fbpx

Zveřejněno: 27. 7. 2017

Léto přeje jídlu pod širým nebem. Pokud už vás nebaví sedět doma v křesle nebo si jen přejete ochutnat něco nového, vstaňte a vyrazte s námi do pražských ulic! Vybrali jsme pro vás 5 kouzelných zahrádek, kde je kromě jídla na prvním místě jedinečná atmosféra.

Šeď velkoměsta tu a tam rozsvítí malebné prostředí plné zeleně či průzračných jezírek. Příroda zasazená do rušných ulic je přístupná všem, kteří se během polední pauzy touží ocitnout v cizím kraji. V kraji, kde vás samotné prostředí nabije energií a místní kuchaři pohostí specialitami, o nichž se vám ani nezdálo. Myslíte, že taková místa neexistují? Ale ano, jen musíte dobře hledat.

jelica

Restaurace Jelica vás nadchne nejen srbskými specialitami, ale také zahradou ve venkovském stylu.

JELICA

Milujete-li přírodu, určitě si nenechte ujít návštěvu srbské restaurace JELICA, kterou naleznete nedaleko bývalého smíchovského lihovaru. Spíš než na zahrádce vás tu pohostí na prostorné zahradě plné květin a voňavých bylinek, o niž místní personál s láskou pečuje. Restaurace, která v Praze nemá obdoby, vám nabídne řadu národních jídel, jako třeba jehněčí v sači, lečo nebo ribič, ale také vegetariánské a veganské speciality či na živiny bohatý raw food. Příjemným zpestřením bude také usměvavá obsluha v tradičních krojích, která ve vás vzbudí dojem opravdového venkova.

stylampinterier

Romantické zahrádce kavárny a bistra Styl&Interier vévodí elegantní bílý altánek.

Styl&Interier

Příjemnou kavárnu, bistro a showroom designového nábytku v jednom můžete objevit v centru města v nádherné historické budově ze 14. století, která skrývá neméně kouzelnou zahrádku. Přesně tady najdete oázu klidu a míru, úplný opak uspěchaného velkoměsta nacházejícího se za nejbližším rohem. V romantickém altánku, jenž vévodí celé zahrádce, posedíte s šálkem prémiové kávy a domácím dezertem nebo si zakousnete lehký salát či sezónní quiche. A protože jde o místo, kde se jídlo doslova střetává se stylem, můžete si téměř vše, co vás obklopuje, v bistru přímo zakoupit nebo objednat přes e-shop podniku.

zelen zahrada

Na letní zahrádce restaurace Zelená zahrada můžete v nádherném jezírku spatřit živé koi kapry a vodní želvy.

Zelená zahrada

Místo obklopené příjemnou a klidnou atmosférou můžete navštívit v pražských Vinohradech. Restaurace s příznačným jménem Zelená zahrada vás ohromí svou letní kaskádovitou terasou obrostlou exotickými palmami a přítomností nádherného jezírka s koi kapry a vodními želvami. Neotřelá fusion kombinace svěží středomořské a originální čínské kuchyně potěší každého, kdo si nenechá ujít kvalitní kung pao, kachnu nebo čerstvého humra, jehož si může sám vylovit z místního akvária. Přijďte a vychutnejte si moderní gastronomii doplněnou špetkou letní pohody!

luka lu

Dobrá nálada panuje i na zahrádce restaurace Luka Lu, která hraje všemi barvami.

Luka Lu

Chcete-li se přenést do pohádky, navštivte balkánskou restauraci Luka Lu na Malé Straně vynikající jak rozmanitou nabídkou pokrmů, tak i veselou atmosférou. Malebná vnitrobloková zahrádka, plná pestrobarevných stolků, lucerniček a květin, vás pohltí jako Alenku zrcadlo do Říše divů. Kromě příjemného venkovního posezení si dozajista zamilujete i jídlo, které zahrnuje jak jugoslávské, tak i slovinské či italské speciality. Sarajevská rodina Djoremových, která restauraci s láskou vede, je navíc umělecky založená, takže si tu každý měsíc užijete také nezapomenutelný kulturní zážitek v podobě hudebních koncertů či výstav.

nola 1

Zahrádka NOLA Restaurant & Cafe tvoří zelený ráj uprostřed betonového města.

NOLA Restaurant & Cafe

Čekali jste, že vám krásné prostředí nabídnou jen restaurace v centru Prahy? Pokud ano, příjemně vás překvapíme stylovou restaurací NOLA nacházející se jen kousek od stanice metra C – Pankrác. Právě sem, do zeleného ráje uprostřed betonového města, si za parných letních dnů můžete zajít na vynikající oběd, romantickou večeři či osvěžující drink, který vám pod stylovou dřevěnou pergolu naservíruje ochotná obsluha. Pokud se vydáte právě sem, určitě nepřehlédněte ani denní nabídku lahodných dortů a domácích limonád, jež stojí za to ochutnat.

foto: Shutterstock a archiv restaurací

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...