fbpx

Scott Rogowsky testoval, jak budou lidi v newyorském metru reagovat na lehce bizarní obálky jeho četby

Zveřejněno: 24. 1. 2019

Úspěšný komik Scott Rogowsky, který žije v New Yorku, je známý především díky své talkshow Running Late With Scott Rogowsky, ale i díky mobilní aplikaci HQ Trivia a spoustě virálních videí. A i jeho městské pranky se setkávají s úspěchem.

rogowsky 2

Scott Rogowsky se zajímá o fyziologická vylepšení v newyorském metru


V roce 2017 se například rozhodl úplně otočit snahu lidí, kteří se snaží na veřejnosti všemožnými způsoby schovat nevhodnou četbu. Zatímco někteří lidé v metru by knihy jako například 50 odstínů šedi nejraději četli v přestrojení, nebo tuhle četbu výměnou obálky přestrojili za nějakou super chytrou literaturu, málokdo by sáhl po obálce, aby vypadal vyšinutě nebo perverzně.

Nikdo až na Scotta Rogowského. A kde jinde se pak takto prezentovat než přímo v extrémně frekventovaném newyorském metru.

Mein Kampf? Jedině pro děti

Bez náznaku studu, všem spolucestujícím na očích předstírá hluboké zaujetí kontroverzi a pochybnosti vzbuzujícími knihami, jako je například 101 tipů na prodloužení penisu, které můžete provádět doma, v kanceláři nebo na cestě, Jak zadržet prdnutí, Mein Kampf: Pro děti! a další.

rogowsky 3

Nápad na netradiční knižní obálky údajně vymyslel při četbě knihy Jak být černý. Další podivuhodné knihy už prý nečetl, ale vypůjčil si pro svůj experiment pouze jejich obaly. No a rozmanité reakce pasažérů pak zachytil na videu.

Související…

Teenageři místo čtení knih textují a tráví čas na sociálních sítích
Jan Handl

Jenže knihy jako například Jedení lidí je špatné nebo Proč kočky malují: Teorie kočičí estetiky opravdu existují. Jak by asi na podobně originální obálky českých knížek, ideálně reflektující naši společenskou nebo politickou situaci, reagovali cestující v pražském metru? Vyzkoušet to může asi každý, pokud by měl odvahu. 

foto: Scott Rogowsky, zdroj: Bored Panda

Tipy redakce

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...