fbpx

Zveřejněno: 22. 9. 2017

Křičí na nás z novinových titulků i internetových článků pravidelně dvakrát do roka. Mnohým čtenářům pak připadá, že se jedná pouze o jakýsi módní trend či celosvětovou kampaň. Za slovem detox se však skrývá i něco víc. Pomůže vám tělesně i fyzicky. Tedy pokud je proveden správně.

Možná se i vám hlavou honí myšlenka, že byste tu očistu organismu vyzkoušeli, jen si pořád ještě nejste jistí, jaké výhody vám přinese. Tady jsou.

Vyčistí vaše tělo od toxinů

Dlouhodobé vystavení toxickým látkám (škodliviny ze znečištěného ovzduší, konzervanty v potravinách i kosmetice, pesticidy, těžké kovy i průmyslové odpady) negativně ovlivňuje metabolismus, imunitní systém, a dokonce i naše chování. Tyto toxiny jsou uloženy v tkáních i buňkách celého těla včetně mozku po mnoho let a způsobují řadu onemocnění.

nemoc shutterstock 513515083

Škodliviny, které naše tělo přijme z ovzduší či potravin, mají za následek spousty nemocí.

Zabrání chronickým nemocem

Environmentální toxiny jsou mimo jiné zodpovědné za některá neurologická, kardiovaskulární i nádorová onemocnění a zvyšují riziko mrtvice. Lidské tělo má sice ve svém genetickém kódu zabudovanou schopnost takzvané vlastní regenerace, která by se s podobným nebezpečím měla hravě vypořádat, ale tento systém je v dnešní době neustále přetížen. Pokud svému organismu naordinujete několikadenní detox, pomůžete mu s jeho přirozenou potřebou škodliviny odbourat.

Upgraduje imunitní systém

Zhoršená imunita nás činí zranitelnými vůči chřipce i nachlazení, kterým podléháme obzvláště na podzim. Pravidelná detoxikace posiluje imunitní systém a potlačuje infekce.

Nastartuje metabolismus

Nedaří se vám zhubnout? Špatné spalování tuků mohou mít na svědomí opět zmíněné toxiny. Detox nastartuje metabolismus a dá organismu možnost odplavit přebytečné tukové buňky ven z těla.

behani shutterstock 303936224

Detox nám zlepší imunitu, nastartuje metabolismus a díky tomu se můžeme dát snáze do formy.

Zpomalí stárnutí

Přebytek volných radikálů a těžkých kovů částečně zodpovídá i za předčasné stárnutí. V průběhu očisty se zvýší vstřebávání živin včetně antioxidantů a vitamínů, které pomáhají bojovat s oxidačním stresem.

Zlepšuje kvalitu života

Tělo, které je zaplaveno nebezpečnými toxiny, logicky nemůže moc dobře fungovat. Bolesti kloubů i hlavy, poruchy trávení, nespavost či nedostatek energie jsou pak na denním pořádku. Nejenže tyto problémy v důsledku detoxikace zmizí, ale může se zlepšit i paměť a zmírnit deprese.

Zvyšuje energii

Po detoxu budete mít více duševní, fyzické i emoční energie. Zkvalitní se vám spánek a s tím se zároveň o několik hodin sníží jeho potřeba.

Zlepšuje kvalitu pokožky

Nekontrolovatelné diety ovlivňují i stav vaší pokožky. Absolvování očisty sestavené ideálně od výživových poradců posílí vlasy i nehty, zlepší akné a rozzáří pleť.

harmonie shutterstock 175454414

Po absolvování očisty bude ve vašem těle nastolena rovnováha.

Duševní a emoční vyrovnanost

Jakmile bude ve vašem těle nastolena rovnováha, dojde k výraznému posunu duševní i emoční hladiny. S čistou hlavou zvládnete i nemožné. Budete se lépe i jasněji rozhodovat a některé problémy se už nebudou zdát neřešitelné.

Obnoví rovnováhu vašeho těla

Naše trávicí, nervové i hormonální systémy byly navrženy tak, aby spolupracovaly. Jen tak můžeme docílit optimálního zdraví. Jakmile je přetížíme škodlivými toxiny a nezdravými potravinami, nemohou pracovat správně. Detox nastolí našemu tělu rovnováhu, aby mohlo opět prosperovat.

Jak vidíte, detoxikace má celou řadu pozitivních účinků. Aby však byla očistná kúra provedena správně, vsaďte na rady výživových poradců a zapojte se do programu UGO Očista, který pro vás právě nyní připravují opravdoví profesionálové. Více o UGO Očistě se dozvíte přímo zde.

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...