fbpx

Nadchází čas otevřené komunikace a přemýšlení o smyslu života

Zveřejněno: 14. 2. 2018

Podle mayského kalendáře vstupujeme do období 1-Ik (Vítr). Nadchází tedy čas, kdy je dobré se otevřít komunikaci a popřemýšlet o smyslu života. Nebojte se své myšlenky sdílet s druhými, ale zároveň se snažte druhým i více naslouchat. Otevřete se vyšší inspiraci a snažte se své záměry a touhy pojmenovat. Své myšlenky si pečlivě zapisujte a uvědomte si, že je kdykoliv můžete změnit. Myšlení má velkou sílu a může vám buď pomáhat, nebo neustále škodit. Je jen na vás, které myšlenky podpoříte a které necháte odplynout.

Po očistném období 1-Muluc (Voda) mohlo dojít k hlubokým změnám ve vztazích s lidmi, na kterých vám záleželo. Ať se stalo cokoliv, život ví, co je pro vás nejlepší, přestože to ještě sami nemusíte vidět. Vaše vztahy se buď mohly ještě více prohloubit, nebo mohlo dojít i na rozloučení. Pokud cítíte vůči někomu pocit viny, máte možnost se omluvit. Období 1-Ik (Vítr) přeje mluvenému projevu. Máte jedinečnou šanci své pocity vyjádřit takovou formou, aby vám druhá strana zcela porozuměla.

Naučte se mít rádi své tělo

Na úrovni těla si uvědomte, čemu věříte a co si o svém těle myslíte. Naučte se oceňovat každou partii svého těla, protože plní dokonale svůj účel. Dívejte se do zrcadla a objevte na sobě něco krásného nebo sympatického. Uvědomte si své myšlenky, a pokud budou negativní, pozměňte je. Poděkujte svým vnitřním orgánům za jejich funkci a děkujte i za své budoucí zdraví. Popřemýšlejte o tom, že své peníze investujete do nějakého kurzu, který bude zaměřen na osobnostní rozvoj. Nebojte se s druhými mluvit o svých fyzických problémech, protože se tak můžete dozvědět důležité informace, které mohou mít příznivý vliv na váš momentální zdravotní stav.

Na úrovni mysli se zaměřte na naslouchání tichu ve vašem srdci. Buďte pozorní k tomu, jaké myšlenky přitahujete, kterých si všímáte a které podporujete. Často si pokládejte otázku: „Z jaké myšlenky mám lepší pocit?“ Trénujte bdělost a své myšlenky nehodnoťte. Rovněž je dobré si své myšlenky zapisovat. Pokud ještě nemáte deník, pořiďte si ho. Abyste se donutili vůbec něco napsat, dávejte si malé cíle. Metoda malých, postupných kroků vám může pomoci i v jiných oblastech. Napište si jen jednu událost, která vás během dne upoutala, a pokud budete mít chuť, pokračujte v psaní dál. Rovněž můžete zkusit metodu ranních stránek. Až se probudíte, začněte psát bez cenzury vše, co vás napadne. Zapomeňte na gramatické chyby a jednoduše nesmyslně pište. Kdo rád pracuje s afirmacemi, může se v tomto období do této aktivity naplno opřít. Vyplatí se to.

Promluvte si s partnerem či kolegou

Na úrovni vztahů se především zaměřte na upřímnou komunikaci. Je možné, že mohlo dojít s některými lidmi ke zbytečným nedorozuměním, která jsou často důsledkem zlozvyku vytváření si domněnek. Pokud vůči partnerovi nebo kolegovi v práci cítíte něco nevyřčeného, promluvte si s ním a nebojte se omluvit, nebo omluvu přijmout. Zbytečně však na sebe netlačte, protože vše potřebuje svůj čas. Volte laskavější přístup jak k sobě, tak k druhým lidem. Až se někteří z vás budou omlouvat, neočekávejte v danou chvíli žádnou odměnu. Samotná omluva vás však může do jisté míry osvobodit, pokud bude myšlena upřímně.

Na úrovni ducha se mohou dít věci. Pokud ještě nevíte, jak se spojit s vyšším principem uvnitř vás, naučte se naslouchat svému srdci. Tiše usedněte do klidné pozice s rovnou páteří a naslouchejte svým myšlenkám. Svou pozornost veďte k srdci a můžete se ze začátku bavit tím, že budete naslouchat tepu svého srdce. Možná vás po chvíli začnou napadat myšlenky, o kterých jste sami neměli ani tušení. Pořiďte si deník, do kterého si zapisujte všechna zajímavá poselství, která přijdou. Následně udělejte symbolický čin, který tyto nové nápady podpoří.

Podle západní astrologie nás čeká velmi zajímavé novoluní ve znamení Vodnáře, které proběhne už ve čtvrtek 15. února. Zajímavé je v tom, že zároveň bude probíhat zatmění Slunce, které může probudit hluboké emoce z minulosti, jež mohou mít jistou souvislost s lidmi, které považujete za své přátele. Pokud budete mít možnost, určitě si tento den vyhraďte chvilku pro sebe a sepište si seznam snů a vizí, které byste v tomto životě chtěli prožít.

Slunce vstoupí do vodního znamení Ryb v neděli 18. února. Toto vodní znamení je posledním z dvanácti znamení zvěrokruhu a silně inklinuje ke snům, léčením a mystickým stavům. Sny mohou ožít a pocit jednoty s vesmírem bude pro mnohé přístupnější. Je dobré se vyhnout přílišnému pití alkoholu nebo jiným závislostem, protože toto znamení má sklon unikat do vyšších sfér. Pozitivní stránkou tohoto znamení je empatie, bezpodmínečná láska ke všemu živému, schopnost druhé léčit a silně rozvinuté snění. Temnější stránkou je neurčitost, nedostatek zdravých hranic, lži ze soucitu, závislosti, svádění a iluze. Drogy i alkohol jsou často skrytou touhou po transcendenci.

Kombinace 1-Ik (Vítr) a znamení Vodnáře může vyvolat touhu více komunikovat s okolním světem a trávit čas s přáteli. Během tohoto času si můžete se svými přáteli vysvětlit mnoho nedorozumění, ke kterým mohlo dojít v minulých dnech. Pokud cítíte vůči někomu křivdu, nebojte se toto téma otevřít. A pokud se vám někdo omluví, zkuste být velkorysí a naučte se odpouštět.

Kombinace 1-Ik (Vítr) a znamení Ryb může být skvělým obdobím pro všechny spisovatele, řečníky nebo lidi, kteří se věnují psaní. Inspirace bude proudit ve vlnách, a tak se nebudete moci tolik mentálně namáhat. Musíte se však naučit svým myšlenkám dát průchod. Jinak se můžete zamotat do problémů, které racionálně nevyřešíte. Toto období přeje práci se sny, a pokud nemáte ještě snový deník, je dobrý čas si ho pořídit.

Další horoskopy Roberta Policara najdete ZDE.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Cením si svého těla?
  • Vyjadřuji svému tělu lásku?
  • Jaký vliv mají mé myšlenky na život, který žiji?
  • Ublížil jsem někomu?
  • Znám svůj posvátný cíl v mém životě?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Vyjádřete svému tělu vděčnost.
  • Usmívejte se do svých vnitřních orgánů a poděkujte jim za jejich činnost.
  • Věnujte určitý finanční obnos na něco duchovního.
  • Upřímně si promluvte s člověkem, se kterým máte problémy.
  • Pravidelně meditujte na vnitřní ticho a naslouchejte.

 Více se o Robertovi Policarovi dozvíte zde.

foto: Shutterstock

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...