fbpx

Zveřejněno: 21. 6. 2017

Chcete nahlédnout do své budoucnosti? Naučte se vykládat přehledné karty Rider-Waite. Ve spolupráci s portálem VímVíc jsme pro vás připravili devítihodinový kurz sestavený Antonínem Baudyšem, během kterého postupně odkryjete techniku výkladu, naučíte se významu jednotlivých karet tarotu a naučíte se vnímat jejich souvislosti.

Antonín Baudyš se po vzoru svého otce věnuje převážně astrologii. Za dobu své působnosti vyložil už kolem 10 000 horoskopů a založil a stále vede Astrologickou asociaci. V roce 2001 se začal věnovat výkladu tarotu. V kurzu na úvod popisuje význam všech 78 karet a ukazuje, jak se jejich síla a význam mění v rámci různých kombinací. Velká pozornost je věnována zejména barvám, postavám, směrům a detailům v jednotlivých kartách. Lektor v kurzu ukazuje, které karty mají jaký význam a jak s tím dále pracovat. S tímto kurzem můžete dokonce aspirovat i na profesionální úroveň práce. Pro absolvování tohoto kurzu nepotřebujete žádné jiné předpoklady než si balíček karet tarotu Rider-Waite opatřit. Online kurz najdete na portálu VímVíc pod názvem Škola výkladu tarotových karet. Pomocí tohoto prolinku vás na něj přímo navádíme. 

Proč nahlížet do budoucna? 

Tarot je vhodný pro všechny, kteří chtějí otevřít brány své intuice a objevit skryté souvislosti ve svém životě. Hledáte-li odpovědi na otázky, které kolem sebe nenacházíte, možná je ten pravý čas zapomenout na nedůvěru a zkusit něco nového. Tato technika sebepoznání, a chcete-li i předpovídání budoucnosti, tu existuje již celá staletí. 

shutterstock 441063946

Učit se můžete odkudkoli. Potřebujete totiž jen wifi připojení.

Existují prameny, které s jistotou dokazují, že tarot existoval již ve čtrnáctém století v Itálii a objevují se o něm zmínky i v jiných evropských zemích. Vědci se však domnívají, že má mnohem starší kořeny, jež mohou sahat až do starověkého Egypta. K nám se pak tyto barevné papírky roznesly díky arabským Saracénům nebo jsou také velmi úzce spjaty s cikánskou kulturou. V průběhu patnáctého století byly karty malovány ručně na objednávku knížecích dvorů. Později se k jejich výrobě začala používat dřevořezba, různé šablony anebo rytiny. Nejstarší dochovaný neúplný balíček se dnes nachází v Národní knihovně v Paříži a pochází z období kolem roku 1392. Ať už je však historie tarotu jakákoliv, nejdůležitější je jeho symbolický a archetypální význam. Více najdete ZDE 

foto: Shutterstock, Antonín Baudiš - oficiální stránky

Tipy redakce

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

Život ve městě zvyšuje riziko úzkostí. Co dělat, když se nechcete odstěhovat?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

Ztraceni v pekle velkoměsta. Proč neumí naplňovat potřeby svých obyvatel?

„Talácel jsem se valícím davem, nikdo si mě nevšiml, nikdo na mě nepohlédl. Až...