a často to nebude na první pohled zřejmé. Můžete se o svých spolupracovnících mnoho dozvědět. Buďte nezávislí a zbytečně se do něčeho neangažujte. Uchovejte si svou integritu a posilte svou moc. Když si uvědomíte některé negativní myšlenky nebo pracovní návyky, v tomto čase je můžete změnit s lehkostí a elegancí jaguára.

Naučte se sami sobě důvěřovat i tehdy, kdy okolnosti neodpovídají vašim představám. Nenechte se nikým zpochybnit, protože si tak jen prodlužujete cestu.

Na úrovni emocí a vztahů budete mít výhodu, že si uvědomíte svou vlastní pozici a sílu. Vyhněte se veškerým manipulativním technikám, přestože se to může nabízet. Raději pomozte někomu, o kom víte, že to doopravdy potřebuje. Zkuste navštívit naprosto jiná místa, než ta, na která jste zvyklí. Pozorujte odlišné lidi a sledujte jejich strategie. Znalost lidské psychiky vám hodně poví i o vás samých.

S láskou a úctou

 

Dovolte si cítit se dobře v jakékoliv společnosti a nechte se druhými inspirovat. Vaše partnerské vztahy se mohou dostat na lepší úroveň, když budete věrní sami sobě a budete zároveň respektovat integritu toho druhého. Pokud jste člověk, který má nad druhými velkou moc, používejte ji s láskou a úctou. V žádném případě ji nezneužívejte. Občas můžete projevit i svou sílu, ale jen pro to, abyste udrželi rovnováhu.

Na úrovni ducha nastává velmi důležité období, protože jaguár byl odjakživa velmi váženým silovým zvířetem v mnoha kulturách. V následujících dnech si můžete více uvědomit svůj duchovní původ i svou sílu. Jestli se nebudete cítit ve své kůži, bude to zřejmě proto, že jste na sebe zapomněli. Obnovte vztah sami k sobě a pravidelně se sebou pobývejte o samotě. Naslouchejte svému srdci a pozorujte svůj život. Choďte do přírody a zbystřete své smysly. Uvědomte si, v čem spočívá vaše osobní moc a posilte ji. Naslouchejte své intuici a důvěřujte svým pocitům, které mohou být v tomto období mnohem přesnější, než váš rozum. Vymyslete si své osobní rituály, které budou jen vaše. Buďte nezávislí, mocní a používejte svou sílu moudře.

Síla nových začátků

Kombinace 1-Ix (Jaguár) a znamení Berana vám vzkazuje, abyste si uvědomili svou vlastní sílu a dělali to, co vás baví. Nenechte se zastrašit okolními „bubáky“ a chytrými lidmi. Jen vy víte, co ve vás spočívá a jaká je vaše moc. Naučte se sami sobě důvěřovat i tehdy, kdy okolnosti neodpovídají vašim představám. Nenechte se nikým zpochybnit, protože si tak jen prodlužujete cestu. Kroťte však svůj oheň. Není dobré na sebe upoutávat příliš pozornosti. Posilte své tělo a hodně sportujte. Buďte zdravě soutěživí a naučte se i prohrávat. Snažte se dělat vše, jak nejlépe dovedete, a zároveň na ničem nelpěte. Je to velký paradox, ale obsahuje v sobě pravou schopnost rozvoje vašeho vědomí a následného úspěchu na všech rovinách.

Novoluní v Beranu proběhne v pondělí 16. dubna brzo ráno. Svým způsobem to bude ten správný čas aktivovat veškerou svou sílu do nových začátků. Planeta Merkur bude již celý den v přímém chodu, a tak nic nepřekáží k tomu, abyste se směle pustili do svých dalekosáhlých záměrů a plánu. Vliv Pluta bude rovněž ustupovat, a tak mnoho z vás bude cítit množství pozitivní energie a doslova znovuzrození. Používejte svou moc uvážlivě, moudře a efektivně.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Cítím se mocně nebo bezmocně?
  • Dokážu být o samotě a spokojený?
  • Jak mohu pozitivně ovlivnit své okolí?
  • Jsem spokojený se stavem mého těla?
  • Jaký sport jsem vždycky chtěl vyzkoušet?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pravidelně posilujte.
  • Choďte na procházky a pozorujte přírodu.
  • Uvědomte si své silné stránky a použijte je k dobru všech.
  • Pravidelně meditujte o samotě.
  • Uveďte svůj život do rovnováhy.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...