fbpx

Zveřejněno: 1. 2. 2018

Podle mayského období vstupujeme do období 1-Muluc (Voda). Nadchází období, kdy je dobré odpustit lidem, kteří vám v minulosti ublížili. Odpusťte i sobě, protože když neodpustíte sobě, těžko odpustíte ostatním. Nastal čas, kdy je dobré očistit nejen své myšlenky, ale i tělo. Pokud se ve svém těle necítíte dobře, je možné, že je zaneseno toxiny. Zkuste nějaký druh detoxikace těla, který vám bude příjemný.

Po období 1-Cib (Sova, Sup) jste se mohli poučit z minulých chyb a vstoupit do nového cyklu, a to na mnoha úrovních. Nyní v období 1-Muluc (Voda) nastal čas očisty. Udělejte velký úklid a zbavte se všech zbytečných věcí, které by vám mohly bránit v nových příležitostech. Když budete mít v životě nepořádek, nehnete se z místa, a to platí i v duševní rovině. Obnovte kontakt s živlem vody a nechte se očistit její kouzelnou mocí.

Naučte se pít vodu

Na úrovni těla nastal čas, kdy je dobré tělo zbavit nezdravých látek. Dodržujte pitný režim a zkuste si po ránu zvyknout pít čerstvou vodu. Až ji budete pít, požádejte tento mocný živel, aby vaše tělo očistila a dodala potřebnou energii. Zkuste držet nějaký druh diety, který vám bude sympatický. Když to bude pro vás novinka, zkuste dva dny pít jen vodu a jezte jablka. V běžném životě se vrhněte do velkého úklidu, aby energie mohla svobodně proudit. Jestli máte v některé oblasti nepořádek, zkuste ho uklidit. Možná se vám v životě objeví nové příležitosti a možnosti.

Na úrovni mysli očistěte své myšlenky, které jsou vyloženě negativní. Je jedno, jestli jsou směřovány proti někomu jinému nebo proti vám samotným. Důležité je si své negativní myšlení uvědomit a pak se snažit tyto myšlenky změnit. Možná zjistíte, že to, jak se cítíte, a to, jak o sobě nebo druhých smýšlíte, úzce souvisí. Pracujte s pozitivními afirmacemi, ale zároveň respektujte své pocity. Není dobré si lhát, protože pak budete mít tendence ke schizofrenii. Poproste vodu, ať očistí vaši mysl, a zkuste se pravidelně ráno omýt studenou vodou. Prohlubte své dýchání a představujte si, jak s každým nádechem do sebe přijímáte očistné bílé světlo.

pexels photo 789382

Vnímejte vodu a naučte se odpouštět.

Odpouštějte

Na úrovni vztahů se zaměřte na lidi, kteří vám způsobují nepříjemné pocity. Vzpomeňte si, kdy jste v dětství cítili podobné věci, a rozhodněte se, že odpustíte všem, kteří vám kdy ublížili, ale už se tak neděje. Zaměřte se na všechny své bývalé partnery a vnímejte, jak se cítíte, když si na tyto lidi vzpomenete. Pokud k nim stále chováte zášť, je velmi pravděpodobné, že tuto zášť budete cítit i k některým lidem ze současnosti. Odpusťte rodičům, prarodičům nebo spolužákům z dětství. Nezapomeňte hlavně na sebe, protože často bývají ti největší tyrani uvnitř naší mysli. Je rovněž pravděpodobné, že se zlobíte i na člověka, jehož máte rádi. Buďte ochotni tento vztah očistit jako první. Nečekejte, že se vám tento člověk omluví jako první. Nebojte, není to žádná slabost. Umění odpouštět je velmi vysoká duchovní technika, kterou málokdo zvládne. Proto je to tak těžké. Také je důležité, abyste se do ničeho nenutili.

Na úrovni ducha prohlubte kontakt s živlem vody. Pokud se ráno sprchujete, představte si, jak z vás fyzická i psychická nečistota odplouvá. Večer si dejte do vany bylinkovou sůl nebo olejíček a naložte se do vody. Uvolněte se, jak nejlépe dovedete, a opět požádejte vodu, ať očistí nejen vaše tělo, ale i ducha. Pokud máte možnost, jděte během těchto dnů aspoň jednou k potůčku nebo k moři. Vnímejte sílu tohoto živlu a uvědomte si, že jen pouhým sledováním a přítomností u vody se něco zvláštního děje. Když budete pít vodu, zkuste si do skleničky vyslat pozitivní přání a poděkujte za jeho splnění.

Neobviňujte

Podle západní astrologie jsme stále v čase vzdušného znamení Vodnáře. Otevřete se novým lidem a spolupracujte spolu na vzájemném projektu. Uvědomte si, že sami toho zvládnete mnohem méně než v týmu. Nebojte se různých inovací, přestože to může u někoho vyvolat odpor. Zkuste využít moderní technologie, které vám pomohou ušetřit čas i peníze. Buďte k druhým tolerantní, ale zároveň si chraňte svůj příběh i zkušenosti. Pokud umíte něco originálního, je na čase tyto dary s druhými sdílet.

Kombinace 1-Muluc (Voda) a znamení Vodnáře ukazuje především na vaše přátelské a mezilidské vztahy. Buďte ochotni odpustit lidem, kteří nesouhlasí s vašimi sny. Zřejmě to myslí dobře, ale nerozumí vám, protože by vás jinak podpořili. Každý má své jedinečné zkušenosti a nikdo nemá zcela pravdu, protože ta je velmi subjektivní. Všichni sníme odlišné sny a je darem, když potkáme lidi, se kterými můžeme být v naprostém souladu. Je to spíš velmi výjimečné, a tak je důležité, abyste hlavně vy věděli, po čem doopravdy toužíte. Odpusťte někomu z minulosti, protože se vaše cesty rozdělily. Může to být přítel, příbuzný nebo spolužák z dětství. Zkuste se omluvit jako první a nečekejte žádnou odměnu. Pokud narazíte na nepřítele, pokuste se zjistit, proč tomu tak je. Rozhodněte se pro jasnou komunikaci, protože mnoho vztahů je často založeno na domněnkách a nerealistických očekáváních. V žádném případě nikoho neobviňujte, protože tak předáváte svou sílu mimo sebe.

Doporučené otázky pro toto období:

  • Potřebuje mé tělo očistu?
  • Cítím se často unaven?
  • Dokážu odpustit mým rodičům?
  • Přemýšlím často negativně?
  • Co pro mne živel vody znamená?
  • Zlobím se již dlouho na bývalého kamaráda?

Doporučené činnosti pro toto období:

  • Pravidelně se sprchujte po ránu studenou vodou.
  • Jděte k potůčku a naslouchejte jeho šumění.
  • Odpusťte jednomu člověku z minulosti.
  • Pracujte se s afirmacemi, ale buďte k sobě upřímní.
  • Odpusťte sami sobě.
  • Meditujte, abyste uklidnili svou mysl.
  • Ukliďte si doma, na pracovišti i v životě.

 Více se o Robertovi Policarovi dozvíte zde.

foto: Pexels

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...