fbpx

Zveřejněno: 1. 4. 2017

Běhání zvyšuje tělesnou kondici, zlepšuje funkčnost krevního oběhu a předchází kardiovaskulárním onemocněním. Dává nám nepopsatelný pocit svobody i pozitivní přísun energie. Pojďte otestovat svoji formu a zúčastněte se jarního závodu, který startuje již dnes!

S heslem “All runners are beautiful” otevírá v sobotu 1. 4. 2017 Sportisimo půlmaraton devatenáctý ročník největšího běžeckého závodu v České republice. Na trase dlouhé 21,0975 km potkáte 11 500 sportovních nadšenců. Od naprostých nováčků přes Keňany a Etiopany, kteří mají běh v krvi, až po zlatého olympijského medailistu Romana Šebrleho

runczech
Na startovní čáře

Buďte připraveni v 10:00 na náměstí Jana Palacha u Rudolfina a čekejte na startovní výstřel, který vypustí všechny účastníky do ulic. Slavnostního zahájení se ujme primátorka hlavního města Prahy Adriana Krnáčová. Pak už si jen s každým nádechem a výdechem můžete vychutnávat atmosféru jarní Prahy. Ovšem ne moc dlouho. Na celý závod je určen časový limit tři hodiny. 

Co jste možná nevěděli...

Sportisimo 1/2 Maraton Praha je oceněný zlatou známkou Mezinárodní asociace atletických federací (IAAF). Nejvyšší ocenění silničních závodů mají všechny závody RunCzech běžecké ligy a Česká republika je tak na světové špičce, co se organizování silničních závodů týče.

Takovou událost si Flowee samozřejmě nemůže nechat ujít, a proto patří mezi partnery celé akce. Pozávodní párty si můžete přijít užít na Výstaviště Holešovice, kde se bude promítat záznam závodu. Ale ti z vás, kteří se nechtějí obout do běžeckých bot a zanechat na trati obtisky i vlastních podrážek, mohou sledovat od 9:50 hod. přímý přenos na ČT sport. 

foto: Shutterstock a RunCzech, zdroj: www.runczech.com

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Nejtěžší bylo uvědomění, že nemám opravdu nic, říká bývalý bezdomovec

Flákač, budižkničemu, alkoholik, čórka. To jsou typické konotace, které si mnoho z...