fbpx

Během období retrográdního Merkuru, který bude trvat do 15. dubna, se zbavujte všeho, co již ve svém životě nepotřebujete

Zveřejněno: 3. 4. 2018

První dvě třetiny tohoto měsíce mohou pro vás znamenat větší zátěž, protože bude vládnout spíš chaos a bude se po vás vyžadovat větší odvaha si stát na svém. Méně se kritizujte a vrhněte se do výzev a úkolů, které stojí před vámi. V poslední třetině dubna se vše otočí k lepšímu, protože Slunce vstoupí do spřízněného zemského znamení Býka, který vás podpoří ve všech praktických záležitostech, na kterých vám tolik záleží.

Ze začátku měsíce může vládnout chaos a různé odklady, které vám nebudou dělat dobře. Snažte se na vše dívat s nadhledem a humorem. Velmi vám pomůže, když se dokážete zasmát sami sobě. Neberte svou práci příliš vážně, protože vás jinak bude možná bolet břicho, kde se hromadí stres.

Související…

Býci v dubnu: Rozjímejte o svém životě
Robert Policar

Dýchejte hluboko do svého centra a často si pokládejte ruce na tuto část těla. Až 20. dubna vstoupí Slunce do znamení Býka, všechno se tak trochu uklidní a vy se budete opět moci více soustředit na svou práci, která vám půjde od ruky. Využijte toto období i pro procházky ve volné přírodě a posílení vašeho fyzického těla.

Vyhazujte vše, co nepotřebujete

Během období retrográdního Merkuru, který bude trvat do 15. dubna, se zbavujte všeho, co již ve svém životě nepotřebujete. Udělejte místo pro nové příležitosti. Ve svém zaměstnání se připravte na nečekané zmatky, a tak si vytvořte náhradní strategie v případě, kdyby nevyšel plán A. Nevrhejte se příliš rychle do nových věcí, ale pečlivě je zvažte, abyste neudělali zbytečnou chybu. Očistěte svou mysl, pracovní prostředí i své tělo.

Pokud sami tápete v nějaké oblasti, nebojte se zeptat někoho, o kom jste přesvědčeni, že vám může pomoci.

Nebojte se nových výzev

Mnoho z vás bude mít tendence měnit podmínky na pracovišti, protože uvidíte, co všechno nefunguje tak, jak má. Dávejte si však pozor, abyste na sebe nevzali příliš mnoho zodpovědnosti, což by následně nemuselo být dobré pro vaše zdraví. Vaši přirozenou potřebnou je dělat věci správně, a tak když se vrhnete do nových výzev, nezapomeňte se také patřičně ohodnotit. Hlídejte si své hranice i svou hodnotu.

Posilte své tělo nebo sportujte

Od 8. dubna vstupujeme do období Jaguára podle mayské kosmologie, a tak se zaměřte na posílení svého fyzického těla. Posilujte oblast břicha, abyste si posílili své fyzické centrum a byli i v životě pevnější ve svých názorech. Rovněž pobývejte pravidelně o samotě a rozjímejte o svém životě. Jelikož je většina z vás šikovných v práci, budete mít zřejmě možnost svůj vliv uplatnit. Pečlivě pozorujte své prostředí na pracovišti a uveďte své kolegiální vztahy do rovnováhy. Nebojte se občas říct, co si myslíte, protože to může často pro všechny znamenat míň práce a větší efekt.

Mějte odvahu druhým poradit

Přestože mnoho z vás trpí přirozenou skromností, nebojte se lidem poradit v oboru, kterému se již dlouhá léta věnujete. Přiznejte si, v čem jste dobří a poraďte těm, co to potřebují. Pokud sami tápete v nějaké oblasti, nebojte se zeptat někoho, o kom jste přesvědčeni, že vám může pomoci. Odhoďte falešný stud a obavu, že si o vás někdo bude myslet, že jste hloupí a jednoduše si nechte pomoci dovednostmi jiných lidí. Dodáte jim tak důvěru v to, čemu se sami věnují. Zaměřte se na úplněk ve znamení Štíra 30. dubna, kdy se slaví zároveň starý keltský svátek Beltain. Tento silný den vás může podpořit na všech úrovní vaší bytosti.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Dýchám povrchně nebo hluboce?
  • Zaměřuji se spíš na své obavy nebo na své touhy?
  • Cvičím dostatečně?
  • Nejsem příliš sebekritický?
  • Jak mohu zvýšit svou sebedůvěru?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Nebojte se ukázat svou odbornost.
  • Naučte se prezentovat své silné stránky.
  • Pravidelně posilujte.
  • Najděte větší smysl ve své práci.
  • Rozvíjejte své pozorovací schopnosti.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...